Sari la conținut

Calibrare valori consum carburant indicate de computerul de bord


Postări Recomandate

Inițiatorul topicului are Duster ph1 sau X79, fișierul cu pricina e doar pentru X79.

Când se va putea comunica cu TdB de Duster ph1 prin OBD (nu se poate că nu e legat nici la nicio linie de diagnoză) vom mai discuta pe tema asta până atunci ”știi și la ce te ajută că știi”.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Klaus are Duster ph1, la care problema cu rezervorul (cocoașa) era de la lansare ! În primă fază, cu rezervor plin, pe plat, se intră în meniul de service al TdB-ului și după ce se intră se iese

Fisierul MR-453-X79-83A000 V4 din care s-au extras capturile (dar V1) se afla si in manualul de utilizare Duster2014 pe care l-am postat pe topicul dedicat unde a fost si afirmatia ”știi și la ce te a

MR-urile sunt parțial refolosite de la Clio2(Logan I e derivat din el iar Duster ph1 e derivat din Logan I ), ăla avea TdB-ul vizibil pe diagnoză, așa că mai apar și erori - cu alte cuvinte degeaba ai

Posted Images

Prima faza e descrisa in proceduri, faza a doua la fel, a treia este interesanta prin ” alterarea softului din TdB”. Oricum in multe reprezentante procedurile nu sunt cunoscute in detaliu.

Stiu ca descaracarea de pe Zippyshare implica putina rabdare cu add-urile dar voi gasi alte locatii de stocare pentru un timp mai lung. Asa ca mai citez un alt lucru interesant din procedura:

Control rezistenţă internă a senzorului de nivel carburant; Puneţi vehiculul într-o poziţie înclinată: folosiţi un cric pentru a ridica una dintre roţile spate şi verificaţi rezistența jojei. Rezistența variază cu mai mult de 5 Ω față de valoarea măsurată pe o suprafață plană?;  DA:  Organul este conform: Up; NU:  Înlocuiţi senzorul de nivel carburant: RN-RDC-ACCESS RDC-ELEMENT-REF:474 RDC-ELEMENT-DESC:senzor nivel de carburant

Cele doua cazuri ale colegilor par a fi diferite. Iar probleme cu nivelul\consumul de carburant au si posesori de masini mai noi de aceea cred ca valorile (si mai ales ce\cum se masoara) din CLiP sau DDT ”nu dauneaza” cu absolut nimic. Atasez si o captura din manualul mai vechi.

Acum 1 oră, t0rquemada a spus:

Când se va putea comunica cu TdB de Duster ph1 prin OBD (nu se poate că nu e legat nici la nicio linie de diagnoză) vom mai discuta pe tema asta până atunci ”știi și la ce te ajută că știi”

E clar ca fisierul cu pricina e pentru X79 (scrie si in denumire) dar interesanta si sublinierea din captura ta (la fel e si in cealalta). Putin cam confuza treaba asta  si afirmatia ulterioara.

Apoi tot nu ai lamurit ”știi și la ce te ajută că știi”, cand cineva ofera un manual de service nu ajuta sa se stie, in schimb altcineva poate oferi capturi din manual, interesant. De fapt si alt coleg a subliniat asta:  "Crede si nu cerceta"  ... doar t0rquemada stie si trebuie sa stie .... toti ceilalti trebuie doar sa asculte.

@alin1974 regret  problemele din familie si sper sa rezolvi si problema deranjanta cu acest consum de carburant eronat. Banuiam ca esti aproape de sfarsitul garantiei, dar tema asta cu "bau-baul" garantiei este un laitmotiv drag cuiva.

Captură ecran.jpg

teaser20031501_Page_1.thumb.jpg.09bf8384587630701418758be0432316.jpg

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte corect. Daca "umbla" cineva care nu se prea pricepe exista riscul sa se produca "pagube" mai mari decat reparatia initiala. Iar daca nu rezolvi pe garantie cred ca ii poti cere ajutor si colegului @t0rquemada

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru sfaturi si/sau opinii.

Nu o sa imi bag nasul de capul meu pentru ca sunt paralel cu electronica si mai bine vad 13-14% consum in bord(prin oras) stiind ca nu este real decat sa nu mai vad deloc :) 

Mi-am adus aminte...la mers in afara CB minte mai putin fata de mersul in oras.

@t0rquemada: imi poti recomanda un service sau pe cineva care stie ce face si ar fi dispus sa isi bage nasul? Contra cost bineinteles ca moca nu prea mai e nimic zile astea :)

 

Edit: la mine liniutele din bord isi fac treaba relativ ok, nu am avut situatii in care sa imi scada/apara liniute doar ca am parcat intr-o parte pe o bordura sau ceva insa ma termina ochiometric consumul % pe care-l afiseaza super eronat(la fel si cantitatea de motorina consumata vs realitatea de la pompa)

Editat de klaus
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

MR-urile sunt parțial refolosite de la Clio2(Logan I e derivat din el iar Duster ph1 e derivat din Logan I ), ăla avea TdB-ul vizibil pe diagnoză, așa că mai apar și erori - cu alte cuvinte degeaba ai documentația dacă nu știi să o interpretezi.

Manualul de service e aici, din 2011:

Iar problema e parțial discutată aici, poza e pusă chiar într-un post de-al meu din 2015 (apropo de alterare soft)

 

 

 

 

Acum 4 minute, klaus a spus:

@t0rquemada: ... :)

Cu plinul făcut, pe plat, cu motor oprit, apeși pe butonul de pe TdB și îl ții apăsat, pui contactul și aștepți să apară versiunea de soft 811x2 pe display (acele încep să se miște 1000,2000,3000,4000,5000 și 0 50,90,130), moment în care, eliberezi butonul, apoi îl apesi de 2 ori consecutiv  - ajungi în ecranul L in rezervor, notezi valoarea, apoi apeși lung pe butonul de pe TdB până când acele se opresc - ai resetat toate erorile.

Dacă după un plin mai ai erori - diferențe mari între benzină consumată, benzină citită în modul service și benzina de pe bon poți trece la nivelul următor.

 

  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de indicatii, o sa fac plinul zilele urmatoare si incerc ce m-ai sfatuit, apoi tin sub observatie si revin cu noutati.

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O completare la :

MR-urile sunt parțial refolosite de la Clio2(Logan I e derivat din el iar Duster ph1 e derivat din Logan I ), ăla avea TdB-ul vizibil pe diagnoză, așa că mai apar și erori - cu alte cuvinte degeaba ai documentația dacă nu știi să o interpretezi.

teaser20031503.jpg

teaser20031504_Page_1.jpg

teaser20031504_Page_2.jpg

teaser20031504_Page_3.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...