Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare,

Cum se prezinta consumul de ulei la cei care aveti acest motor pe Duster Ph3 ? Cel putin in cazul meu acesta este prezent "din fabrica" si se situeaza in jurul a 100 ml/ 1000 km indiferent de uleiul folosit ( Elf, Motul). Momentan nu pare exagerat, dar sunt ingrijorat de cum ar putea evolua in timp acest consum ...As dori pareri de la posesori si cunoscatori ai problemei. Multumesc!

Editat de andrei_s
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La fel si eu fac schimbul de ulei in jurul a 10.000km. O posibila explicatie in cazul meu ar fi mersul mai turat in mare parte, plus drumuri scurte in oras. Ce ma intriga e ca pe Logan-ul de dinainte nu aveam deloc consum de ulei la un motor 1.6 K4M 105cp avand acelasi stil de codus..:(. La Logan foloseam Elf, la fel si la Duster la inceput, mai nou am trecut pe Motul dar problema consumului de ulei nu pare sa se fi rezolvat, am sesizat doar un sunet mai placut al motorului.

Editat de andrei_s
Link spre post
Acum 5 ore, andrei_s a spus:

Salutare,

Cum se prezinta consumul de ulei la cei care aveti acest motor pe Duster Ph3 ?

Cati km are masina ? 

100 g ulei la 1000 km inseamna 1l ulei la 10.000 km = motor cu probleme ( nu stiu ce zice Dacia insa eu asa am invatat la scoala prin anii 90. Un motor era acceptat ca folosibil pana la un consum de ulei de 1l la 10.000 km). Daca esti inca ,, in rodaj,, s ar putea sa scada consumul.

Editat de Lucian51
Link spre post

@Lucian51Mașina are vreo 27.000 Km. Așa cum am mai spus consumul de ulei s-a manifestat de la început. Ultima data am schimbat uleiul cu Motul și sper(am) la o diminuare a consumului . În rodaj am mers și mai turat uneori, mă gândesc să nu-i fi dăunat motorului acest lucru... În manualul de utilizare, Dacia dă ca valoare maxima acceptată un consum de până in 0,5 l / 1000 km. ceea ce mi se pare foarte mult.. cred că au vrut sa fie acoperiți pentru cazurile de consum moderat de ulei..Din câte am mai aflat problema se rezolvă prin segmentare, dar parcă n-aș face asta la o mașina nouă.. deocamdată mă încadrez la un motor utilizabil 😁

Editat de andrei_s
Link spre post

Consuma prea mult ulei - aproape la fel ca celebrul 1.2 TCe.

Uleiul Motul pe care l-ai pus respecta norma data de producator ? Si schimbul de ulei s-a facut in service autorizat/reprezetanta ? Daca da, mers pe garantie si rezolva

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...