Sari la conținut

The black&white 1.5 dci


Postări Recomandate

Căutările au luat sfârșit. De vineri sunt fericitul posesor al unui Duster ph2 1.5 dci din 2017. A fost cumpărat din țară,  primul proprietar avandu-l de nou. Motivul vânzării: dăduse avansul pentru unul nou, tot diesel. Are 70000 de km, iar ca dotări  pilot automat, incalzire in scaune, senzori de parcare, camera mers înapoi,  navigatie, cârlig și 2 rânduri de JANTE.  Foarte mulțumit de cum merge motorul, pe drumul de la Caransebeș la Oradea având un consum de 5.6 %. Singurul lucru care ma deranjează este amplasarea butoanelor pentru geamuri. Acea umflatura din portiera o simt incomodă pentru piciorul stâng  (zona genunchiului ).  

Ca și îmbunătățiri aduse în viitorul apropiat primul lucru ar fi scut clapeta Egr. La motor are scut de metal, dar nu stiu cat de eficient este, plus ca as pune ceva si sub zona radiator, bara din față.  Dacă aveți sugestii le citesc cu drag si va multumesc in avans. 

As mai dori să o încalț cu niste AT-uri dar încă nu stiu ce model si la care din cauciucurile pe care le am acum sa renunț.  Nu am unde tine 3 rânduri de cauciucuri. Acum are Debita Frigo plus inca un set Michelin Laritude. E clar ca trebuie sa fac un compromis. Nu as merge si prin oras cu AT-urile,  ci le-aș urca pe masina doar când as ști  că am nevoie cu adevărat de ele. Stau la casa si in jumatate de ora as rezolva problema.

La kitul de înălțare ma voi gândi mai încolo,  daca chiar am nevoie de el.

 

IMG-20210125-WA0006.jpg

IMG-20210125-WA0004.jpg

IMG-20210125-WA0008.jpg

Editat de marco79ro
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • marco79ro changed the title to The black&white 1.5 dci
  • Răspunsuri 37
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca iarna nu se dă dusă mai profitam de zăpadă.  La un schi de tură prin Padiș.

Căutările au luat sfârșit. M-am oprit până la urmă la Duster. In tipicul achizie Duster oscilamintre Duster,  Forester si Grand Vitara.   Este un Duster 1.5 dci 4x4 din 2017 cu toate dotările mai

Cameră trebuie. Acum un an am câștigat proces cu Poliția în baza dovezilor filmate pe care le-am adus, altfel rămânea cuvântul agentului (depășire pe pod imaginară ..). Stație nu mai folosesc de vreo

Posted Images

Scut motor complet, OEM, care vine peste scutul deja existent pe masina si protejeaza si radiatorul.

Scut clapeta EGR

AT-uri - Cooper AT3 4S sau BF Goodrich KO2, insa dimensiunea 215/70/R16. Atentie totusi la presiune, sa fie corespunzatoare cu mediul in care se merge ( zapada, 1.8 sau chiar mai jos, drum uscat 2.2-2.4 etc. ).

Bandourile de protectie ce vin pe aripile masinii si poate chiar cele care vin pe portiere.

Kit de inaltare de la Ironman

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult. La aceste 2 cauciucuri ma gandeam si eu plus Falken Wildpeak. Are rost sa ingreunez masina cu 2 scuturi? Si cel existent si cel complet penttru motor? Ma gandeam sa il dau jos pe cel existent. O recomandare pentru scut complet aveti? 

Eu asta am gasit: https://www.scutmotor.co/scut-motor-dacia-duster-2-5-mm-2010-2015 

Stiti ceva mai bun, mai ieftin?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru propria ta siguranta, poti pune ambele scuturi. Si din cate stiu, cel complet, care acopera pe cel deja existent, este din aluminiu deci nu e atat de greu.

Din propria experienta, ca timp, bani si mai ales calitate, nu recomand aftermarket. Doar in cazul in care nu exista - gen scutul EGR.

Legat de scutul EGR, nu lua alt model in afara de cel de mai sus. Prinderea scutului tip lighean este proasta, coboara garda si iarna e pe post de plug, prezentand risc destul de mare de a ramane pe burta.

Pe site-urile dedicate gasesti scuturi ieftine doar din otel, vopsite "electrostatic", "compatibile" 100%...da, sigur. Am avut niste scuturi luate la fel, foarte ieftin si dupa nici macar 1 an, fara a face offroad sau orice fel de escapada, vopseaua sarise ( se coclise ) si incepusera deja sa rugineasca. Si in anumite cazuri, a trebuit sa fac improvizatii, ca nu se pupau, ba atingeau sau chiar era un chin sa le dai jos, sistemul de prindere fiind idiot...si eu unul mai mare acceptand montajul. Buba mai mare este ca nici nu gasesti pareri si nici nu au formular de feedback.

Repet, ieftin si bun nu exista. Strange bani si ia OEM, mai ales scuturile care intra cu tot felul de intemperii.

Intreaba la userul @PLANETARA

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 3 weeks later...

Căutările au luat sfârșit. M-am oprit până la urmă la Duster. In tipicul achizie Duster oscilamintre Duster,  Forester si Grand Vitara.  

Este un Duster 1.5 dci 4x4 din 2017 cu toate dotările mai puțin piele pe care de altfel nici nu mi-o doream. 

Deocamdată i-am pus scuturi (motor si clapeta Egr plus cateva stick-ere. 

Urmează niște At-uri pe cand vine primăvara.  Acum are cauciucuri de iarna Barum Polaris si inca un rând de cauciucuri de vara Michelin Latitude pe care probabil le voi vinde pentru a face loc At-urilor. 

20210219_173426.jpg

20210219_173722.jpg

20210219_173500.jpg

20210219_172106.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...