Sari la conținut

Siguranta electrica lipsa PH1


Postări Recomandate

Salutare dusteristi!

Am o mica problema (sper ca nu am gresit sectiunea in care postez):

  • in timp ce umflam rotile cu un compresor la bricheta, s-a ars siguranta corespunzatoare. Ocazie cu care am constatat si eu ca e si pt mp3.
  • am inlocuit-o, mp3-ul si priza brichetei primesc curent. 
  • cu ocazia asta mi se pare ca am descoperit ca lipseste o siguranta deasupra celei pe care am inlocuit-o - in pozele atasate se poate vedea de unde lipseste, si simbolul ei care nu stiu la ce face referire.

De mentionat ca sunt al doilea proprietar, nu am alte pb cu masina; singura modificare pe partea electrica: are alarma montata imediat dupa achizitie de fostul proprietar.

Daca aveti recomandari, sunt ochi si urechi :-)

schema sigurante_PH1.jpg

tablou sigurante_PH1.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea e ca ar putea fi reglajul oglinzilor electrice ... nu se regleaza prea des si asa e mai greu de observat lipsa acestei functii.

Editat de andrei_s
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@andrei_s: Ai avut dreptate, era siguranta de la oglinzi, nu se miscau, am pus o siguranta de 10A (sincer nu stiu de cat ar trebui sa fie) in locul respectiv si acum se regleaza. Multumesc!

Am mai constatat o ciudatenie: priza de bricheta primeste curent, incarca telefonul, am incercat si compresorul cu care s-a ars inital, dar nu incalzeste bricheta masinii si nici alta de la alta masina. Cand o apas inauntru, nu ramane acolo, nu face click-ul respectiv. Ambele brichete s-au functioneaza ok la alta masina.

O fi pe duca priza?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Am verificat la mine si siguranta pentru oglinzile electrice este de 5A. Legat de bricheta nu stiu ce sa zic.. poate fi un contact imperfect, daca era siguranta arsa nu ar fi incarcat telefonul..

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bricheta este  uzata nu face contact. Era o metoda la dacii sa prinzi cu lama unui patent si sa stringi usor marginea brichetei de filamentul brichetei in 4 locuri diametral opuse si/sau curata bricheta de oxizii de pe filament prin perierea usoara a filamentului.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu bricheta este defecta. Lama curbata aflata pe fundul prizei este prea larga. Ea are rolul sa prinda bricheta cand e apasata , prin ea face contactul si se incalzeste bricheta si dupa incalzire se destinde lama si sare bricheta. Acea lama a ramas destinsa. Trebuie cele doua capete apropiate ca sa prinda bricheta. Se face asta cu o bucata din material izolant si tare (aschie de lemn) sau cu o surubelnita dreapta dar numai cand este luat contactul ca sa nu faca scurt circuit. La incarcatorul de telefon nu are rol lama de pe fundul prizei decat pentru contact cu pinul mobil din varful stecherului. La bricheta doar lateralele lamei fac contact si retin bricheta in acelasi timp. Bricheta nu ajunge pe fundul prizei.

12v auto.jpg

Editat de afaco
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 year later...

Deși nu mai este de actualitate, trebuie spus totuși că în cazul de față cineva a mutat cele 2 siguranțe din dreapta jos, de 5A (portocalie translucidă) și de 10A (roșie), cu o poziție mai jos. Trebuie mutate la loc, iar jos trebuie pusă o siguranță de 30A (verde, că cele două, de mai sus).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Sigur! Service-ul unde merg nu are pagina pe Google/Facebook deci nici adresa pe Google Maps, dar nr de contact e 0723 580 997 - Viorel. Locatia e asta: https://maps.app.goo.gl/Sb47pyXiFQzhF4PcA (intre timp s-a mai modernizat -- nu cu mult! -- dar acum are indicator la poarta cu "Service Auto" si e usor de vazut). E cam departe de Bucuresti totusi (mai faci o ora in plus fata de Galati).  In Galati recomand Corzah https://www.google.com/search?q=corzah+galati&oq=corzah+galati&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgAEAAYgAQyBwgAEAAYgAQyBggBEAAYHjIGCAIQABgeMgYIAxAAGB4yCggEEAAYChgPGB7SAQgxODE1ajBqNKgCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 - preturi mici (la jumatate fata de reprezentanta) si foarte seriosi. Seful de service e competent si saritor, ultima data a trebuit sa las masina mai mult la ei si m-a dus acasa cu masina personala, explica totul, sunt foarte ok. Cand locuiam in Galati acolo mergeam si a fost ok. O singura problema n-au rezolvat (cu traversa buclucasa din zona filtrului de particule), dar aia a fost ceva greu de identificat si Dacia Galati a gasit-o pentru ca se mai intalnisera cu problema. Numai bine!
    • Ne-am imprastiat mai tare. Din cate cunosc eu nu s-a regrupat comunitatea locala pe alta retea sociala.
    • Corect, mai adaug doar ca in unele motoare nu se amesteca c cu b, se pune doar b (type D nou , NU si type E nou), pompa de apa fiind mai "sensibila", iar b din cate se pare este putintel mai scump.      
    • Bateria aia, avand doua saptamani, nu are garantie ?
    • Există: a) Glaceol RX typ D b) Glaceol RX typ D nou c) Glaceol RX typ E (albastru)   În mare: a+b = ok b+c = ok a+c = KO a inlocuit de b = partial ok, vezi ce am scris mai jos legat de surse a inlocuit de c = KO, încercați pe portofelul vostru   Surse Există producători mari care fac încă a) pe reteța originală nu au trecut la b) (reteță eco), deci poți lua de la ei. Există și posibilitatea de a face un mic stoc de a), asta dacă mai găsești și ai fost pe fază.
×
×
  • Creează nouă...