Sari la conținut

De la Vw GT la Dacia Duster


Postări Recomandate

Salutare,

 

Pentru ca de ceva timp vechiul Volkswagen Golf GT (din 2007) inceapea sa dea semne de batranete si incepea sa "absoarba" mai multe fonduri decat era necesar, plus ca devenise mai putin practic pentru nevoiele mele actuale (multe drumetii la munte, mers pe anumite sectiuni forestiere, transportat bicle, precum un labrador simpatic in portbagaj,  si mai tot timpul cu 4 persoane in masina) am ales sa schimb masina si m-am orientat catre o masina noua, cu garda mare la sol, o marca autohtona, care sa tina cu casa, la intretinere si fiabilitate.

Asa ca din Ianuarie 2019 sunt un fericit posesor de Dacia Duster.

IMG_20190208_094152.thumb.jpg.f704aa54f7f8a658762a08cd1e00f12a.jpg

Este:

- 1.5 dci, 110cp, fabricata in Mai 2018, prestige, garantie extinsa, culoare si dotari cunoscute pt. fanii modelului.

- 4x4 pentru ca imi doresc sa rulez in deplina siguranta pe drumurile patriei dar si forestiere care vor fi abordate pana la baza inceperii diverselor trasee turistice prin munti.

- diesel, pentru ca am zis sa schimb registrul dupa celelalte masini pe care le-am avut (toate benzinare). Aici am primit commenturi de la cunostinte (de ce ti-ai luat Diesel acum ca incep sa le interzica prin anumite locuri. Fiind E6 sper sa fiu linistit cativa ani buni cu anumite interdictii in RO.) Consum mediu pe ultima 1 mie km: 5.9l.

- inalta, sa nu mai am probleme cu urcarea unei banale borduri in Buc. acest off il am de la vechea masina care ma limita destul de mult (avand o garda la sol de 115mm).

20180907_115114.thumb.jpg.0386ddda20c7adb6d51bfa6772156122.jpg

 

Planuri de viitor:

- cautare si montare bare transversale pt suportii Thule pe care ii am deja. M-am documentat putin si aparent sunt putine modele compatibile cu barele mai groase ale dusterului. Inca nu m-am decis daca sa iau barele din oferta lidl de pe site-uri gen OLX sau sa iau ceva de la thule dedicat care sa nu arata caraghios pe masina

-activat cornering cu ajutorul colegului t0rquemada. DONE

- astept sa se mai incalzeasca putin (20 grade) si voi lua si setul de bandouri complete de la colegul planetara. Imi place cum arata in aceasta poza (poza descarcata tot de pe acest site) sper sa tina in timp si sa nu se desfaca sa le pierd pe traseu sau la spalatorii. De asemenea sper sa nu afecteze in vreun fel garantia masinii daca nu sunt achizitionare si montate de la reprezentanta.

Bandouri.thumb.jpg.9e9d3887fb4a24d545bdc43f81d8367e.jpg

- momentan masina ruleaza cu rotile aliaj 17' cu anvelopele all season bridgestone dueler. Mi-am cumparat un set secundar de jante 16' fidji pe care voi dori sa pun pentru la iarna un set dedicat de anvelope iarna /AT uri. Aici inca mai trebuie sa ma decid sa vad ce e un allrounder bun pentru nevoile mele. (masina va rula 90% din timp pe afalt). Am vazut comparativele si recomandarile grupului: Cooper AT3. Nu imi dau seama cat de silentioase sunt vs stock.

 

Recunosc ca este o diferenta la dinamica si agilitate intre ce am condus anterior: Golf GT benzina 1.4 TSI 170 cp stock , 240 nm, suspensie sport, garda sol 115mm vs Duster 1.5 dci 110cp, insa m-am adaptat foarte rapid la noua masina, plec cu a2a de pe loc.

Sper sa continui sa povestesc evolutia masinii pe acest forum(unde am citit multe threaduri utile), care in prezent masina are 10500 km.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 43
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut,   Masina am cumparat-o de la o persoana fizica, ce facuse 9000km, am obtinut in acest fel: - Un discount sanatos % vs comandata de la reprezentanta; - Plus am incercat sa ev

Salutare,   Pentru ca de ceva timp vechiul Volkswagen Golf GT (din 2007) inceapea sa dea semne de batranete si incepea sa "absoarba" mai multe fonduri decat era necesar, plus ca devenise mai

In weekend am fost la cabana malaiesti, urcand cu masina pe un drum forestier plin cu zapada batatorita. Panta pe acest drum era decenta, urcand si un golf 6 cu cauciucuri de iarna, dar cu tinte. Ce c

Posted Images

Multumesc,

Probleme cu lantul distributiei (desi schimbat)

Consum ulei

Schimbat pompa ulei

Consum ulei 

Reconditionat turbina

Consum ulei din nou.

Un motor mic si puternic, dar complex si problematic. Pe scurt nu recomand.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bine ai venit si felicitari pentru achizitie deoarece ai ales foarte cumpatat si chibzuit. Stiu ca GT-ul era mai mult pentru copilul din tine insa de la o vreme incepem cu totii sa punem alte aspecte pe primul loc asa ca nu ma mir ca ai ajuns la Duster, am fost si eu pe "strada aia". :)

Legat de bandouri, atentie la instalare, sa cureti bine si sa degresezi locul inainte de a le aplica pe tabla si nu in ultimul rand sa le aplici la temperaturi peste 10 grade.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Masina am cumparat-o de la o persoana fizica, ce facuse 9000km, am obtinut in acest fel:

- Un discount sanatos % vs comandata de la reprezentanta;

- Plus am incercat sa evit motorul diesel cu adblue pe care il primeam obligatoriu comandand noua;

- Am obtinut culoarea dorita, modelul dorit imediat, fara luni de asteptare;

- Am scapat de "chinul" rodajului initial, sa menajezi ft mult masina.

 

Da, golful a fost luat in alta perioada, alta varsta, imi doream alte lucruri de la o masina. Acum am mai crescut, nu totul tine de timpi 0-100, mandrie si trufie in fata amicilor cu masina cool. Acum apreciez fiabilitate, costuri mici de intretinere si detinere, o libertate mai mare in afara astfaltului..

Ms Kidu pt incurajari, sa zicem ca ne-am mai maturizat putin si conteaza mai putin pt noi sigla de pe volan si conteaza mai putin parerea celorlalti, important e noua sa ne fie bine.

Legat de bandouri, da.....astept sa mai mai incalzeasca, inainte de a le lua si de a le monta. Am o oarecare temere ca se vor dezlipi cu timpul/la spalatorii, insa vedem noi.

Acum trebuie sa ma hotarasc ce si de unde iau barele de plafon, ca se face frumos afara si nu am pe ce pune bicicletele (a mea si a iubitei).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut, masina e la fel ca a mea, inclusiv culoarea.. Cu ce pret ai cumparat-o la 9000 km?

Bare transversale Thule Wingbar Edge, cu prinderi pentru Duster 2018, am vazut ca au pe aleo (portbagajeauto).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

16300 eur a fost pretul final de achizitie.

Am vazut variante de la 180 lei cele gen lidl pe le-am vazut aici discutate pana la 1000 ron + thule wingbar edge (cam multicel sa le iau noi, recunosc)

VOi verifica putin si piata SH sa vad ce alternative am.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...