Sari la conținut

Schimbare fluide 1.5 116 PS 2 WD din 2019


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Atasat vederea explodata a circuitului de racire la K9K874, procedura de golire \umplere am oferit-o in pagina precedenta, valabila si pentru K9K874.          

@AdCristian, referitor la schimbarea uleiului din cutia de viteze sunt lungi ”discutii” pe forumuri (daca\cand), parerile sunt impartite, eu la Sanderica (cutie TS4) am 64k km si nu l-am schimbat, ini

Referitor la schimbul ulei cutie de viteze as putea sa mai adaug cateva lucruri interesante, cu date fapte si cifre, inclusiv de la un producator de cutii dar si experienta cu masinile pe care le-am a

Posted Images

Nu este foarte greu dar daca nu ai facut niciodata ar trebui sa ai langa tine un cunoscator in auto.Mai intai trbuie eliminat antigelul vechi.Atentie daca nu are 3 ani de folosire si rezista la-25 grade (masurat) atunci nu il inlocui.Operatia se executa pe un canal sau elevator cu motor rece.

-achzitioneaza 3 litri antigel(Dacia)+2 litri apa distilata pe care ii amesteci.

-se demonteaza,scutul motor,se desface furtunul de jos de la radiator,dar inainte se desface buson vas de lichid racire si cele 2 ventile de aerisire(unul pe furtun termostat si celalalt pe furtun calorifer.Le gasesti intre motor si CV,unul in fata celalalt in spatele motorului).Lasi sa se scurga tot lichidul.Pui furtunul la radiator ,stringi bine,apoi pui antigel prin vas lichid de racire cu grija pana vine lichid la venilele de aerisire.Cum a venit lichid le inchizi.Pui antigel pana la linia de MAXIM in vas.Pui busonul la vas il stringi bine.Pornesti motorul,il lasi sa mearga la turatie moderata 1000-2000 ture,pui mana pe furtunul de sus de la radiator cand este cald bine inseamna ca termostatul a deschis si antigelul coboara in vasul de racire(Dusterul nu are indicator de temperatura,2011 are linii daca stii sa le compari).Opresti motorul.Dupa 30 minute de la oprire desfaci buson vas lichid de racire si complectezi pana la nivel maxim dupa care strangi busonul.S-ar putea sa mai complectezi cam de 2-3 ori pana isi face circuitul complect.Ai nelamuriri te astept la mine str.Petre Popavat nr.17,sector 6.Spor la treaba.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor! In curând ajung la 50000 km cu Dusterul meu. 

Prin urmarea mă gândeam sa îi fac puțină mentenanță, vreau să îi schimb s-au împrospătez fluidele. 

Mă puteți ajuta cu ceva informații despre cum se fac aceste operații? 

La antigel si lichid frâne ma descurc, singurele mele semne de întrebare find la cutie, servo si diferențial/cutie transfer.

Mi-ar fi de folos si ceva schițe daca aveti dar și simple poze de la cei ce au facut asta. 

Va mulțumesc anticipat tuturor pentru sfaturi. 

 

Editat de AdCristian
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La cutie poti vefica doar nivelul uleiului, ca de schimbat nu este cazul la varsta si kilometrajul masinii. La servodirectie, nici atat, eventual tot verificarea nivelului (daca are tot servodirectie electro-hidraulica si la PH3).  Iar daca este 2WD, nu ai cutie de transfer , nici diferential spate...

Editat de tynn23
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc, da este 2WD, cu servo asistat electric. Am uitat sa precizez ca este varianta "prestige". 

Care este vârsta sau kilometrajul la care recomandati schimb ulei cutie si servo?

Voi schimba antigelul, si cel de frână. In carte oricum, la frana se recomandă 3 ani iar masina are aproape 2 jumătate.

In orice caz daca cineva are ceva manual pentru service sau alte materiale cum se fac operatiunile astea raman dator. Ma documentez din timp. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te grabesti inutil si cu antigelul. Va fi nevoie in viitorul apropiat, la 60k km, sa schimbi distributia si pompa de apa, ocazie cu care se inlocuieste si antigelul. 

Iar lichidul de frana este indicat sa il schimbi in service, nu acasa. Se foloseste un aparat special cu presiune, pentru aceasta operatiune.

Nu stiu sincer care este intervalul recomandat de Dacia pentru uleiul de la cutie, insa mai devreme de 5 ani sau 100k km nu are niciun rost sa il schimbi. Iar cel de la servodirectie, n-am auzit pana acum vreun producator auto sa recomande schimbul sau...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Probabil ca ma grabesc, dar imi face placere sa mesteresc la ea, imi place sa o intretin, schimburile de ulei pe langa cele de la revizie(nu am vrut sa pierd garantia)  le-am facut la 8k singur + filtru aer + filtru habitaclu. 

Antigelul si-a pierdut culoarea de ceva timp si ma gandeam sa il schimb, uleiul de frana la fel din translucid a inceput sa prinda o culoare maronie, cel de la cutie si servo nu stiu ce sa zic de ele ca nu sunt vizibile asa. 

Producatorul recomanda pentru distributie 150k sau 6 ani, iti dai seama ca nu o sa fac asta, dar nici la 2 ani nu schimb distributia pt ca, cam asta este media mea, 25k pana la 30k pe an. Eu ma gandeam mai degraba la un 80k sau 3, 4 ani.

Nu mesteresc la ea acasa, ci intr-un service cu elavator, am nevoie de ceva scule extra, se gasesc, un schimb de ulei frane se face usor, nu e primul facut asa cu nu imi pune probleme. 

Problema e la cutie unde din cele documentate de mine cam nu se stie cantitatea exacta, da stiu cat scoti atata pui. Plus ma intereseaza o schita cu busonul de golire si cel de umplere la modelul meu, am gasit ceva mai vechi pe net, inclusiv aici pe forum dar pentru modelul precedent.

In legatura cu servo si eu inca sunt in dubi, daca o sa il schimb asa repede dar am zis sa intreb si de el poate gasesc ceva informati extra.

Multumesc.

Editat de t0rquemada
Nu cita ultimul post, Pct 11 din Regulament
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care ulei de servo ? Duster-ul tău are EPS,  fără întreținere, nu GEPDA ca Duster ph1/ph2

Ai de schimbat, dacă vrei, doar uleiul din cutie, cutie transfer și grup spate, lichidul de răcire (fiind adblue și cu intercooler răcit cu apă+pompă de apă electrică, e mai problematic) și lichidul de frână

 

EPS = servodirecție electrică

GEPDA= servodirecție hidraulică cu pompă electrică

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...