Sari la conținut

Calibrare valori consum carburant indicate de computerul de bord


Postări Recomandate

S-a spus asta:

Acum 2 ore, t0rquemada a spus:

Când se va putea comunica cu TdB de Duster ph1 prin OBD (nu se poate că nu e legat nici la nicio linie de diagnoză) vom mai discuta pe tema asta până atunci ”știi și la ce te ajută că știi”.

Apoi asta:

Acum 33 minute, t0rquemada a spus:

MR-urile sunt parțial refolosite de la Clio2(Logan I e derivat din el iar Duster ph1 e derivat din Logan I ), ăla avea TdB-ul vizibil pe diagnoză, așa că mai apar și erori - cu alte cuvinte degeaba ai documentația dacă nu știi să o interpretezi.

Tot cu alte cuvinte asa e, degeaba ai documentatia daca nu stii sa o interpretezi. Capturi aruncate, afirmatii aiurea si apoi "ameteala" (derivate, diferentiale si integrale). Dar deh, ne place sa spunem ca stim ce afirmam 99.9%.

PS: Un like pentru raspunsul dat colegului @klaus dar si un amendament pentru captura din manualul in franceza pentru Clio (alba-neagra).

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Klaus are Duster ph1, la care problema cu rezervorul (cocoașa) era de la lansare ! În primă fază, cu rezervor plin, pe plat, se intră în meniul de service al TdB-ului și după ce se intră se iese

Fisierul MR-453-X79-83A000 V4 din care s-au extras capturile (dar V1) se afla si in manualul de utilizare Duster2014 pe care l-am postat pe topicul dedicat unde a fost si afirmatia ”știi și la ce te a

MR-urile sunt parțial refolosite de la Clio2(Logan I e derivat din el iar Duster ph1 e derivat din Logan I ), ăla avea TdB-ul vizibil pe diagnoză, așa că mai apar și erori - cu alte cuvinte degeaba ai

Posted Images

La momentul apariției Logan I (2004) aveai deja Clio2 pe piață. Cum Logan I s-a vrut un Clio2 de buget e logic că au refolosit niște piese, dar nu puteau folosi tot. Duster ph1 a folosit aceeași electronică de la Logan I.

La partea de documentație au refolosit tot ce se putea, uneori au scăpat erori , interpretate de alții ca "descoperiri".

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu tocmai ti-am semnalat o discrepanta in logica (daca tot spui ca "e logic”). Despre lacunele si greselile manualelor pe care le tot invoci noi am mai discutat. Cele din 2009 referitoare la indicatorul de combustibil erau gresite dar tu le-ai atasat  apoi comparat mere cu pere (sau Clio2 cu Duster ph1). Deci afirmatia ”cu alte cuvinte degeaba ai documentația dacă nu știi să o interpretezi” e valabila chiar pentru tine. In cele urcate de mine lansate in 2014 (ultimele gasite in acest format din Dialogys 2016) cei de la Dacia\Renault au corectat greseala (vezi ca te ajuta ”sa stii” si reviziile lor). La astea mai noi au facut o procedura mai detaliata (din care am urcat cateva extrase) plus ca OBDul ofera mai multe posibilitati. Cu toate acestea multe reprezentante ridica din umeri, dovada colegul de pe acest topic, iar pe forumuri sunt mult mai multe cazuri. Apoi de ceva timp cei de la Dacia\Renault au inceput sa inchida iar ”robinetul” informatiilor dand painea si cutitul reprezentantelor. Dar va fi si reculul, clienti nemultumiti mai multi si tot mai multe apeluri la ”112” (si se pare ca nu mai raspund nici la VC acum).

Stiu ca iti este tare greu sa recunosti gafa facuta (ai incercat doar sa o cosmetizezi) pentru ca te crezi perfect. Dar tocmai asta duce la mai multe greseli (mai ales cand nu inveti nimic din ele) si plafonare.

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gafă e atunci când cineva întreabă de un model (Duster ph1) și primește informații despre Duster ph2,  asta ca să fiu politicos.

Gafă e si când citești documentația ca un prompter, în reprezentață la orice eroare de genul se contactează techline-ul (un lux (abonament) pe care nu și-l permite orice reprezentanță) care îți spune ce să faci pe banii Dacia și timpul clientului.

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buun... a trebuit sa fac o tura pe afara si cu ocazia asta am facut oficial plinul, chiar daca abea-l facusem zilele trecute si nu mersesem prea mult dar am zis sa aplic instructiunile si sa fiu sigur ca e...plinul facut.

