Sari la conținut

Un nou membru cu Duster Avantaj


Postări Recomandate

Multumesc pentru raspuns. Abia astept sa-mi ajunga si mie masina. Joi au bagat actele la rabla dar nu am un raspuns de la dealer cu data livrarii, mi-au spus doar ca pana la sfarsitul lunii ajunge pt ca e pe stoc masina. 
Cand o sa am masina vom impartasi idei mai concrete despre medianav si despre masina in general.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 181
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare  Cum se prezintă Duster TCE ECO-G 100  după un an si jumatate de la achizitie si 28000 km ? Garantii:  - înlocuit senzorul buclucaș (GPL) cu care multi din posesorii aceleiași

Duster SL Avantaj TCE ECO-G 100 (4x2) după 5000 km (2 luni si 10 zile de la achiziție) Într-o postare anterioară spuneam că voi pleca în vacanță și voi reveni cu detalii despre cum se comportă ac

@Makdupă prima parte a reparatiei inainte de reevaluare stiu că era aproape 14000 lei - apoi s-a mai adaugat puntea spate (la geometrie apărea o mică deviație), sină scaun sofer (s-a strambat la 105kg

Posted Images

La 08.07.2021 la 23:29, adisavaro a spus:

Mi-am comadat camera si senzori. Sunt curios daca apar liniile de demarcare pe ecran  cand activezi camera. Aveti idee?

Salut, ai media nav ul cel care l au montat pe SL Avantaj? Îmi dai și mi niște detalii,te rog cum ai procedat, sunt compatibile? 

acum 1 oră, Sa1fire a spus:

Din păcate, nu am un termen de comparatie (nu am avut asa ceva pana acum).

Pot spune, doar, ca sunt foarte multumit - se aude clar iar reglajul de volun il faci cum doresti. 

Masina in schimb este bine insonorizata (sigur mai bine decat noile Logan si Sandero - am fost la test drive cu ele si e .... o diferenta  in favoarea Duster - in Sandero Stepway e zgomot ca in avion - exagerez desigur, dar oricum nu se compara cu Duster) - intr-un review, un tip spunea că in noul Logan au pus masutele alea rabatabile din spatele scaunelor pentru ca daca tot e zgomot ca in avion, macar aiba si masute ca in avion. Insonorizarea buna si  faptul ca ”absoarbe” foarte bine denivelarile drumului face Duster-ul o masina foarte comoda (poate conteaza un pic si ”balonul” mai mare al cauciucului pe jantele de 16 - oricum voi lua si jante Maldive de 17, pe care le voi ”încălța” cu gume all season. Am gasit Maldive pe OLX cu 1500 lei/4 buc. 

Despre navigatie nu pot spune prea multe deocamdata - dar pare foarte in regula. Astept si eu alte pareri/idei, mai ales ca suntem un nr. limitat de posesori ai acestui tip de navigatie. 

Salutare! Felicitări pentru alegere! Și eu am acest model cu motor 1.9 eco G! Și sunt sceptic în legătură cu navigația! Nu știi dacă merge pusă cameră de marsalier....poate ma ajuți cu explicații @ 

Mulțumesc!

La 05.07.2021 la 17:27, Sa1fire a spus:

Oricum, problema este la cei care au lucrat pentru masina ta - daca la mine totul este functional, e clar că se poate, insa depinde si de ”mana” mesterului. 

Salut Salfire! Sa înțeleg ca tu ai comandat SL Avantaj Eco G și ai și camera pe marsalier? Cu navigația de 8 inchi? Ye rog un răspuns mai concret te rog ! Mulțumesc!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Gaby86

Salut, 

Nu am comandat masina cu camera de marșarier.

Un alt user @Nemo - lui îi răspunsesem- a fost rechemat (ca si mine) sa i se monteze navigatia (am primit amandoi masinile fara navigatie montata - s-a montat ulterior, iar pentru disconfortul creeat de folosirea masinii, o perioada, fara navigatie, am primit o reducere de 200E) iar la el, au fost probleme - asta a afirmat el: 

”Salut azi mi-a fost montata si mie Navigația dar……comenzile de pe volan nu funcționează,satelitul nu funcționează ,camera marșarier nu functioneaza, in afara de bluetooth nimic nu funcționează ……incredibil ce profesionalism. Iar antena DAB nu mi-a ajuns in pachet imi dai te rog detalii de ea??”

Asta era contextul răspunsului meu. 

Cu asta am lamurit, acum ce îți pot spune eu: 

1. Am intrebat la dealer despre o posibila montare a camerei de marșarier și mi-au spus ca se monteaza contra unei sume in jur de 850 lei - iar eu stiam de la userul @Nemo că a comandat camera, care urma a fi montata odata cu navigatia, contra sumei de 500 lei. Ulterior am incercat  sa montez o camera la un tip care cerea 350 lei pentru camera (inclusiv manopera) - omul a spus ca nu poate monta camera originala pentru ca nu se potrivesc sau lipsesc ceva cablaje (nu stiu să dau amanunte) si mi-a propus sa monteze un alt tip de camera, despre care spunea ca nu se va vedea la fel de bine ca una ”originala” si necesita sa traga un cablu de la bandoul de deasupra numarului, din spate, pana la bord - am refuzat. 

2. Am primit informatii pertinente si bine documentate despre navigatie de la @t0rquemada (la recomandarea altcuiva) pe care l-am rugat să mă ajute cu montarea unei camere de origine. Mi-a spus ca este posibil acest lucru, dar inainte de a ne apuca de treaba trebuie sa vizualizeze exact ce fire sunt trase in bord pana la navigatie pentru că, fiind o navigatie atipică, este posibil ca producatorul (Dacia) sa nu fi tras acelasi nr. de fire (cablaj) pana la bord/navigatie ca in cazul navigatiei ”originale” de 7 inch. Chiar si asa mi-a spus ca in proportie de 99% ar putea să mă ajute sa montez camera ”originala” fara interventii care sa afecteze in vre-un fel functionarea corecta sau eventual garantia. Mi-a dat multe alte informatii (și îi mulțumesc încă o dată pe această cale) însă în mare acasta este ideea de baza.

Eu doream sa instalez camera ”ca să fie”, nu pentru ca tineam neaparat, dar și pentru ca nu ar costa mult (chiar si la dealer) si de aceea, inca nu am procedat la instalarea ei. Nu îl cunosc personal pe @t0rquemada dar fiind inginer, obisnuit cu termenii tehnici, mi-am dat seama că stie multe si bine despre subiect (navigatie) și după discuția cu el cred ca se va putea monta chiar si camera de origine.  

Ce am reusit sa aflu despre navigatie pana acum, si in ce fel am facut asta, am cateva postari anterioare si cam asta e tot ce îți pot spune - am instalat navigatia la inceputul acestei luni si nu am ”butonat” prea mult la ea (tocmai ce mi-am construit o casa si am mult de alergat)

@Nemo acum am vazut ultima parte a mesajului tau cand l-am citat pentru @Gaby86, legat de antena DAB. Eu am gasit-o in torpedo (nemontata) - lasată acolo după montarea navigatiei - în rest nu am ce sa-ti spun (oricum nu o voi monta). 

Editat de Sa1fire
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Sa1fire locked și unlocked this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
    • nu am nici o modificare, totul e cum a venit din fabrică
    • Salut @RobertR, merci de raspuns. Suspensia e standard? Ai inaltare sau ceva mai rigid?
×
×
  • Creează nouă...