Sari la conținut

Turatie recomandata (optima) Duster dCi


Postări Recomandate

Salut,

Sunt curios, voi intre ce limite imi sugerati, sau intre ce limite considerati ca este optim sa mentinem turatiile motorului pe un Duster dCi?

Si de ce? *Stiu de exemplu ca motorul Diesel trebuie turat mai mult decat motorul pe benzina, dar nu stiu de ce.

As vrea (daca se poate) sa nu luati in calcul perioada de rodaj sau consumul ci doar buna functionare a masinii.

Eu de exemplu stiu ca e bine sa mentin undeva intre 2000 si 2500 (dupa 2500 schimb la un raport de viteza superioara) cu exceptia situatiei in care as vrea sa curat filtrul, atunci o imping si o mentin undeva aproape de 3000 pentru 5 - 10 minute. Gresesc?

Imi cer scuze daca intrebarea e cumva prea simpla dar as vrea sa-mi corectez sau sa-mi imbunatatesc stilul de condus daca se poate.

Multumesc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știi tu ceva dar greșit: 2010-2013 = Duster ph1 aka H79 2013-2017 = Duster ph2 aka H79ph2 2017 - prezent = Duster ph3 aka HJD incorect denumit Duster II, 2017, 2018, 2019 etc

Nu am studiat cum merge treaba la diesel dar a trebuit sa aprofundez treaba cu hartile de injectie la benzinar. Ai dreptate, calculatorul de injectie invata tot timpul, dupa stilul de condus al soferu

Aceasta. Scuzati am luat un screenshot in viteza de pe Youtube, sa fie totul in regula pun si linkul. Praful uleios e chiar in zona incercuita (anterior), acolo e si jocul.   Condu

Posted Images

De acord cu tine, pana la faza cu 3000 rotatii.

Cu viteza I ajung aproape de 3000 (fiind foarte scurta), de la a 2-a in sus undeva in jurul a 2500-2700).

Daca merg pe exterior uneori in depasiri ajung la peste 3500, dar pe intervale scurte de timp.

 

Dieselul nu trebuie turat la fel de tare ca o benzinara, din simplul fapt ca nu prea atingi usor 5500 -> 6000 ture (poate doar stand pe loc, dar 100% ai o protectie undeva in jurul a 4500 ture) si mi-e tare greu sa cred ca ai ajunge usor la 6000, poate doar la 5000 si un pic pe motorul acesta. Iar puterea maxima e undeva la 4000, deci nu te-ar mai ajuta un exces de ture prea mult.

Eu am PH3 4x4 dar varianta non-Ad Blue, cel de 109 CP.

Azi tocmai i-am facut un update de soft la CB intrucat in caldura puternica daca vroiam sa derulez prin functii practic isi dadea reset la valori. Dupa primii 30 km deja facuti am impresia ca a inceput sa arate si consumul real, la pompa aveam aproape 1 L peste ce e in bord afisat inainte de acest update. Vad cand fac prima suta, refac plinul si notez care sunt diferentele. 

 

Momentan ma mentin la un consum de 6.5 combinat urban (Iasi) /extraurban. Alimentari doar de la Rompetrol cu ambele tipuri de motorina.

Screenshot_20190619-161930_Drivvo.jpg

Editat de eman4x4
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

PH2 vrei sa spui, nu-i asa? 2017+

Eu am Ad-Blue 115, desi nu stiu/nu cred ca, conteaza foarte mult.

Ok, deci tu o turezi putin mai mult (2500-2700) decat o turez eu (2000-2500) (in regim de uz normal). Noted!! Mersi pentru informatie! Ma gandeam eu ca o cam subturez (desi momentan inca nu-i nici o problema pentru ca trebuie sa-i fac rodajul).

La depasiri ajung si eu undeva la 3500 la fel ca si tine pentru intervale scurte de timp.

La ce te referi cand spui protectie la 4500? Ce fel de protectie?

Iar puterea maxima (cuplul maxim) din cate stiu eu il atingi undeva la 2000.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aici sunt si eu putin confuz, ba ca a PH2 sau ca e PH3. E fabricata 12.2018 si are faruri cu led iar stopurile sunt acelea patratoase (exact ca la modelul cu AdBlue).

 

Atentie, cuplul maxim nu e acelasi lucru cu puterea maxima, dovada si faptul ca ambele se obtin la regimuri de turatii diferite.

Cuplul intr-adevar il obtii la 2000 (ce iti da zvacul acela aka masina trage) insa puterea la dublul aceste turatii in general ce te ajuta sa atingi o viteza cat mai mare maxima. 

Pe AdBlue au dat puterea maxima mai jos de 4000, undeva la 3750 ture, totul din soft si ca sa iasa si norma de poluare mai mult ca sigur, de asta face parte din categoria 6d al tau, iar al meu se incadeaza la 6b. In schimb au mai stors inca 6 CP prin manevra asta, al meu are 109 CP vs 115 CP la tine.

Protectie la turatii inseamna ca ECU nu va da voie motorului sa depaseasca o anumita turatie maxima ce e stabilita prin softul cu care functioneaza.

 

La diesel e recomandat (nu si obligatoriu pe motoarele din ziua de azi) sa nu urci mai de 2500-3000 in primii 3000 km, pe urma se mai lasa. Insa motorul isi va da drumul pe potenta sa maxima unde va la peste 15k-20k incolo, depinde mult de stilul de condus al fiecaruia in final.

Editat de eman4x4
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, din cate stiu eu exista generatia I 2010-13, generatia I (Ph1) 2013-17 si generatia II (Ph2) 2017+, desi folosesc aceeasi platforma.

Si da, acum mi-am dat seama ca eu faceam confuzie intre putere (kW) si cuplu (Nm). Mersi pentru explicatie.

Diferentele (exacte) intre norme nu le stiu. Stiu ca exista 6 urmat de o anumita litera dar atat.. trebuie sa citesc mai mult despre.

Hmm, nu stiam nici ca numarul de turatii e limitat atat de jos, pana la urma, pe ceasul de la bord maxim arata 7000.. : ))

Oricum, mersi inca odata pentru posturi. Sunt intr-o faza in care invat foarte multe (astfel imi schimb si stilul de condus) si anumite informatii prefer sa le aflu de la voi, cei care aveti experienta de ani de zile in condus.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...