Sari la conținut

DUSTER 2018 1.6 SCe 4x2


Postări Recomandate

Eu din câte știu este alt motor față de cel de 105 cai. Distribuția este pe lanț, variabilă, a mai fost și pe Quasquai până prin anul 2014 dacă nu mă înșel. Motor fiabil dar econom nu prea... Mașina are 4000 de km acum, am făcut un consum și a ieșit 8.6, consum făcut de la plin la plin, la vreo 400 și un pic de km, un drum întins de vreo 100 km și restul oraș. Acum eu locuiesc în Petroșani, traficul este acceptabil, dar în zone mai aglomerate eu zic că nu scapi fără 9, poate chiar și 10 l. Eu sunt mulțumit, dacă se mai așează motorul și coboară la 8l mai bine, nu aveam alte așteptări privind consumul, este totuși un motor aspirat, caroserie destul de grea, nu sunt fan diesel, iar în motoarele mici cu turbo deocamdată nu am încredere, vom vedea ce se va întâmpla cu motorul de 1.3. Nu folosesc funcția ECO în oraș, la drum mi se pare odihnitoare(depinde de stare) mai ales cu copilul în mașină. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 159
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Trecand micile nemultumiri aratate mai devreme (care tin de orgoliul meu de client discriminat), pana acum sunt super multumit de masina. Motorul este asa cum m-am asteptat, ba chiar mai mult de atat.

Da, e clar ca cine a ales acest motor la ales din orice alt motiv decat consumul, clar :-) Eu unul pur si simplu nu am vrut sa mai aud de turbine... si un motor de marimea celor de pe Twingo chiar n

Oficial, NU se poate ce vrei tu , se poate doar neoficial dar la prima interogare a mașinii intrată în service pe garanție vei avea probleme. Fiind mașină nouă (mai ales dCI cu adblue) , eu m-aș

Posted Images

Da, e clar ca cine a ales acest motor la ales din orice alt motiv decat consumul, clar :-)
Eu unul pur si simplu nu am vrut sa mai aud de turbine... si un motor de marimea celor de pe Twingo chiar nu mi-a facut cu ochiul, chiar daca aveau mai multi cai si sunt si economice. Sper doar sa fie fiabile SCe-urile astea si sa nu avem probleme majore cu ele :-)
Oricum, nu ma asteptam sa fie comunitatea Dusteristilor atat de faina... ma bucur sa fac parte din ea :-)

  • Like 2
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 months later...

Dragi colegi, iata ca a aparut prima problema la Duster-ul meu. 

Am pornit, motorul rece, am introdus a 2-a si... a dat in nas, s-a aprins "cheia fixa" si "ESP" -ul (chestia aia cu masina care derapeaza) iar computerul imi spunea "verifica ESP", "verifica frane", "verifica injectie" si tot asa. Oricat apasam acceleratia motorul nu urca mai sus de 1.500 rpm. M-am tatrat asa pana la service. Noroc ca este relativ aproape. Am lasat-o acolo ca nu avea cine sa se ocupe de ea. In fisa mi-au scris "lipsa putere".

Nu gasesc nimic pe net despre aceasta problema. Repet, Duster 2018 1.6 Sce 4X2.

 

 

Editat de Romm3l
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau sa aud de probleme la un motor cu traditie la Dacia/Renault, dar fii optimist ca sigur se rezolva, masina fiind in garantie. Cateva intrebari am totusi:  ai observat cumva si alte simptome in ultimul timp la motor? Cati km are masina? Ai facut vreo revizie pana acum ?

Editat de andrei_s
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Singurele probleme anterioare, erau acelea cu "smucitul" si fluctuatii de turatie cand era motorul rece. In rest nimic altceva.

Si eu cred ca este o problema de soft. Altfel, de ce sa nu ia nicio comanda cand apasam acceleratia? O sa va tin la curent.

 

Salut! S-a rezolvat. M-au sunat sa ma duc sa iau masina. Eroare de soft. Au resoftat si totul este OK. Sper sa nu se mai intample ca, deh, trebuie sa plec in concediu.

Editat de Romm3l
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 9 months later...
La 27.09.2018 la 14:45, andrei_s a spus:

Acum dupa ce am testat mai mult sistemul card maini libere as avea o intrebare: se poate dezactiva sistemul de inchidere/deschidere automata a masinii.

salut, am intrat si eu in posesia masinii (Duster 1.5dCi 4x4) :sorcerer:. Imi place sistemul keyless cu o mica observatie: la inchidere, pe langa clipirea becurilor de pozitie, mai baga si doua claxoane scurte. Seara mai ales, cand este liniste in cartier, aceste doua claxonari, chiar daca sunt la o intensitate mai mica, pot fi deranjante. 

Intrebare: exista posibilitatea ca inchiderea automata a masinii sa fie semnalizata doar luminos, fara sunet (claxonare) ? 

Daca nu, as fi interesat de dezactivarea permanenta a acestei functii si sa deschid/inchid masina manual din butoanele cardului.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...