 

Asadar acum(un nou exemplu) avem asa:

- distanta parcursa 67 Km doar in oras si in special dimineata a fost durere cu traficul, viteza medie 14.2 km/h

- Cantitate motorina consumata conform CB: 9.2 litri

- Cantiatea cu care am alimentat pana a sarit pompa, apoi asteptat vreo 7-8 secunde si apoi apasat pistolul inca o fractiune de secunda si a sarit din nou aproape instant: 7.13 litri

- Consum aratat de CB: 13.7% // consum conform alimentare la pompa: 10.64%

 

Am urmat pasii de mai sus, am ajuns la valorea L, unde indica 50(aka plinul) si apoi am tinut apasat pe buton pana cand acele nu s-au mai miscat, s-au dus in pozitia normala si ecranul a sarit din acel L in cel normal cu total kilometri parcursi.

 

Voi monitoriza cum se prezinta treaba la urmatorul plin pe care-l voi face dupa ce voi parcurge 3-400km si revin.

Sper din tot sufletul sa se rezolve sau macar amelioreze abaterea.

Editat de klaus
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 5 ore, alin1974 a spus:

Sfatul meu este sa umble la CB cineva care stie sa "umble" si sa poata reface ceva daca nu merge bine dupa interventie. Devizul pentru ceasurile de bord, la mine, a fost de 707 euro fara tva. O suma nu tocmai mica, zic eu.

dar ce au patit ?!!

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 13.03.2020 la 13:20, alin1974 a spus:

Salut. Cu aceeasi problema ma confrunt si eu la Lodgy. Totul a inceput de la o resetare a ceasurilor de bord pe elevator.

Cam asta ar fi patania.

Informatiile pe care le-am oferit au fost si pentru colegul @alin1974  si am precizat ca problema combustibilului din CB este una mai generala (egal ca Duster ph1, ph2, Lodgy sau Logan) avand mai multe cauze si efecte.

Ii doresc colegului @klausca acest pas sa fie rezolvarea la problema sa (chiar daca este una mai mica) si sa nu fie nevoie de alti pasi.

Si pentru ca e duminica seara hai sa ne mai amuzam putin cu manualul de service (cel oferit de coleg, dar si in cel din 2014 sunt la fel sublinierile). Mai pe romaneste: mai draga client ai umplut rezervorul pana la al treilea "profil", ai schimbat statia de alimentare, ai facut plinul intr-o statie cu nivel plat, ai facut plinul observand toate aceste conditii? Daca nu, atunci ia du-te mata la plimbare si revino cand ai alimentat respectand toate conditiile. Daca da, atunci "mesterii" nostri incearca sa ii dea de cap (cu informatiile astea pe care le au). Daca nu reusesc atunci vor contacta (daca pot, ca deh, e un lux) Techline (indiferent daca raspunsurile tehnice sunt da sau nu, iar daca e ph1 e si mai nasol). Bineinteles ca e destul de probabil ca nici noi sa nu ii dam de cap asa ca revenim la "AFTER REPAIR Check for correct operation.".

Radem, glumim dar mai si "platim". Cam asta au putut scrie "specialistii" intr-un manual de service. Iar colegul @alin1974 de vreo doi ani nu a reusit sa rezolve "dilema" Si ca el sunt multi altii cu diferite probleme.

Afirmatia "care îți spune ce să faci pe banii Dacia și timpul clientului" este una partiala. Daca masina este iesita din garantie va fi pe banii si timpul clientului chiar daca problema este una a producatorului. Plus ca egal ce\cum la toate astea se mai adauga nervii si rabdarea clientului.

PS: pentru cei doi colegi. Voi ati respectat cele trei conditii?:D Sau ati gasit vreo "benzinarie" in panta iar apoi ati mai trecut si pe la alta?

Captură ecran 2.jpg

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 22 ore, alin1974 a spus:

Gil26, din pacate nu mai am timp sa rezolv "problema" pana la expirarea garantiei,pe 06.04.2020, din motive personale(probleme in familie) care au intaietate, dar sper ca dupa ce le rezolv, sa pot rezolva si asta. Sper ca tot fara costuri, dar slabe sperante sa rezolv in reteaua Dacia. Daca nu, contra cost, unde pot. Deranjant este doar faptul ca vezi acolo in bord un consum mai mare fata de cel real.

Poti merge in service, faci constatarea si reparatia poate fi facuta dupa expirarea perioadei de garantie, adica dupa ce iti rezolvi problemele. Important este ca acea constatare sa fie facuta inainte de expirarea garantiei. Astfel nu mai vii cu banii de acasa

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...