Sari la conținut

La cate mii de km adaug fac plinul de ad blue?

Postări Recomandate

Daca nu stiti cat AdBlue mai aveti in rezervor, de ce nu alimentati "preventiv"? 

Interesant ar fi de intocmit o lista cu benzinariile care au AdBlue. Spre exemplu, we asta, am vazut ca au pompe de AdBlue pe A1 la OMV (3.42 lei/l) si la Lukoil (2.6 lei/l).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 26
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Colegul care a initiat topicul are Duster cu adblue. Informatia ca la 5-6 plinuri de motorina trebuie un plin de adblue este relativa. Al meu consuma cam 750-800 ml adblue/1000 km. In al meu 4x4

Chiar era nevoie de asemenea topic?E ca la motorina..Te anunta in bord..

Daca nu stiti cat AdBlue mai aveti in rezervor, de ce nu alimentati "preventiv"?  Interesant ar fi de intocmit o lista cu benzinariile care au AdBlue. Spre exemplu, we asta, am vazut ca au pompe

Nu va jucati! Nu puneti apa sau pishu sau... orice in afara de Adblue!

In rezervorul de adblue este un senzor care masoara concentratia de uree din adblue, daca lichidul nu este in parametrii, masina intra in sistemul de blocare antipoluare si incepe sa va numere de la 800km in jos pana la blocare.

Fara suparare, am si eu o intrebare, sper sa nu supar pe nimeni. A citit cineva manualul masinii la capitolul referitor la sistemul adblue?

Acolo scrie foarte clar cum sta treaba cu adblue. Prima avertizare de nivel scazut apare cand mai ai 2.400 km pana la terminarea rezervei de adblue. Si iti scrie, in 2.400 km aveti in vedere umplerea cu adblue, apoi la 1200 te avertizeaza. De la 800 km te avertizeaza la fiecare 100 km apoi de la 200km parca din km in km. Scrie in carte.

Eu fac umplerea preventiva cam la 10-12k km.

Ieri la 11.000 am facut plinul, au intrat 8,5 l. Deci un consum aproximativ de 0.75l/1000 km. Asta in cazul meu, la stilul meu de utilizare al masinii. Cei care merg mult prin oras vor avea un consum mai mare la 1000 km.

Link spre post
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Primul mesaj de umplere (avertisment 2400km) a aparut la ~9000 km, am alimentat cu 10L; acum am 18000 km și încă nu a apărut atenționare. (4x4, mașina are aproape un an).

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...