Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum întrebare, o merge sa pun acel 9.1.3 postat de tine, sau e legat cumva de vreo serie la MediaNav ul tău, sa nu facem vreo buleală?

Pai ce sa mai încerc, sa dezactivez din "MICOM" aHa, și sa încerc iar amprentarea? Pff iar pierd vreo 2 ore pe lângă mașină! :) Ca doar ce am repus ieri hărți pe medianav. 

Legat de licente 

 

licente.jpg

 

Conexiune la internet e posibil sa aiba fix prin acel aHa, i-a internet prin bluetooth.

Editat de SamsonS
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 409
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Tutorial actualizare harti MediaNav gratis cu Supermodd Eu personal am cumparat de curand un Duster din 2017 la mana a doua si am descoperit MediaNav-ul. Am fost incantat de navigatie cand am vaz

Salutare @SamsonS, Astazi am stat cam 4-5 ore pe langa masina si am testat tot ce mi-a trecut prin minte. Am inceput cu un test de protejare si instalat dboot 9.1..x , dar din pacate pe versiunea

Am actualizat Super Mod la v4.0 in special optimizat pentru compatibilitatile cu skin-uri dar si reparat cateva probleme. 4.0ª Revizie Super Mod Standard RO 4.0ª Revizia Super Mod Evolution

Posted Images

Pana acum update-urile mele de firmware le-am facut dupa ce am adus configuratia la original, vorbind de fisiere.

Acum PERSONAL, deoarece mi-a reusit o amprenta cu toate fisierele modificate, vreau sa incerc sa updatez urmatorul firmware peste sistemul meu asa cum este acum. Dar repet am o amprenta recunoscuta de sistem si chiar de Naviextras ca fiind OK. Oricum voi iincerca sa fiu si pregatit pentru orice eventualitate.

De tine @SamsonS poti incerca update-ul de firmware cum vrei tu. In siguranta cu sistemul original, cu risc cu fisierele updatate. Oricum NU cu Supermodd instalat.

Fisierul 9.1.3 e de la Dacia original testat pe masina mea. Upgrade-urile de firmware nu e legat de seria masinii, e impersonal. Amprenta e personalizata.

Daca citesti si aici intelegi ca nu e personal:

Stiu ca si eu fac la fel cand testez, pierdut timp si de asta aman cand am o zi full libera si daca vreau mai multe teste imi planific din inainte etapele sa nu scriu de 10 ori tot continutul MediaNav-ului. In cazul tau pentru lucrul de zi cu zi schimbi doar Romania pana definitivezi ceea ce vrei sa faci. Acum stii deja ca metoda e functionala si nu cred ca iti trebuie toata Europa zi de zi.

Ieri mi-am updatat la cealalta masina, un Audi, firmware si harta pentru prima oara si am transpirat destul pentru o zi. 

 

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cam cat dureaza update-ul de la 8.0.5 -> 9.1.3 ,  ca timp vreau sa zic? Nu de alta dar as incerca update-ul peste ce este acum, adica hartile poi si speedcamul de Q2.2018 daca tu zici ca ai reusit cu fisiere modificate.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Practic la mine a durat cateva minute, un pic mai mult decat instalarea Supermodd-ului. Dar asta depinde si ce USB folosesti si calitatea acestuia. Un coleg mi-a spus ca la el fiecare update de firmware a durat 2 ore cu un USB 3.0 noname chinezesc!! 

Deci daca faci update de firmware orice ar fi NU scoate USB-ul pana nu finalizeaza si iti porneste radioul iar. Eu de obicei las radio-ul pornit ca sa inteleg finalizarea.

Citeste bine ce am spus mai sus, EU am curaj pentru ca sistemul meu prin amprenta facuta la 9.1.3, mi-a recunoscut fisierele adaugate ca fiind OK. 

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 hour ago, Neek said:

Licenta ta activeaza doar cateva optiuni ce le suporta iGO. Spre exemplu DEM, Buildings, FDA, FPA, etc cu licenta aia a ta nu ai sa le vezi indiferent daca le pui.

