Sari la conținut

Indicator combustibil


Postări Recomandate

Multumim pentru explicatii, astfel am inteles ca termenii folositi au semnificatii diferite pentru altii.

In limbajul soft-istilor:

reinstalarea aceluiasi software = resoftare cu aceeasi versiune,

reconfigurare = schimbarea parameterilor unui sistem,

system upgrade/downgrade = resoftare cu o alta versiune de software

rearanjare iconite pe desktop = personalizare desktop

 

Deci in cazul de fata e vorba de un upgrade sau downgrade de software.

 

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 38
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Buna, am un duster 1,5 diesel 4wd 2019, 2500 de km la bord si indicatorul nu se mai ridica la alimentari, e cam la jumatate desi rezervorul e full. Am alimentat de doua ori fara sa vad modificari, cob

Eu, personal, la al meu duster, când forțez alimentarea, după primul click la pompa, al doilea, al treilea click, îmi rămâne blocat indicatorul de carburant pe bord, dacă alimentez normal, pana la pri

Si la un Sandero Stepway 0.9 tce, MY2019, am intalnit problema asta. Dupa o resetare a computerului de bord finalizata cu rezultat pozitiv doar pe termen scurt, maine va merge din nou in service fiind

Posted Images

Am luat masina la 6000 km cu plinul facut.  Dupa 200 km am facut si eu primul plin . Dupa ce a sarit pistolul am pus incet, incet... inca 14 litri pana a ramas plin ochi (ca sa ii compar consumul aratat de bord computer cu cel de la pompa). Cu ocazia asta am observat ca liniutele de pe litrometru nu au crescut la plin si odata cu utilizarea masinii tot scadeau cum e si normal. La urmatorul plin ochi in bord litrometru a ramas in aceeasi pozitie, nu a aratat plinul. Pt ca facusem verificarea si arata cam cu 0,2 l mai putin decat consumul real am facut plinul pana a sarit pistolul. Acum litrometrul arata plinul normal. Dupa 300 km iar am facut plinul pana a sarit pistolul si arata plinul normal. Asa ca se pare ca nu-i place plinul ochi. De altfel si in manual scrie sa nu umplem ochi pt ca nu ramane goala zona de expansiune a carburantului in rezervor.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Reprogramarea unui calculator, la Dacia/Renault, în cazul de față Tablou de Bord se face doar dacă există, o versiune mai mare de soft. Reprogramarea cu aceeași versiune de soft sau o versiune inferioară nu este permisă. Reconfigurarea se poate peste orice versiune de soft.

IT-istul care folosește șoarecul ca să deschidă fereastra micromoale privire în exterior știe mai bine ca producătorul. :))

@Editupa: Rezervorul e de 50L, tot ce pui peste nu este luat în calcul în plus poate genera probleme

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@t0rquemada ai participat/lucrezi in productia automotiva sau la dezvoltarea de software auto sa poti afirma ca stii TU ce gandeste producatorul? Personal eu nu te cunosc, am mai discutat chestia de vreo 2 ori aici pe forum si ai demonstrat ca cunostintele tale de IT sunt vagi, dar vrei sa dai dovada mai mult decat iti imaginezi ca stii.

Problema ta mai mare in schimb e aroganta de care dai dovada cu varf si indesat.

Toate versiunile de ECU accepta pentru cei ce se joaca si ei cu electronica doar upgrade-uri. Daca nu stii tu nu inseamna ca nu se poate. Asa si trebuie sa se stie, pentru ca practic upgrade-urile corecteaza "bug"-urile din soft-urile precedente. Dar pentru producatori si pentru cei ce dezvolta softurile practic se poate face orice, daca stii si cum. Nu de putine ori sunt situatii cand versiunea noua se comporta mai rau decat precedenta, sau cand se testeaza versiunea noua ....

Legat de incarcare rezervor, la Duster cat vrei tu sa mai indesi, nu intra cu mult peste 50L pentru ca asa fost gandit. Ca va face probleme, sunt baliverne de ale tale. Eu la Duster-ul meu am bagat de n ori plin plin (dar nu chiar sa stea in buza cum s-ar spune), fara a avea inca nici o problema. 

Eu am si alta masina unde rezervorul este de 75L si cand m-am straduit sa il pun ochi am reusit a mai baga vreo 15L (fara sa exagerez cu nimic) si fara sa dau joc nimic. Problema e cu rabdarea sa ii dau cu taraita si sa il las sa inghita. De la plinul lui am mai stat vre-un sfert de ora dar se face coada mare in spatele meu si de asta nu o fac mereu. Cand si cand o mai fac, cand am drumuri lungi. Am mai bine de 5 ani masina si nu are NICI o problema de la asta si nici de la altele. Dupa un astfel de plin merg cu indicatorul la maxim fara sa se clinteasca vreo 150-200Km.   

