Sari la conținut

Duster Prestige Blue dCi 115 4WD


Postări Recomandate

Salutare! 

Revin cu un update la puțin peste 12000 km. 

1. Am primit mesajul legat de AdBlue la 9500 km - am completat cu 10 litri la bidon. Între timp am început să fiu mai atent la benzinării și am găsit un Petrom care are AdBlue la pompă aproape de mine. 

2. M-am tot gândit și răzgândit legat de schimbul de anvelope - între Grabber AT și o anvelopă dedicată de iarnă. Am cumpărat până la urmă Blizzak LM005 plus jante de 16" pentru coeficientul de frânare pe umed. Am fost foarte aproape să iau Michelin Alpin 6, dar am considerat că voi merge mai mult pe carosabil umed decât pe zăpadă . Am adăugat și setul de capace 403157451R - mi se pare că fără ele roata pare incompletă. 

3. Pentru situațiile în care vom vrea să facem o urcare sau coborâre mai abruptă pe zăpadă (sau poate pe noroi) am cumpărat și lanțuri Veriga Pro Compact 9mm.

În rest, mașina merge fără probleme și în continuare sunt super mulțumit de alegere. Mare parte din km i-am făcut pe șosea. Am mai avut câteva mici ieșiri soft offroad care ar fi pus ceva probleme unei mașini doar cu tracțiune față. 

 

IMG_20211126_081654.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 54
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare, Revin cu un update după mult timp. Am ajuns la 23000 km și aproape un an de când avem mașina, așa că m-am prezentat la service pentru revizia anuală. Am folosit foarte puțin cu ade

Salutare, După mai bine de un an de gândit și răzgândit dacă avem nevoie de un SUV, împreună cu logodnica mea am comandat la jumătatea lui mai un Duster Prestige, Blue dCi, 4x4, la care am adăuga

Un pic de treabă după distracție. 60x187 cm, cu scaunul pasagerului tras în față și înclinat. Ar fi încăput și ceva de 190cm.

Posted Images

Salut bvlad! La tine cum s-au fixat căpăcelele pe jante,la mine mi se par că au o prindere superficială,trăgând de ele se desprind f usor,dealtfel unul l-am si pierdut,asa cred!(sau la "completat"" careva!).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@lykos

Nu au cum să iasă singure, din moment ce fixarea se face pe capul șurubului. Și-a completat cineva setul incomplet.

@bvlad

Mare atenție în off-road cu anvelopele de iarnă - o să te arunce tot timpul în laterale drumului, spre șleau. Mai ales dacă e doar noroi, o să se încarce imediat și vei pierde tracțiunea

 

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@lykos da, e foarte posibil ca cineva să își fi completat setul. Prinderea e prin clips pe prezon și la mine. Dar totuși par prinse bine, cred că ar putea să cadă doar dacă atingi ceva. 

Mersi @PufarinaUcigasa pentru sfat - nu intenționez offroad serios pe zăpadă/noroi anul acesta, mai ales că sunt începător offroad. Vedem pe viitor dacă trec la AT. Pentru cazuri extreme o să am lanțurile în mașină 

Editat de bvlad
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 6 months later...

Salutare,

Revin cu un update după mult timp. Am ajuns la 23000 km și aproape un an de când avem mașina, așa că m-am prezentat la service pentru revizia anuală.

Am folosit foarte puțin cu adevărat anvelopele de iarnă - deci probabil puteam trece iarna fără ele, fără incidente. 

Am făcut un schimb de ulei intermediar la 13.000 km. După completarea cu AdBlue de la 10 000 km, nu am mai primit un alt mesaj - probabil urmează.

M-am dus la service hotărât să echipez mașina cu scutul de aluminiu pentru a evita problemele legate de atingerea bării față sau ruperea ei la mersul cu spatele dacă prinde ceva. 

În reprezentanță aveau expus un Duster Extreme. M-am tot învârtit pe lângă el și am pipăit un pic apărătorile de noroi. Deoarece păreau destul de rezistente și flexibile, am comandat setul pentru roțile față momentan. Urmează să ajung în viitorul apropiat pentru montaj scut și apărători.

În ultimul an familia s-a mărit, așa că am avut puține ieșiri de pe șosea. Pregătim mașina pentru momentul când juniorul va fi pregătit de condiții mai "zdruncinătoare". Grija principală acum este legată de bagaje, însă nu a fost o problemă adevărată până acum. Am început să mergem fără polița de la portbagaj pentru a avea mai mult spațiu pe verticală. Momentan în portbagaj avem tot timpul landoul (ocupă cam 50% din lățimea portbagajului și 100% adâncimea) și cadrul cu roți. Pe lângă sau deasupra avem bagajele noastre, plus un rucsac cu cele necesare. Juniorul adoarme destul de repede în scoică de la vibrații și de la zgomotul de rulare ( ca o glumă - acum apreciez că se aude zgomot în mașină la viteze mai mici).

Încă sunt convins că am făcut o alegere bună, iar mașina este potrivită pentru nevoile noastre de acum și din viitorul apropiat. )

Să auzim de bine în continuare!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Strict din punct de vedere estetic? M-am gândit că sunt mai ușor de curățat fără capace complete. M-am obișnuit cu modul în care arată. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...