Spre exemplu uite o licenta ce activeaza printe altele DEM si 3D: "Becker_Traffic_Assist_Europe_(TMC,_DEM,_DATA-priv,_3DL,_3DC,_HSP,_FTR,_MAP,_Obz,_POI,_FDA,_Prilog,_FPA,_PH).lic".

 

 

 

1. Licenta originală activează ce poate aparatul să ducă cu toate extrasurile activate, varza pusă de tine face mai mult rău

2. Dacă pui doar licența hărtii noi ai aceleași funcții, dar sub menavrus nu e necesară adaăugarea de licențe suplimentare

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

MARE ATENTIE ca un esec in update-ul de firmware iti poate provoca ca MediaNav-ul sa nu mai porneasca sau sa se blocheze in start. Si pentru aceste situatii sunt solutii dar nu e tocmai placut si accesibil pentru cineva cu cateva cunostinte de SW. La update-ul de Supermodd sau amprentare daca se intampla ceva prin restart totul revine la normal, dar la cel de firmware NU.

Nu vreau sa fac polemica iar cu tine @t0rquemada . Licentele si optiunile activate sunt testate de mine si de altii si functioneaza. Te rog frumos sa iti explici/argumentezi afirmatia ca "varza pusă de tine face mai mult rău".

Legat de Menavrus nu comentez multe, dar spunele si pretul update-urilor hartilor ca fiecare sa aleaga in mod constient. Afirmatia de la punctul 2 e o confirmare ca, cu o licenta nu poti avea mai multe optiiuni decat cele oferite de aceasta, pe orice sistem.

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Firmware-ul e una sistemul de operare alta, iar supershit-ul e cu totul altceva

Update-ul la sistem poate contine și un update de firmware și de obicei are niște pași stricți astfel încât și cel mai nepriceput utilizator să-l poată face în siguranță.

La supershit nu ține cont de nimic (failsafe).

Licența hărții(de ex 2018Q2) bate licența aparatului, asta așa pentru cultura generală, problema e dacă hardware-ul ține pasul cu varza făcută în fișiere

 

Învață să citești tot ,nu selectiv:

2. Dacă pui doar licența hărtii noi ai aceleași funcții, dar sub menavrus nu e necesară adăugarea de licențe suplimentare

adică, explicat ca pentru copii de grădiniță

 

teaser180924.jpg

Editat de t0rquemada
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca ai adus in sfarsit o proba la ceea ce zici. Eu nu aveam astfel de detalii legate de licentele hartilor si respect ceea ce probezi. Asa ajutam comunitatea. Prin urmare ca ai doua sau mai multe licente ce iti activeaza aceeasi optiune nu vad in asta o rautate, ci doar o lipsa de informatie.

Dar de ce trebuie sa faci ceva mereu pe un ton si limbaj trivial? Nu uita ca la ultima discutie pe alt topic ai ramas sa imi demonstrezi cum un script scrie in draci si un executabil, dll sau alt fisier din ce sistem vrei tu, nu.

Legat de ce spui de update-ul de sistem, firmware nu am stat sa disec in amanunt, dar daca ma provoci, cred ca ai dreptate intr-un fel. NK.bin-ul e legat de sistem-ul de operare si e posibil sa fie schimbat. Ca sunt pasi stricti e adevarat dar de siguranta e o problema, nimeni nu stie ce ai tu in sistem. 

Eu nu am afirmat niciodata ce le stiu pe toate. Ce nu stiu, caut si ma documentez cand am nevoie. Si pe deaupra eu nu arunc cu noroi in altii pentru ca sunt diferiti, ca le place altceva, ca sunt mai naivi sau mai stiu eu ce....

Si cred ca am raspuns destul unui limbaj cel putin urat. De acum las pe altii sa iti raspunda cum cred ei.

 

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...