Sari la conținut

Montare USB OEM Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

140 neuroni ii mult. foarte mult. gasesti pe ebay la 23+13 lire din UK, chit ca treuie sa stai un pic la vama pana vamesul se convinge ca nu faci contrabanda, bla bla ... dar cu vama cu tot si cu

Panoul l-am luat de la reprezentanta cu 50 si ceva de lei si codul este: 682640040R, USB-urile  au codul 280239782R le-am luat de pe Olx cu 40 lei bucata si pinii i-am avut dar nu am mufe si nu le sti

Iluminat + pin 3 Iluminat - pin 6 Succes

Posted Images

La pieseautoarges au termen de livrare prea lung. 3-5 zile.

Asadar am facut o plimbare la reprezentanta, si am avut un soc (placut): m-au servit cu o amabilitate iesit din comun, maine imi ajunge piesa comandata. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a ajuns panoul, am si prizele usb - nu de incarcare ci de date, am si mufele de alimentare cu 8 pini, si am facut "montajul".

Intrebarea este in special pentru cei care au din fabrica prize "de date" USB pe masina:

daca in priza de date conectati un telefon de exemplu, acel telefon se incarca?

Intreb asta deoarce eu am urmatorul fenomen: la conectarea unui stick usb modest (de 8G) acesta functioneaza cu intermitente. Cateodata functioneaza, cateodata nu.

Daca conectez un telefon de exemplu, nu se intampla nimic.

Studiind problema am constatat ca daca nu este conectat cablul de date usb la priza (acela catre unitatea media sau un pc), acesta nu da tensiune de iesire de 5V pentru alimentarea dispozitivului usb. Daca conectez priza la unitatea media sau un pc apare si tensiune de iesire de 5V pe priza USB.

Insa, in momentul in care conectez telefonul la priza, acesta se decupleaza: dispare tensiunea de 5V si nu isi mai revine numai daca resetez priza: sub reset inteleg ca scot cablul usb si cablul de alimentare din ea.

Priza are un montaj electronic destul de ocmplex in ea.

Vedeti pozele atasate.

20231028_185048.jpg

20231028_185112.jpg

priza_duster_usb.jpg

Hmm... in manualul dacia scrie ca amandoua prizele sunt in stare sa incarce dispozitive cu putere de pana la 12W la tensiunea de 5V... Sa fie ceva problema la mine sau prizele sunt defecte ...?

Am rezolvat problema. Bara de laimentare al prizei (am conectat alimentarea pe conectorul de laimentare al unitatii media pe bara ACC) avea pe traseu o rezistenta mai mare decat ar fi trebut, in acest fel cand aparea o sarcina pe priza (chiar si un stick) tensiunea de laimentare scadea si alimentatorul din priza se bloca.

Am mutat alimentarea prizei pe o bara de alimentare mai sanatoasa: priza de bricheta :P. Acum functioneaza perfect.

Editat de hans
Link spre post
  • 4 months later...

O simplă căutare după codul 280230033R pe Google, am găsit Germania +140 € ( ! ! ) sau Polonia +89 Zl, să fie  Europa nu stai la coada la vamă

Nu ştiu dacă e voie să postez linkuri dar găsiţi şi voi.

Uite linkuri :

https://handlerparts.de/en/Product/Renault/280230033R

https://allegro.pl/produkt/zlacze-usb-ladowarka-renault-oe-280230033r-2eb72f02-a3db-4aa7-8f42-64200ff2573d

Editat de alfabit
Link spre post
Acum 34 minute, alfabit a spus:

O simplă căutare după codul 280230033R pe Google, am găsit Germania +140 € sau Polonia +89 Zl, să fie  Europa nu stai la coada la vamă

Nu ştiu dacă e voie să postez linkuri dar găisiţi şi voi.

140 neuroni ii mult. foarte mult.

gasesti pe ebay la 23+13 lire din UK, chit ca treuie sa stai un pic la vama pana vamesul se convinge ca nu faci contrabanda, bla bla ... dar cu vama cu tot si cu tva tot nu ajungi la 140 neuroni...

in alta ordine de idei, ai putea incerca la reprezentanta.

cu cateva luni in urma, eu m-am dus cu tupeu la magazinul reprezentantei, le-am pus in fata codul de piesa pentru panoul cu prize usb (panoul din fata de la consola centrala pentru duster 2, eu aveam fara usb dar am avut nevoie de 2 porturi de date si incarcare in acelasi timp; prizele le-am cumparat de pe olx inpreuna cu cablurile, mai exact mufele ...), si revenind: mi-au adus panoul, si a costat undeva pe la 60 de lei ... nu mai retin exact, dar am ramas socat cat de ieftin era ...
acum, priza asta dubla sigur va fi mai scump, deoarece are electronica serioasa incorporata ... dar merita incercat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...