Sari la conținut

Duster 1.5 blue dCi 115 4x2


Postări Recomandate

Revin cu un update după o săptămână de utilizare, am făcut deja de 1200 km.

S-a întâmplat sa alimentez fix la 1000 km, în acest interval am consumat 54 litri de motorină, de unde rezulta un consum de 5.4 litri / 100 km, atât cât îmi indica și CB. Cam 25% din km sunt făcuți în oraș. 

Am observat ca intensitea la luminile din bord se schimba automat în funcție de pornirea farurilor, dacă e zi și am doar ledurile pornite lumina are intensitate mai mare decât atunci când pornesc faza scurta. 

Momentan îmi da impresia ca agăța când bag în viteză, pe rapoartele 1,2,3, sper sa își revina în timp. 

Alte aspecte negative ar fi lipsa spatiilor de depozitare din portbagaj și lipsa iluminării butoanelor de pe volan. 

Dar per total sunt mulțumit de alegerea făcută, în raport cu prețul plătit, având în vedere ca e o mașină nouă. 

Și apropo de Casco, oferta primita de la dacia a fost de 380 euro, full casco la groupama. 

Nu am apucat sa fac mai multe poze. 

IMG_20181109_105344.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...
  • Răspunsuri 102
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Imi cer scuze ca scriu pe topicul colegului, sper sa nu deranjez si poate intereseaza pe cineva. Am un Duster Blue 1.5 DCI, am facut fix 2000 km cu el. De curiozitate la fix 2000 km am umplut rez

Revin cu un update după o săptămână de utilizare, am făcut deja de 1200 km. S-a întâmplat sa alimentez fix la 1000 km, în acest interval am consumat 54 litri de motorină, de unde rezulta un consu

Mulțumesc, imediat ce sunt în putere sa le pun, fac și poze.  Asta e ce mi-a trimis soția mea după ce au sosit. Doar o prima impresie, par ok

Posted Images

După 2200 km fără griji mi-a apărut și mie faimosul deja mesaj "verificați sistemul antipoluare". Am sunat la reprezentanta, programare abia pe 8 ianuarie am mai prins, iar între timp dacă nu se face mortorul luminos roșu cică pot circula în continuare. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda.. Încerc sa găsesc și alta reprezentanta, mi-a apărut și martorul de motor în bord. Dar răspunsul lor tot același a rămas, cât timp nu e roșu martorul, sa circul mai departe. 

Update: mi a apărut și mesajul de blocare a mașinii în 800 km, acum au preluat mașina în reprezentanță, mi au zis ca va dura câteva zile, între timp sunt pieton.. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Update 2: azi mi am recuperat mașina, s-a făcut o reconfigurare a calculatorului adblue. Deocamdată nu am mai avut probleme, mașina se comportă normal. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Foarte potrivite si utile postarile legate de ”sistemul antipoluare”. 

Am parcurs 2200 km cu un Duster 1.5 Blue dCi 115cp și am avut parte de faimosul mesaj ”Verificati sistemul antipoluare” însoțit de cei doi martori ”Nivel AdBlue” și cel care indică  ”vizita urgentă la un reprezentant al mărcii”. Desigur la scut timp a apărut și martorul ”motor”. Am completat cu soluție AdBlue crezând că de acolo e sursa mesajelor dar nu s-a schimbat nimic. Am luat legătura cu un reprezentant al mărcii și mi-au făcut o programare peste 10 zile - la termenul recomandat ca disponibil. Am primit recomandarea să nu fac drumuri prea lungi cu mașina. Nu a durat foarte mult și mesajul cu ”799km blocare antipoluare” a apărut și el.

Pentru că situația asta am văzut-o descrisă în forum urmată și de rezolvarea problemei m-am gândit să întreb ”În ce măsură parcurgerea distanței afișate până la blocare ar putea afecta deplasarea în siguranță și funcționarea mașinii?”. În atașament sunt vizibile imaginile martorilor care descriu situația prezentată. 

martori bord.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din câte știu dacă apare mesajul blocare în X km, după parcurgerea celor X km nu vei mai putea porni mașina. 

O problemă la sistemul adblue nu afectează motorul, dar afectează funcționarea mașinii, ajungând pana la imposibilitatea pornirii motorului. 

*toate informațiile oferite sunt aflate de mine din manual / google /experienta prorprie. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt sigur cu pornitul motorului, eu stiu ca iti ia puterea si te limiteaza la 30km/h. cel putin asa este la camioane. La mine inca nu a aparut mesajul, dar mai am ceva pana la cei 2200km. acum am 1600 in bord. Daca apare vedem atunci, tot vrioam sa trec pe la ei sa imi activeze si mie senzorul de ploaie...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...