Sari la conținut

Un nou membru cu Duster Avantaj


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 181
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare  Cum se prezintă Duster TCE ECO-G 100  după un an si jumatate de la achizitie si 28000 km ? Garantii:  - înlocuit senzorul buclucaș (GPL) cu care multi din posesorii aceleiași

Duster SL Avantaj TCE ECO-G 100 (4x2) după 5000 km (2 luni si 10 zile de la achiziție) Într-o postare anterioară spuneam că voi pleca în vacanță și voi reveni cu detalii despre cum se comportă ac

@Makdupă prima parte a reparatiei inainte de reevaluare stiu că era aproape 14000 lei - apoi s-a mai adaugat puntea spate (la geometrie apărea o mică deviație), sină scaun sofer (s-a strambat la 105kg

Posted Images

@Mak

Pentru vehiculele cu numere provizorii, nu se achita taxa de pod.

Sunt mai multe surse pe internet, dar uite aici: https://www.agerpres.ro/ots/2018/04/24/5-intrebari-pe-care-multi-soferi-si-le-pun-cu-privire-la-taxa-de-pod-fetesti-cernavoda--637907

 

acum 1 oră, t0rquemada a spus:

 

PS. Pentru posesorul topicului care e deturnat de toți posesorii de SL Avantaj, dacă dorești se poate sterge offtopicul și mutat într-ul topic nou dedicat echipării SL Avantaj

 

Nu am înteles la ce te referi @t0rquemadacand spui ”posesorul topicului care e deturnat de toți posesorii de SL Avantaj” dar nu-mi sună a bine - cred că e de rău :). Chiar vă rog să procedați cum credeți că este mai bine, în folosul utilizatorilor si al celor care administreaza forumul. Mulțumesc pentru găzduire până în prezent - o să încerc să urmaresc pe forum ce ma intereseaza fara sa mai deranjez. 

Cele bune

PS Conform datelor furnizate de Dacia, sunt cel mult 1800 de posesori Duster SL Avantaj, impartiti la rândul lor pe motorizări. SL Avantaj este de fapt un Comfort cu  Pack Look si o navigație atipică. Practic singurul lucru care deosebeste masinile Duster SL Avantaj de cele Comfort ar fi navigatia iar acesta este singurul punct comun de interes ai celor maxim 1800 de posesori (serie limitata). Cei cu SL Avantaj vor cauta ceea ce îi intereseaza, mai de graba după motorizare/tractiune. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Sa1fire locked și unlocked this topic

:) Nu stiu exact cum ”functioneaza” site-ul - de ex. ieri am apasat pe butonul ”Blocheaza” crezand ca apar alte optiuni, insa, am vazut ulterior ca de fapt am închis topicul. Nu sunt chiar un incepator in a utiliza un site, dar in general caut sa nu complic lucrurile si nu prea ma bag cand e vorba de ceva ce nu imi apartine (administrat de altcineva). De aia spuneam , orice considerati ca ar fi mai bine, sunt de acord. 

Azi am inmatriculat masina. Pentru ca nu am nici cea mai mica idee cum pot posta fara a se uni ultimele postari (as vrea sa apara ca postare distincta) voi ”povesti” maine despre asta, inclusiv un mic ”truc” stiut de unii sau nestiut de altii (eu nu am stiut până zilele trecute :) )  

Editat de Sa1fire
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

in doua zile s-ar putea inmatricula masina,e mult de alergat?

La 21.07.2021 la 18:42, Mak a spus:

sigur nu platesti taxa de pod?

am fost eu la mare si asa e, cu numere rosii nu platesti nici o taxa de pod!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

INMATRICUARE (Bucuresti)

Pentru a afla ce si cum despre inmatriculare m-am folosit strict de site-ul https://www.drpciv.ro/

Am facut o planificare , online, pentru inmatriculare aici  https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/

Documentele necesare pentru inmatricularea unui autovehicul nou sunt precizate aici https://www.drpciv.ro/document-details/inmatriculari/5aaa7736a172e07a9b042adc

Trebuie mentionat ca, inainte de inmatriculare, in termen de 30 de zile de la dobandirea masinii, trebuie să declarati masina la ”organul fiscal al autoritatii publice locale in a carui raza de competenta, proprietarul își are domiciliul”. Practic acolo vi se va da o hartie in care se stabileste ca nu datorati impozit pe vehiclul nou achizitionat (vorbesc strict de autovehicule noi) pentru anul in curs si se va pune o stampila pe factura (actul de dobandire)  de la cumpararea masinii - în care se va mentiona nr. de inregistrare in Registrul de evidenta a mijloacelor de transport supuse inmatricularii. La existenta aceastei ”stampile” se vor uita cei de la inmatriculari, fiind obligatorie în vederea inmatricularii. 

Taxa pentru certificatul de inmatriculare am platit-o la SelfPay dar, toate modalitatile de plata sunt mentionate aici https://www.drpciv.ro/document-details/taxe/5f8d47b07d66a112ac8acec4

Pentru numere (preferentiale sau ”la rand”) se plateste la ghiseu cand depuneti documentele, dar sunt si alte modalitati de plata mentionate pe site-ul drpciv la rubrica Taxe si formulare 

Cererea de inmatriculare se poate descarca de pe site-ul drpciv sau se poate completa la ghiseu, unde veti gasi formulare tipizare. Eu am descarcat-o, am completat-o la calculator si am printat-o ca sa nu pierd timp in aglomeratia de la ghiseu.

Mic TRUC (pentru cei, ca mine, care nu stiau ca au aceasta posibilitate)

Pe site-ul drpciv se poate verifica disponibilitatea unui numar de inmatriculare aici https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number.  De mentionat că pentru fiecare numar verificat trebuie reluata procedura de completare a datelor (email valabil + nr. de inmatriculare a carui disponibilitate doriti sa o verificati) - nu este nici o problema in privinta asta eu am reluat-o de ... mai multe ori :) 

Cu o zi inainte de ziua planificata, am facut copii dupa documentele necesare si am platit taxa pentru certificatul de inmatriculare la SelfPay. 

A doua zi la ora planificata m-am prezentat fix la ghiseul cu pricina (fara bon de ordine- asa se procedeaza). Dupa verificarea documentelor am spus ce numar de inmatriculare doresc (verificat disponibilitate pe site cu o zi inainte) si am achitat taxa de 85 lei (20+20 placutele si 45 lei nr. preferential). Mi s-a spus sa revin in 3 ore pentru ridicarea numerelor si a certificatului de inmatriculare la un alt ghiseu. Pentru ca eram in celalalt capat al Bucurestiului, fata de domiciliu, m-am intors după 2 cafele, placinta cu branza sarata, placinta cu branza dulce, 5-6 tigari si ceva suc  :) si 3 ore e asteptare. Am luat bon de ordine si dupa 15 minute am fost chemat la ghiseu pentru a ridica ce era al meu. 

Practic, in afara de ziua ”pregatitoare” am rezolvat inmatricularea in 4 ore. Acum nu stiu cum este in alte zone ale tarii, dar la Bucuresti, asa a fost. 

Vă urez să aveti spor si sa rezolvati mai repede decat mine :) 

 

@lykos asta e raspunsul meu si pentru tine. Dacă am omis ceva sau pentru alte întrebări, la care sunt în tema si pot raspunde, îți stau la dispozitie. 

 

Editat de Sa1fire
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La ghiseul DPRCIV daca esti la  ghiseul 24 programat doar la acela poti depune actele chiar daca la altele e liber.Asadar astepti si poti depune mai repede la 24..Si DA,se poate inmatricula in 2 zile.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...