Sari la conținut

Înlocuire baterie

Postări Recomandate

• 6 months later...
  • Răspunsuri 72
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Înțelegi ce vrei: - toate motorizările euro6 (06/2015+), care vine implicit cu S&S*, au recuperare energie pe frânare și încărcare pilotată cu baterie EFB - în cazul expus de mine bateri

Oficial nu trebuie scrisă bateria, neoficial trebuie, dacă vrei ca bateria să fie încărcată corect: Ai avut 70Ah cu 720A EN și ai pus 70Ah 760A EN, diferenta de 40A nu e luată în considerare de m

Foarte bine si corect precizat\punctat     (iar pentru ceilalti colegi atasez grafice din trei monitorizari suprapuse (utilizare diferita, la diferite temperaturi exterioare, cu S&S dezactiva

Posted Images

deci să înțeleg că dacă înlocuiești bateria care este (ex. a mea este Renault Nissan, L3 EFB 70 Ah 720 A (EN) MF cu una, de exemplu Rombat cu aceleași caracteristici , mai trebuie setat ceva la mașină??? (Duster 1,3 tce/2019)......

Dar daca iau una cu aceleasi caracteristici dar nu e EFB ci AGM va funcționa?????

Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@Dimitri Daca bateria noua are aceiasi parametri, cel mai important fiind capacitatea, nu e nevoie de nicio modificare.

Eu, de exemplu am inlocuit acum 2 ani bateria originala EFB de fabrica cu una EXIDE AGM EK700, 70 Ah, 760 A de care sunt foarte multumit. E recomandat sa codezi noua valoare a curentului de incarcare ( 760 A vs 720 A)  dar masina va functiona si fara aceasta modificare daca nu reusesti sa o faci in momentul schimbarii bateriei. Bafta!

Link spre post

Eu dupa mai bine de sapte ani jumatate am schimbat acum preventiv bateria de prim montaj cu una avand aceleasi caracteristici, tot EFB (am considerat ca nu are rost AGM) 70Ah  720A, nu a fost nevoie sa modific valorile din softul masinii iar incarcarea pilotata sa face in mod conform (ex atasat), daca aceasta “duce” cel putin jumatate din cat a tinut cea de prim montaj sunt multumit.

Baterie.png

IncarcarePilotata.png

Link spre post

Salut, in Bucuresti sunt cateva persoane (inclusiv colegi de forum) care pot face asta, ex daca doresti il poti contacta si pe @t0rquemada iar daca vrea sa te ajute pe langa aceasta setare pentru baterie iti poate face si alte verificari, setari, modificari, diagnosticare conforma a masinii :yes:, etc. ...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...