Las sa-l creada cine vrea.

Multa bafta si drumuri cat mai lungi cu rezervorul plin ochi.

Editat de Neek
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu vorbesc de proceduri oficiale, care se aplică și în reprezentanțe, tu vorbești de intevenții directe asupra cablajelor imprimate din calculatoare - asta faci și pe mașina proprie sau doar la cobai ?

Ca IT-ist ar trebui să știi niște lucruri simple: o versiune de soft nu se lansează în producție fără testare și retestare.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Despre softuri testate si retestate atat Dacia\Renault cat si multe alte marci au tot lansat softuri ce au fost apoi corectate si rascorectate (clientii au fost cobai) si de multe ori nu au gasit versiunea optima pentru a rezolva problemele.  Exemplele sunt foarte multe (deh, timpul de dezvoltare si testare tot mai scurt).

Parametri softului masinii al nivelului de carburant se pot monitoriza\calibra\modifica dupa dorinta cu ajutorul ddt4all sau modului DDT din PyRen. Sunt multi useri care au facut asta, dar trebuie asumat riscul, inteles ce trebuie facut si urmarile, plus recomandatul backup. Atasez cateva capturi (scuze daca abuzez de ele, se pot sterge din ele daca se considera), Dar a mai fost o discutie si despre nivelul de carburant din revervor (mai ales “longetivitatea” barei 8). Acum sper sa fie clar. Capturile\valorile sunt de pe masina mea, am verificat inca de la achizitie si tot ceea ce afiseaza CB este conform, poate mai putin calculul autonomiei (dar este mai complex si nu ma deranjeaza asta). Asa ca nu este nevoie sa modific nimic. Asta referitor la soft, despre sonda din rezervor, TDB, etc. defecte este alta discutie

Si referitor la plin, in peste 30 de ani de cand tot alimentez cu combustibil nu tin minte sa fi ajuns de vreo 2-3 ori “la rosu”, de obicei cand ajung la 1/2-1/3 ramasi alimentez. E adevarat si ca la Sanderica am pus din neatentie de cateva ori chiar pana la al doilea clic al pompei dar nu s-a inecat si nu a sughitat (deh, volumul de compensare), cel mult pot sa spun ca ar fi putin deranjanta “baltacaiala” aleatorie in primii vreo 5-8 litri consumati dar consider asta un lucru normal.

Captură ecran (1).jpg

Captură ecran (2).jpg

Captură ecran (3).jpg

Captură ecran (4).jpg

Captură ecran (5).jpg

Captură ecran (6).jpg

Captură ecran (7).jpg

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu, personal, la al meu duster, când forțez alimentarea, după primul click la pompa, al doilea, al treilea click, îmi rămâne blocat indicatorul de carburant pe bord, dacă alimentez normal, pana la primul click e ok, nu mai am problema asta... 

Editat de eliadib
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 10 ore, t0rquemada a spus:

Eu vorbesc de proceduri oficiale, care se aplică și în reprezentanțe, tu vorbești de intevenții directe asupra cablajelor imprimate din calculatoare - asta faci și pe mașina proprie sau doar la cobai ?

Ca IT-ist ar trebui să știi niște lucruri simple: o versiune de soft nu se lansează în producție fără testare și retestare.

 

@t0rquemada pe langa ce am spus mai sus, datorita incapacitatii de intelegere a ceea ce inseamna software si cum se elaboreaza, acum dai dovada si de naivitate copilareasca (prostie infantila), doar ca sa demonstrezi ce? Tu chiar crezi ca un software lansat pe piata e perfect? De asta spun, daca nu ai cunostinte suficiente, mai bine taci.  Cum spune un bun proverb romanesc "daca taceai, filozof te numeai". Tocmai ca stiu ce inseamna software spun acestea.

Sunt perfect de acord cu  @Gil26.  Si da, eu testez intai pe masinile mele (una fiind Duster) si sunt critic cu cea ce fac. Daca imi place si merge fara probleme, atunci spun ca e bine. Vorbind de cobai., din cate stiu, tu nu ai nici un Duster si deci cea ce aplici e direct pe cobai ....

Indicatoarele de combustibil montate acum pe Dacia (nu numai pe Duster) sunt cu probleme si oficialii stiu asta si incearca sa musamalizeze treaba pe cat posibil, ca sa nu trebuieasca sa cheme inapoi toate masinile pentru a remedia problema. Eu am presat tot timpul la dealer sa remedieze oficial si au tot amanat-o pana aproape la iesire din garantie. Astfel daca mai apoi continua problema trebuie sa platesc.:) Acesta e marketing.  Pe vechiul Logan 2009 n-am avut probleme cu indicatorul.   

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...