Sari la conținut

Zgomote/greierasi

Postări Recomandate

Buna ziua am o problema la Duster 1.5 DCI 4x4 an 2012. Am schimbat rotile de vară ( jante aliaj cu anvelope de vara nokian 215/65/R16) cu cele de iarnă ( jante de tabla pentru drumuri grele cu anvelope de iarna zetex 215/65/R16) și de când le-am schimbat a apărut un zgomot (frecare) pe partea stângă față ceva ca și cum ar freca roata in carenaj dar nu se vede frecat , asta se întâmplă când iau viraj foarte puțin stanga la viteza ce depășește 70-80 km/ora . La viteza mica nu se aude,am schimbat și rotile intre ele și nu se schimbă nimic. Cu rotile de vară nu se aude nimic. Am fost la service și nu au depistat. Mulțumesc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 year later...
  • Răspunsuri 45
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

1. Inceasca sa strangi putin suruburile de la fata de usa. 2. Zgomotul din partea dreapta a bordului este produs de capacul de deasupra torpedoului si de intrerupatorul/butonul lampii din torpedo

Eu cred ca sunt ceva probleme si pe partea de proiectare a caroseriei, spun asta deoarece uneori se aud trosnituri in caroserie cand urc sau cobor zone mai abrupte/inalte. Iar la Logan in 15 ani nicio

Nu este 4X4 si in plus de asta nu cred ca as fi dat 18-20.000 eur pe Duster. Nu isi merita banii parerea mea. Dar asta e alta discutie. Iar chestia cu trosnitura s-a auzit de 2x deasupra capului meu i

Posted Images

Salutare,

si la mine a inceput sa faca la fel dar dupa ce am inlocuit suspensia fata(amortizoare, arcuri,flanse,rulmenti).ciudat este ca inainte nu facea deloc.am schimbat cu rotile de vara si nu face asa de accentuat.asta numai pe viraje si la viteze de peste 70 km/h..

Link spre post

Salut am găsit un joc la planetară dreapta față la capătul dinspre cutia de transfer. Rotile de iarnă  le aveam cu jante de tabla acelea pentru drumuri grele,și sunt foarte grele, cu jantele de aliaj tot cu anvelope de iarnă nu se mai aude pentru că sunt mai ușoare. Verifica daca se mișcă batul planetarelor pe fata in același timp cu capetele cu mașina oprita pusa pe drept pe o groapă sau pe elevator scoasă pe liber din viteza.

Link spre post
  • 6 months later...

Salutari tuturor,

Deschid un nou topic pt ca am vazut ca pe cel existent cu privire la zgomote si greierasi nu s-a mai discutat nimic de la prima versiune de duster. 

Eu sunt fericitul(fara ironie chiar sunt multumit de alegerea facuta) posesor al unui Duster 2 cu motorul de 1.3,tractiune 4x2. Problema insa o constituie nenumaratele zone din care se aud greierasi si zgomote la trecerea peste denivelari. Deschid acest topic deoarece nu stiu daca doar eu experimentez asta sau este o problema generalizata.

In primul rand de departe cel mai deranjant zgomot este cel facut de portbagaj la trecerea peste denivelari,din cauza faptului ca el oricat l-ai strange din suruburile de fixare ale incuietorii tot are joc. Se aude un zdranganit atat de puternic ca ai senzatia ca se rupe cv din masina. Am zis sa mai incerc o ultima rezolvare si sa pun niste prelungiri pt garniturile acelea care in teorie se regleaza,in practica au cursa de 2 mm.

Al doilea zgomot este unul care mie mi se pare ca vine din zona plafonului,cam din centrul masinii,suspectez cv la plafoniera din spate insa nu am apucat sa verific.

Rar dar prezent este si un zgomot cred eu facut de gurile de ventilatie dar acesta se aude rar si nu pot sa spun sigur.

Daca mai are cineva aceste zgomote si a gasit o solutie il rog sa raspunda la acest topic.

Va multumesc

Link spre post

Poate asa este la motorul de 1.3 deoarece la mine la 1.6 nu se aud greierasii. :-D :-D :-D

Pentru portbagaj mai bine mergi la service, nu cred ca doar 2 mm cursa de reglaj este ok.

Link spre post

Ma temeam sincer ca e doar problema mea daca nu se mai plange nimeni pe aici o sa îi invit pe domnii de la reprezentanta sa faca o plimbare cu mine sa vedem daca le place ce aud.

Am 7000 de km facuti cu masina si nu a vazut decat drumuri asfaltate de altfel doar asta o sa vada pt ca e 4x2. Nu e normal ca la km astia si in mai putin de un an sa apara atatea zgomote.

Link spre post

Da, asa este, haionul face zgomote si mai este partea superioara a torpedoului. La haion am impins carligul care este prins pe caroserie la maxim in jos si zgomotul este in continuare prezent. Saptamana viitoare am sa dau o fuga pana la service.

Link spre post
  • Mak changed the title to Zgomote/greierasi

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...