Sari la conținut

Postări Recomandate

@Neek

Mai..sa stii ca masina mea e inca in garantie :) Eu am prins o oferta cu 4 ani garantie sau 100.000 de Km parcursi. Si niciuna din ele inca nu s-a implinit :) Dar am sa studiez sugestia ta pentru care iti multumesc. :) Si daca nu inteleg ceva..am sa te mai bat la cap :D

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 666
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@SCM apoi dupa verificarea hardware si achizitionarea multiplexorului trebuie activata temperatura exterioara (C) si DrivingECo2 din Micom si\sau un program de diagnoza. Pentru ambele se pot gasi dest

Din ciclul dacă eu nu am văzut nu există, o informare oficială la lansarea 1.0.13.2 - Un appareil ULC4 a des problèmes de lecture de fichiers audio sur des clés USB. Ce n'était pas le cas sur ULC

Am completat ca pe langa verificare si acel multiplexor  mai trebuie si activarea functiilor din MICOM si/sau diagnoza (fara de care colegul  achizitioneaza degeaba acel multiplexor). Am scris destul

Posted Images

Eu la al meu Duster am facut update la harti fara soft suplimentar direct in aplicatia nativa si fara naviextras sau alte balarii.... un soft care ruleaza de pe stick si cu norton commander pur si simplu am copiat hartile la locul lor in aparat. Softul este Supemod . iar harti 2018.Q2 descarcati de aici https://www.gpsurl.com/igo-maps/244437-europe-2018-q2.html

 

Iar despre cum se face aceasta operatiune va pun un playlist de youtube : 

 

Editat de SergiuSamson
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare @SergiuSamson

Vizual nu se schimba nimic. Practic aceste update-uri de firmware sunt pentru a imbunatati sau repara anumite functionalitati ale sistemului (bug-uri).

Pe unele le vezi pe altele nu. Un exemplu ar fi o conectivitate mai buna la telefon.

Ce e sigur acel update ce apare de la fabrica, nu apare degeaba. 

Eu am trecut de la 7.0.5 -> 8.0.5 -> 9.1.3 si nu am vazut nici o schimbare, dar sistemul imi functiona bine si inainte si dupa.

Daca vrei faci update mai sus, daca nu nu. Oricum in Naviextras Tool vrand nevrand ti-l baga automat pe stick ?.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@NeekEu pe Naviextras Tool am   avut update-uri gratuite timp de 90 de zile de la achizitie, apoi cu bani, daca fac upgrade la 9.1.3 ma pot folosi supermood, ma intereseaza doar sa stiu ca mai pot face update la harti, momentan am 2018.Q2-15.08..2018.

Stii ce am mai activat eu pe MediaNav, poate ai auzit de aHa . functioneaza prin telefon cu aplicatia omoloaga, dar.... e un pic dezamagitor, folosesc in 99,99 % din cazuri Spotify.

Editat de SergiuSamson
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sigur poti folosi Supermodd inclusiv si pe 9.1.3.

Eu personal am pus Supermodd-ul prima oara pe versiunea 8.0.5. Cand a venit 9.1.3 am pus totul inapoi ca si originalul (fisiere harti, licente, etc - avand backup-ul), am dezinstalat Supermodd-ul si am facut update-ul normal de firmware ca si cum masina ar fi fost din fabrica. Apoi am instalat din nou Supermodd-ul si updatat hartile din nou. Prima oara mi-a fost teama sa nu se intample ceva la update avand fisiere noi adaugate. Totul a mers foarte bine.

In schimb dupa ce am updatat la 9.1.3 am vrut sa schimb ceva si sa imping curiozitatea mai departe, mai ales ca acum stiam mult mai multe despre sistem, si am facut amprenta DUPA ce am updatat hartile, licentele, etc cu Supermodd si mai apoi l-am dezinstalat. Astfel am obtinut amprenta masinii cu hartile HERE 2018.Q1 si o gramada de licente adaugate. Pe Naviextras mai apoi cu amprenta asta nu a cracnit deloc, ba chiar le-a aprobat ca find fara cusur. Ce am facut eu a fost sa redenumesc fisierele cu numele banal cum le aveau ei original (Romania, Bulgaria, etc). Licentele in schimb le-am lasat asa cum au fost.

Mai tarziu insa am avut o surpriza cand am mai vrut sa fac inca odata amprenta si mi sa blocat unitatea finalizand cu deconectarea bateriei pentru resetare. Totul a revenit la normal. La o alta incercare, la fel. Deci amprentarea recomand a fi facuta dupa update de firmware pe curat. La mine a reusit O DATA chiar si asa.

