Sari la conținut

duster 2 computerul de bord se blocheaza


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 209
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Vlade, aruncă te rog gunoiul ăla la mine-n curte 

Eh, gunoi... nici pe departe! Bine ca nu sunt alte probleme mai mari. Eu unul o consider best buy la banii astia, mai ales ca e fabricata la noi in tara. M-am uitat si la alte masini inainte

Nu va fi rechemare. Recall-urile se fac doar cand e amenintata siguranta. Vor remedia problema la prima intrare in service (daca se va rezolva doar din software) sau doar in urma reclamatiei clientulu

Posted Images

@tolo, mie nu mi s-a intamplat niciodata pana acum, dar pe forumul italian sunt ceva cazuri. Se intampla exact cum spui, uneori se inchide, alteori nu. Se banuieste, cum altfel, tot o problema de programare, mai ales ca si cu a doua cartela, cea de rezerva, se intampla la fel. Cei de la service, ca deobicei, ridica neputinciosi din umeri. Au inlocuit bateria telecomenzii si degeaba.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie verificat mai întâi dacă fenomenul se petrece in același loc (unde este parcata mașina) pentru ca telecomanda poate fi interferata de alte echipamente electronice prezente in zona (camere de luat vederi, amplificatoare tv, porți cu telecomanda etc).

abia apoi, după ce este eliminată aceasta posibila cauza trebuie verificat dacă toți senzorii de prezenta a uși.or deschise funcționează normal ... si ultimul telecomanda, dacă emițătorul funcționează in parametrii ...

Ca sa poți oferi un suport adecvat service-ului si astfel sa împiedici ridicatul lor din umeri încearcă sa elimini prima posibilitate .... verifica dacă fenomenul se petrece in același loc. 

Succes ...

Editat de Ursu120
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua,

Sunt posesor de Duster 2 din Dec 2017, in Iulie 2018 am ajuns 14500 km rulati.

Am intampinat ceva probleme asemanatoare cu calculatoarele de bord, dupa cum urmeaza:

     1. Cardul acces/demaraj nu functioneaza corespunzator(masina se descuie dar nu se mai incuie tot timpul) defect aparut dupa 1-2 luni de utilizare. Am dat telefoane peste telefoane la VoceaClientului, am fost chemat la dealer de cateva ori, au chemat ei ceva "comisie" din mai multi "specialisti" sa adune date de la masina, au fost prezenti 1 persoana de la Dacia, 1 persoana de la RTR Bucharest; 4 sau 5 persoane de la Continental Timisoara, cei care dealtfel se ocupa de productia modulului "maini libere", card acces etc...dupa cateva ore de analize si "cules" date mi-au luat borna de la baterie, masina a fost lasata 10 min dupa care a functionat ca la inceput, asta pana cand dupa 2 luni a inceput sa manifeste aceleasi simptome, recent am fost la ei, dat borna jos lasat 10 min, acum merge ca si noua, sa vedem pentru cat timp, acum stiu ce sa fac, iau borna si o pun la loc...cam frustrant cand dai 20k euro pe o masina, avand in vedere ca la DACIA, solutia este "in lucru" si nu sunt capabili sa imi da un termen pentru rezolvarea problemei.

     2.Butoanele de pe volan "˄"/"˅" nu functioneaza corespunzator==> nu mai poti schimba afisajul in bord(consum instant/mediu/autonomie/km  etc) am dat telefoane la VoceaClientului, vizite la dealer pentru constatari etc...Raspunsul de la Dacia: "Se lucreaza la solutie, o sa fiti chemat in reprezentanta pentru remediere" din nou fara termen clar, fara detalii, deja au trecut 2 luni de la chestia asta si nicio chemare in service. Din propria experienta am constatat ca la temperaturi ridicate in habitaclu, apare aceasta problema, dealtfel cand a venit caldura a aparut si la mine, daca merg suficient de mult cu AC sa se raceasca, functiile revin la normal.Din alte surse am aflat ca la temperaturi ridicate calculatorul isi suprima anumite functii, aici nu stiu daca tot Continental Timisoara se ocupa de problema, probabil ca da.

O zi buna,

Mihai T

 

 

Editat de MihaiCiprian
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...

Salutare tuturor!

In cazul in care ati reusit remedierea la reprezentanta inconvenientului legat de blocarea CB, va rog sa reveniti cu cateva detalii. In continuare reprezentantii Dacia trateaza aceasta problema ca pe o noutate, cazuri singulare, nu ca pe un viciu de fabricatie ce va fi remediat fara a fi necesara confirmarea fizica (destul de dificila in cazul unei vizite programate in service) a acestuia.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut.Am avut aceeasi problema,la un Duster 4x4 din Mai 2018.In Iunie am fost la service (Meridian Vest Bucuresti).Dupa ce primul rezultat a fost eroarea generala a CB(cea de care s-a mai vorbit),am fost rugat sa o las peste noapte sa mai lucreze cei de la Dacia(firma,nu service) la ea.A doua zi era gata si problema nu a mai aparut de atunci,indiferent de temperatura,etc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu este o noutate ... de aproximativ 2 saptamani am schimbat a doua cutie de viteze la duster (prima la 5000 si a doua la 8500 km,  cauza fluierat puternic = sirenaj transmisie) ocazie cu care mi a fost resetat/resoftat medianavul cu urmatoarele modificari: eliminat consum total in modul eco pe medianav, si, spun ei, eliminarea bug-ului cu blocarea butoanelor de pe volan. 

E drept ca masina a stat in soare (36 gradeafisat pe bord) cm doua zile ...iar problema a disparut. Deci din punctul meu de vedere, pana acum  serviceul a rezolvat problema blocarii butoanelor/CB.

sirenajul ramane!

Acelasi service ca cel utilizat de @BogdanT

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a ajuns Dusterul de vreo doua saptamani - 1.5dci EDC Prestige.

Am facut 1500km pana acum, computerul de bord nu s-a blocat, am observat doar ca masina nu se inchide automat de fiecare data cand ma indepartez.

Va anunt in cazul in care apar probleme.

Editat de Esk
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...