Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum 20 minute, Robert92 a spus:

 Eu am reușit sa achiziționez mașina aceasta înainte de a începe toată nebuneala asta. As vrea sa știu o părere, eu unu sunt mulțumit de mașina. 

Pai noi speram de la cei ca tine sa ne zica tot ce se poate despre masina asta! Toate experientele acumulate, dezamagiri si bucurii. In ce zona/oras esti?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 254
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Întotdeauna a fost teama de nou. Când a apărut Supernova multora le era frică de electronica și senzorii motorului de 1.4 MPI și ridicau în slăvi vechea berlină cu motorul ei conceput în urmă cu peste

Ai ceva de asteptat, daca vrei sa schimbi masina! Si in plus de asta cine stie ce vremuri vor mai veni! Eu sincer daca stiam ca vine ce a venit peste noi acum, ca nici nu imi vine sa-i pronunt numele,

Salut, am ajuns cu mașina la 4500 km. Mașina se comporta foarte bine. Weekendul trecut am fost pe câmp după ciuperci, și ma prins ploaia, sa înmuiat asfaltul unde circula doar tractoare. Cu acest moto

Posted Images

Sunt din Iași, lucrez în Bacău, fac naveta weekend de weekend, am mers cu mașina atat în oraș cât și pe exterior. Mașina este confort, fără alte opțiuni în plus ptr ca am luat-o fără rabla. Se comporta bine, atât pe gpl cât și pe benzina. am o ușoară impresie ca îmi place mai mult pe gaz, deși nu am condus decât benzina până acum. Am trecut de 1300 km parcurși cu ea. Nu am sesizat nimic în neregula în mers, își face treaba. Am mers în mașină 2 persoane și bagaje. Nu iam făcut făcut consumul, o să-l fac după perioada de rodaj. Ptr mers la serviciu, și drumurile care le am făcut este foarte bună. Sta bine în curbe, am avut un Chevrolet kalos, întru cu dusterul în curbe cu 10 km peste, consumul este mic, am simțit într-o luna 400 ron în plus în buzunar (fac pe luna într 1500-2000 km). Am rămas dezamăgit ca nu calculează consumul, nu are activata funcția. În rest sunt foarte mulțumit. Vom vedea fiabilitatea motorului în timp. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bravo!

1. asteptam un cosnum la plin, sau o suita de consumuri medii facute la plin, cu viteza medie facuta. Eventual un consum facut la drum lung cand o sa ai ocazia.

2. Pe la voi nu e autostrada... eram curios cat consuma la o viteze de 120 sau 130 pe tempomat pe autostrada. Eventual sa ne zici cate turatii are la 120 si la 130.  Hello Siberia a facut film pe youtube si avea la 110 km/h cam 2800 de ture si la 100 km/h avea parca putin peste 2500 rpms. In filmul lor demarajul in depasire, cu 2 persoane, era acceptabil.

3. consum pe CB parca are doar pt benzina sau deloc. 

 

iti uram multi km fara probleme! sa faci un jurnal cu poze si comentarii!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc! Sa treacă perioada de rodaj, ptr ca din ce știu după aceea se stabilizează consumul, iar pe perioada de rodaj nu este indicat sa depășești 3000-3500 rot/min și nici sa treci de 120-130 km/h, și eu aștept sa o turez sa vad cum se mișcă. Întradevar nu avem autostrada. La 116 km/h sta în 3000 rot/min,  am folosit cruise control și am putut sa vad exact turația și viteza de deplasare(putem lua în calcul și toleranta aparatului) posibil după rodaj sa crească viteza la aceasta turație. Menționez ca schimb viteza în jur de 2500 rot/min drum drept și ma duc peste 2500 rot/min în rampa. 

  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rapoartele in cutie nu o sa se schimbe. Dupa rodaj o sa simti poate ca trage putin mai bine, ca are un consum mai moderat. O sa ai exact aceeasi viteza la turatiile respective.

Poate apuci sa faci o evidenta la 120, 130 si chiar 140, ce turatii are.

Din specificatii: " Cei 100 CP sunt disponibili la o turație de 5.000 rpm, iar cuplul maxim oferit este de 160 Nm la 2.750 rpm."

De obicei, consumul optim in relatie cu viteza mai ridicata este orientat in zona de turatii a cuplului maxim. Eu zic ca masina va cosnuma optim la 90-100 si un consum mai maricel deja la turatii de 3000, dar nu sufocant. La 3500 rpms consumul va fi considerabil mai mare decat consumul optim.

Cati km ai indicati pentru rodaj? 2000 -5000?

Editat de Rue
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 03.04.2020 la 12:46, Adrian197071 a spus:

 Nu e vorba de hazard...ci de inteligență..preturile se vor prăbuși nu numai pentru piața sh!! Vor fi discounturi importante la toate mărcile! Sportage a reînceput deja producția la fabrica din Cehia... Trebuie sa intelegem ceva..criza este peste tot nu numai la noi..deci mașinile nu au piata de desfacere profitabilă nici in alte țări! De nevoie vor scădea preturile și așa mult umflate. Anul trecut au fost în septembrie disconturi de pina la 3500 e la anumite motorizări

Tin pariul. PEste 6 luni vedem cine da berea. O naveta. Tuborg. ok ?

Eu zic ca nu vor scadea ba chiar invers.

 

Mi-as dori sa ai dreptate si sa pierd "doar" o naveta de bere.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Preturile se vor menține cel puțin la prețul actual, o scădere este exclusa, vor invoca norme mai drastice ptr poluare impuse de diverși terți plus necesitatea de dezvoltare a motorizărilor ptr a scădea emisiile de CO2. În perioada asta nu au avut vânzare, deci profit 0,vor crește prețul ptr a face targetul financiar. Angajatorii după trecerea pandemiei (datorita fricii pe care o au oamenii care au plecat din zonele afectate de pandemie) vor trebui sa vina cu salarii mai bune ptr a atrage forță de munca, deci unde crezi ca se va simți acești bani? În prețul masinii. 

Și vor putea creste preturile datorita nesiguranței transportului cu mijloacele în comun, oamenii ptr a se simți protejați de viruși, ca vor urma și ale faze ale pandemiei, vor fi dispuși sa plătească un preț mai mare. 

Pentru rodaj, am fotografiat ce scria în cartea mașinii. Eu unul sunt mulțumit de mașina, însă vezi cu timpul diverse chestii care nu le știi pana ce nu ești posesor de duster tce 100 benzina +gpl. Și anume :

1. Mașina nu îți afișează consumul, funcția o poți activa dacă doresti;

2. Geamurile electrice nu sunt toate 4 automate ci doar geamul șoferului (celelalte 3 trebuie ținut apăsat pe buton pana ce coboară la ce nivel dorești tu 

3. Scaunul șoferului, sarniera pe care se fixează scaunul, are un ușor joc. 

    Nu vreau sa stric imaginea Dacia, însă sunt mici defecte ptr unii sau nu, eu am aflat lucrurile astea după ce am cumpărat mașina. În momentul de fata nu ma deranjează. 

  Sunt un susținător al piețelor autohtone, prin cumpărarea produselor fabricate în România susținem locurile de munca din tara, oferim oamenilor șansa de a nu pleca departe de familiile lor. Și asa toți ne plângem ca nu avem nimic în România, dacă nu vom începe sa cumpărăm nu vom avea nici o data. Haideți sa vedem partea plina a paharului

Urmărind diverse forumuri am constat ca și mărcile străine au mici neajunsuri, pe alea cum putem sa le trecem cu vederea?

IMG_20200406_190049.jpg

  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...