Sari la conținut

Probleme la pornire


Postări Recomandate

Buna ziua.

Sunt proaspatul proprietar al unui Duster 1.5 dci, 4x4, an de fabricatie 2011.L-am cumparat in Noiembrie 2020 si de o saptamana la invartirea cheii pentru pornire nu a facut nimic, am mai incercat de 2-3 ori si a pornit.Am crezut ca este acumulatorul si am luat altul nou dar tot asa face si acum.Am apelat la un electrician auto si mi-a zis ca este electromotorul dar el nu se ocupa cu electromotoare si sa merg la altcineva.Am apelat la cineva care repara electromotoare si mi-a zis ca nu este electromotorul ca acesta daca nu porneste la prima cheie nu porneste nici la a 3-ia sau a 4-tra si crede ca este contactul dar el nu se ocupa .A mai patit careva asa? Ce ma sfatuiti sa fac.

Cu stima

Tavi Iacob 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu se invarte motorul verifica cablurile care duc la electromotor. Un prieten  cu duster Dci 2010  a gasit  cablul care ducea la starter slabit.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Am mai vazut asta si pe youtube la diverse masini. Pentru  diagnostic poti pune un multimetru pe DC volti la electromotor. Daca ai 12V atunci cand dai la demaror ajunge curent la el, dar electromotorul nu merge. Daca se intampla asta, loveste cu un ciocan de cauciuc in electromotor (nu foarte tare, nu foarte incet). Daca merge dupa asta, ai un conector slab pe acolo sau e pe duca electromotorul. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Părerea mea ,după 10 ani de folosire,merita să-i  cumperi 2 piese noi. Un electromotor și doi un contact de pornire care te costa în jur de 1000 lei.Daca repari electromotor ul(perii,bucși, demontare,montare)te costa în jur de 400 lei.Contactul nu se repara.Cu piese noi mai mergi 10 ani.Piesele ți le poate înlocui  un mecanic auto.

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...
La 04.05.2021 la 14:03, Iacob a spus:

Am apelat la un electrician auto si mi-a zis ca este electromotorul dar el nu se ocupa cu electromotoare si sa merg la altcineva.Am apelat la cineva care repara electromotoare si mi-a zis ca nu este electromotorul ca acesta daca nu porneste la prima cheie nu porneste nici la a 3-ia sau a 4-tra si crede ca este contactul dar el nu se ocupa .

Am pățit exact ca tine și a fost electromotorul.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


×
×
  • Creează nouă...