Acum am si mai mult curaj, si chiar cu ultima amprenta cu fisierele modificate am luat update-uri de global_cfg si tzone si vreau sa le updatez pe masina. Mai apoi la urmatorul update de firmware o sa incerc al face fara a mai aduce sistemul la forma originala. Binenteles orice update il fac fara Supermodd instalat.

De aplicatia aHa am auzit ceva dar nu am incercat-o si nici Spotify. Daca ai reusit poate ne spui si noua cum se face, ce aduce nou si impresiile tale daca merita una sau alta.

Eu in principiu am vrut update de harti gratuite dar sunt persoane ce vor mai mult.

 

Merci   

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru a activa meniul aHa plus multe altele gen meniul Eco (la mine nu functioneaza) sau Meniul de 4x4 (nici asta nu functioneaza , imi lipsesc giroscoapele din ce am inteles, plus ca nu este decat 4x2 al meu) cu unghiurile de inclinatie a masinii: temperatura exterioara sa fie afisata pe medianav langa ceas sunt multe chestii acolo nu le-am incercat pe toate : https://www.youtube.com/watch?v=2gKHl2lBhQM

Eu nu am facut decat o salvare la harti, poi, si speedcam dupa ce a venit original si atat.(Dat fiind faptul ca masina mea a fost de test la reprezentanta cand am luat-o, avea ceva km vreo 14444 , si vreo 9 luni). Nu am umblat la licente sau altceva.

Spotify este o aplicatie pe mobil( se gaseste in Magazin Play pentru android si pe magazinul Iphone sau cum ii zice ) pentru muzica se conecteaza telefonul prin bluetooth si cam asta este, imi place ca i-a numele melodiei din aplicatie.Spotify se merita instalata pe telefon.

Cat despre aHa , sincer nu se merita, nu este nimic interesant doar tot muzica, dar singura diferenta e ca poti naviga in aplicatie direct din MediaNav, si foloseste prin bluetooth internetul din mobil, dar mie unul nu mi-a placut, desi a ramas activa in meniul de selectie unde selectezi sursa de audio (gen usb, aux, bluetooth, apare si aHa in acea listuta).

 

Mai devreme am coborat sa-mi fac update la harti de la Q1.2018 la Q2.2018 si am patit faza ca s-a blocat medianav-ul pe pozitia pornit, efectiv nu aveam cum sa il opresc, ramanea pornit, mergea radio, mergea muzica de pe stick, doar ca nu reuseam sub nicio forma sa-l opresc si am fost nevoit sa scot borna de la baterie. :)) Dar am avut ce trage sperietura.... :))

 

 

Editat de SergiuSamson
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumim pentru impresiile tale legat de aHa si Spotify. Mie personal imi ajunge muzica de pe USB ce o schimb cand si cand, cand ma plictisesc.

Legat de ECO, inclinometru, temperatura exterioara, control volum astea sunt optiuni ce se pare sunt integrate pe modelele Renault si necesita unele module fizice hardware. Pe modelele Dacia nu am auzit inca sa aiba optiunile astea din fabrica. Am auzit pe cineva ca si-a procurat modulele si conectat, doar asa sa ai optiunile de la Renault.

Trebuie sa ai grija sa iti asiguri spatele cand umbli in Medianav. Un backup obligatoriu recomand si o amprenta curata ca sa le poti folosi mai tarziu in orice situatie la nevoie.

Daca nu atingi fisierele de sistem in Storage Card nu ar trebui sa ai mari probleme. Licentele ce le ai din fabrica iti ajung pentru harti, poi, speedcam, junctionview, dar eu am pus mai multe pentru ca am adaugat si DEM si Buldings, si cam tot de pe iGO si licenta originala nu e pentru astfel de optiuni. De obicei pe langa celelalte adaug si cele 2-3 licente ce vin cu pachetul de harti 2018. Astfel nu am avut nici o problema la functionare navigatie si active toate optiunile. 

Hartile 2018 Q2 nu le-am testat nici eu inca. Singura problema care o vad actual la a mea e amprentarea ce se blocheaza cu hartile si licentele noi adaugate. Cred ca e vorba de o suma de control ce o face synctool. Mai ramane sa fac un test sa revin cu toate fisierele la original si sa vad daca se deblocheaza amprentarea.

Oricum am amprentele originale si ma pot folosi de ele pentru a descarca update-uri de la Naviextras fara probleme. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...