Sari la conținut

Duster 2014 1.5 dci 4x4 - Jurnal de bord

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut Forum Duster,  La sfârșitul lui octombrie 2018 am cumpărat un Duster facelift, 1.5 dci 110 cp, 4x4, fabricație decembrie 2014, prima înmatriculare ianuarie 2015. Mașina avea în bord 52 200

Multumim si noi pentru feed-back, informatiile pot fi utile si altor colegi. Ma bucur ca deocamdata nu am problema asta, nu prea imi place "sa tin sub observatie" de nevoie, prefer cheie, apa (ma rog,

Update la problema antigelului: Am dus masina dimineata in service, rezultatele au fost urmatoarele: - nu sunt pierderi de antigel pe la nici o garnitura, imbinare etc - nu sunt pierder

Posted Images

Mda.La mine e un alt fenomen..Am mucegaita zona unde sunt manerele de sprijin..Din fata in spate..Cred ca nu sunt stranse suruburile ce tin barele.Asadar trebuie dat la o parte plafonul si stranse suruburile.Sa vedem cine se baga..😁

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sa inteleg ca ai infiltratii de apa in plafon? 

Daca ai drum prin Galati iti recomandam un tinichigiu bun care m-a ajutat pe mine cu portiera. 

Poti sa te uiti si aici, sau poate te-ai uitat deja.

Din ce imi dau seama suruburile alea se strang pe exterior, deci nu trebuie dat jos plafonul pentru asta. Poate o sa vrei sa-l dai ca sa-l cureti. In fine, mult succes!

Link spre post
  • 1 month later...
La 03.10.2019 la 16:41, Radu92 a spus:

zgomotul nu e in zona rotii, ci mai degraba sub picioarele pasagerului, si nu se aude nimic nici la gropi, nici la denivelari, nici in mers constant, nici la franari/plecari lente. Doar cand opresc/plec mai brusc.

Salut. E posibil sa fie o pietricica intrata sub ceva scut. O chestie asemanatoare o are vecinul meu cu un T-ROC. Zgomot pregnant la demaraj si franare. A scos piatra cand a facut revizia dar ulterior a cules alta si de atunci tot bombane (vecinu)

Link spre post

Mersi de raspuns @KangouMambo E foarte posibil sa fie asta. Luna trecuta am fost in service pentru ca iar aparuse zgomotul, dar n-am mai apucat sa postez in jurnal, cu ocazia asta trec si vizita asta.

Au ridicat masina si au tras de roata din toate pozitiile, s-au uitat pe sub ea, au desfacut ce au putut si au gasit bratul dreapta si o bieleta cu probleme. Le-au schimbat, facea exact la fel. Au tinut masina o zi sa se uite la ea, nu i-au dat de cap. 

Intre timp dupa ce au schimbat bieleta si bratul masina e mai stabila pe curbe, dar zgomotul tot nu a disparut.

Acum ca ai zis de piatra e foarte posibil sa fie, pentru ca dupa un drum mai lung in afara, o perioada nu mai face. De parca piatra aia s-ar fi asezat undeva. Daca merg iar doua zile numai in oras, iar face. 

La urmatoarea revizie o sa tin cont de recomandarea ta. Momentan lucrez de acasa, sotia e in concediu si masina face pauza si ea.

Numai bine si multa sanatate!

Link spre post
  • 4 months later...

Revin cu update. Am ajuns la reprezentanta cu trancanitul de mai sus.

Nu a fost piatra sub scut, era o traversa slabita in zona filtrului de particule (citez din ce au spus cei de la Dacia Galati). Era si scutul slabit, traversa insa era sursa zgomotului. Au strans tot ce trebuia strans si in sfarsit, NU MAI FACE! Imi permit caps lock de bucurie ca am scapat de zgomotul asta, imi statea pe creier de la un timp.

Pret total 120 de lei, am platit doar constatarea, nu mi-au cerut nimic in plus pentru rezolvarea problemei... ii recomand cu caldura pe cei de la Dacia Galati, bravo lor! 

Link spre post

Bine ca ai rezolvat si a fost si ieftinache :)

Legat de ce postasei acum cateva luni cu acel cauciuc de la barele de plafon, sunt curios daca se gaseste cumva intreg ca "piesa"/reper ca si la mine s-a cam stricat(nu face zgomote inca dar nu se stie).

Editat de klaus
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut. Zgomotul este de la pompa de motorina, nu are nici o legatura cu pompa de adblue. De peste 1 an de zile incerc sa gasesc o solutie. Am terorizat toate reprezentantele din tara, sunt vai si amar de capul lor. Raspunsul este ca acest sunet este NORMAL. Din pacate nu exista o pompa aftermarket, exista doar mizeria aceasta de pompa OM produsa de TI Automotive. Eu m-am saturat pana peste cap de acest sunet ingrozitor, am stricat o gramada de bani pe antifonare, degeaba sunetul respectiv trece de orice material. Parca esti mereu in ceva sala medicala cu raze. Am avut prima generatie de Duster - diesel, nu au existat astfel de probleme. Acest duster 2 are si problema aceea de sirenaj intre 90-120’km/h. Daca era masina personala era vanduta demult, asa fiind masina firmei nu am ce sa fac. Am cumparat pompa noua cu 2000 de lei face exact la fel. Este ceva de nedescris aceasta masina. Sunt zeci de pagini pe forumuri in Franta / UK etc se plange lumea, unii au dat in judecata Dacia, s-au imbolnavit de tinitus … Doamne Fereste de asa masina.  
    • update:  se pare ca bipaia pt ca aveam o roata desumflata... Martorul de presiune in roti nu a fost aprins deloc, oare de ce? Dupa ce am umflat roata, bipaitul a disparut!
    • Nu e transversala, e traversa --  Incearca asta: https://www.bestautovest.ro/traversa-suport-filtru-particule-duster-renault-544c48645r.html?srsltid=AfmBOoq9hAh3HNhG_ooFqJUc5Uexww_JP_rgA-yAafP3LAPWA7DXhyuD
    • Atenţie, există 2 tipuri de soclu la becurile astea, contactele parte superioară sau inferioară la pcb sau folie ce este acolo.  
    • Îmi poți da mai multe detalii legate de acea transversala? Eventual o poza? Am fost azi la mecanic si nu știa de o asemenea transversală.
  • Creează nouă...