Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 670
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

La 22.10.2019 la 20:45, bodo a spus:

Salutare

@kreeper, asteptarea mea ( mai exact dorinta mea ) , este ca la duster benzina 4x4 sa fie inlocuita cutia de viteze cu alta cu trepte mai lungi (macar treptele 5,6). Asta s-ar traduce in turatii mai reduse si consum mai si  poluare mai decente. Faptul ca se reiau comenzile cu respectarea noilor norme, ceva s-a schimbat pe linia de productie.

Varianta 4x2 este pentru a favoriza consumul scazut dar si deplasarile lungi, de aceea au folosit o cutie de viteze cu trepte mai "lungi".

Varianta 4x4 se vrea o varianta mai sportiva, orientata spre performanta in detrimentul consumului sau deplasarilor lungi. Tinand cont de asta, dar si ca motorul are un efort in plus de a invarti un cardan/set de rotii pe spate, au ales viteze scurte pentru a da mai multe energie mecanica rotilor. Referitor de treapta 5 + 6, ca exemplu la a6-a la 130 km la ora avem asa:
4x2 = 2700 turatii (economic)
4x4 = 3000 toratii (+300 rotatii suplimentare pentru a pastra acelasi nivel dinamic al masinii si raspuns al acceleratiei chiar si atunci cand invarteste un cardan)

Sa adauge trepte de viteza in plus ar fi fost bine, dar din cate stiu (nu sunt / sau sunt putine) manuale cu mai mult de 6 trepte. O automata era buna dar probabil e mai scumpa sau nu e asa mare cererea pentru a fi adaugata.

Editat de kreeper
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 25.10.2019 la 21:45, Marian30 a spus:

Salutare. Am și eu un măgăruș de 1,2 tce 125cp . Cât ai dat pe instalație și dacă ești mulțumit de gpl. 

Aceste motoare - 1.2 TCe, 1.3 TCe sunt pe injectie directa. Din cate am inteles nu este recomandat sa montezi GPL pe ele ( totusi mai trebuie studiata problema) . Nu este nici prea rentabil deoarece consuma si benzina si gaz in timpul functionarii motorului. O instalatie GPL pentru aceste motoare depaste 8000 RON. Eu am dat 3000 RON. Dar am un motor....antic, euro 5....cu injectie indirecta.   Super-multumit.

Editat de taviro
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

S-au deschis comenzile la duster pentru motorina 4x4 si benzina de 1.3 doar pentru 4x2, in schimb varianta 4x4 este inca indisponibila pana la inceputul anului urmator.

O mare bila neagra pentru dacia.

Editat de kreeper
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Mak featured this topic
  • Mak featured și pinned this topic
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...