Sari la conținut

se aprind farurile singure noaptea


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 50
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Din ce am observat, luminile se sting automat doar daca, dupa ce se opreste motorul, se deschide portiera soferului sau se blocheaza usile. Daca se doreste ca luminile sa ramana mereu aprinse, at

Ce idee le trebuie?! E ca si cum blocul de lumini ar fi ramas blocat pe Auto. Sa-l verifice, ca doar n-o sa cheme un popa.

1. Toate luminile trec prin calculatorul de lumini, nu sunt pe direct, același calculator controlează senzorul de lumini/ploaie sau doar lumini 2. Trebuie precizat ,la cei cu bug, dacă au sau nu

Posted Images

De ce ai lasa maneta de lumini pe altceva in afara de AUTO, care este considerata si pozitia de 0 in momentul in care masina e parcata si mai apoi incuiata ?

O lasi pe orice alta pozitie in afara de AUTO, in momentul in care stationezi pe un drum national, pentru a fi vizibil de ceilalti participanti la trafic.

Ceea ce eu nu inteleg este de ce se sting farurile cand masina se incuie cu maneta  lasata pe orice alta pozitie in afara de AUTO.

FARURILE SUNT IN PERMANENTA ALIMENTATE de la baterie, e o chestie de siguranta. De asta ai si avertizare sonora, in momentul in care deschizi portiera cu maneta pe orice altceva in afara de pozitia 0 ( sau AUTO ). Sa nu le lasi peste noapte si sa descarci bateria.

Editat de Midnighte
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Midnighte buna observatie.

A ramas pe faza scurta pentru ca nu am fost eu la volan, eu de obicei o las pe auto.

Dar, chiar si asa, la masina asta daca opresti motorul automat se opreste faza scurta si lunga, daca sunt pornite, doar luminile de zi raman aprinse pana incui masina.

Deci, dupa ce ai incuiat nu mai nimic aprins.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@virgiliucalin

Am scris clar: "faza de drum" nu "de întâlnire". 

@camil 

Se întâmplă în mers. După ce am scris comentariul anterior, am plecat până în București și ghici ce s-a întâmplat după nici 1 km? Problema e că nu-mi dau seama imediat decât dacă sunt pe navigare și văd că trece pe noapte.

Trece ok pe zi/noapte de cele mai multe ori chiar dacă uneori aprinde farurile când mir mi se pare că nu e nevoie.

  Când se aprinde faza de drum este de regulă lumina suficientă ba chiar soare.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Zirius ma gandesc ca ar putea fi o problema soft, desi nu stiu ce update-uri de soft au disponibile si ce probleme rezolva.

cum spuneam mai inainte, in cazul tau, e posibil ca senzorul din parbriz(de la oglinda - parca acolo e montat) ar putea da un miss-fire si iti comuta faza, incearca sa tii curata portiunea aia de parbriz sa vezi daca se intampla.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai probabil, se intampla urmatorul lucru - masina are follow me home.

Maneta ramane pe o pozitie diferita de 0/AUTO. Se iese din masina, masina se blocheaza si ECU-ul taie alimentarea la tot, dupa perioada setata de follow me home.

Dupa care se intampla unul din urmatoarele cazuri :

1. Masina stie ca maneta de lumini nu e pe 0. Dupa o perioada scurta, cand ar trebui sa intre in starea de "culcare" care e cam 5-10 minute, masina porneste farurile pentru ca maneta nu e pe 0 si din motivul de siguranta spus mai sus.

2. Masina stie ca maneta de lumini nu e pe 0. Dupa o perioada mare de timp, daca bateria ajunge sub un prag critic, aprinde farurile "in speranta" ca va incarca bateria sau posibil sa fie un fel de avertizare pentru proprietar. 

@camil

Mi se pare putin stupid ca o masina sa aiba keyless, mod AUTO la faruri insa lumea tot sa umble la maneta de lumini si sa incuie si sa descuie de pe butoanele cheii.

Fa un instructaj totusi cu masina; nu e nici o jena.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In mod normal, chiar daca masina e oprita, daca eu ca sofer hotarasc sa las maneta de lumini pe orice pozitie diferita de 0, farurile trebuie sa ramana aprinse. Sub nici o forma nu ar trebui sa se inchida. Aici vad eu problema si cred ca este BUG din partea celor de la Dacia.

O sa testez si eu diseara treaba asta si revin cu impresii.

Editat de Midnighte
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...