Sari la conținut

Camera video auto


Postări Recomandate

Legat de sensibilitatea la socuri o impresie personala.

La chinezaria mea, are si ea sensibilitate la buseli pe 3 nivele. Daca setez pe sensibilitate mare chiar si cand inchid usa detecteaza socul. Ce e de remarcat, ca atunci cand detecteaza socul filmarea se autoprotejeaza la stergere si astfel la ciclul de rescriere va sari peste ea. Astfel ajungi sa schimbi setarea pe cel putin soc mediu daca nu vrei sa ai cardul full cu inregistrari protejate ...

A mea are inregistrare duala fata/spate si astfel blocheaza doua inregistrari la un soc. Problema e ca bateria de stand-by e deja dusa. Si astfel neavand alimentare permanenta si bateria in batista in parcare nu ma ajuta.

Chiar am avut un eveniment ca au lovit aripa spate cu piciorul, infundat aripa spate si sparta si tripla dar nu m-a ajutat. Pe de alta parte avand camere fata/spate sus cel ce a lovit lateral fuge tot in lateral si probabilitatea de a prinde ceva pe camere e mica.

In schimb in trafic si-a facut treaba bine cand am fost acrosat un pic tot in spate. Dar nu a fost nevoie de dovada.

Parerea mea e daca se poate camera sa fie alimentata continuu e perfect, dar sa intre si in stand-by sa nu omoare bateria. Iar de vrei protectie full trebuie sa mergi pe varianta de 4 camere a modelului nou Dacia cu multiview, daca s-ar pute integra ca sa inregistreze  ... ar fi perfect. Dar mai e pana acolo ...

Mi-au placut modelele de la Bluelens dar nu sunt si pentru Dacia. In schimb au caracteristici mai slabe de inregistrare ca timp si tip de card chiar si decat chinezaria mea. Dar sunt alimentate continuu si au si mod stand-by, ca si caracteristici pro.

 

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 238
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Carcasa DVR-ului are doar electronica acestuia si nu contine nici un senzor. Acesta, daca exista, este lipit de parbriz. DVR-ul se alege in functie de existenta acestui senzor pentru simplul fapt

Vezi ca in comert sunt mai multe variante de firmware ale acestui model: 1) Viofo A119 V2: 2560*1440p https://www.amazon.de/VIOFO-2560x1440P-Camera-Discreet-Design/dp/B07G14KWPB/ref=asc_df_B07G14

Pai userul @Falcon cine crezi ca e?Doar nu Mos Craciun..

Posted Images

Acum 8 ore, Nasshu a spus:

AI si o poza cu grozavia asta ?!  chiar sunt curios! HAi ca ala de lumini ar functiona pe bord , dar ala de ploaie nu prea vad cum , poate doar daca scuipam in el cind ploua afara.

Confirm asezarea senzorilor pe bord, asa apare si in manualul de utilizare al masinii (Duster 2019), mai exact am gasit mentionat in carte ca e senzorul de ploaie acolo. Daca e nevoie fac o poza si cu manualul. Ideea este ca am intrebat la relatii clienti Dacia si nu am primit nimic inca, mai exact am intrebat daca acolo e senzor de ploaie prezent (e montat) chiar daca nu e activat.

thumbnail_20191011_062907.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

capacele alea le am si eu pe bord , in conditiile in care senzorul de lumina /ploaie este lipit pe parbriz sus sub oglinda.

ce ai pozat tu nu este senzorul de lumina/ploaie. Senzorul de lumina, in primul rand, trebuie sa fie o fotocelula care sesizeaza intensitatea luminii exterioare.

aici e o poza cu senzorul respectiv https://forumduster.ro/topic/2756-camera-video-auto/page/8/#comments

iar sezorul arata asa https://forumduster.ro/topic/2756-camera-video-auto/page/6/#comments deci nu ar putea fi inglobat acolo pe bord.

iar aici https://forumduster.ro/topic/2756-camera-video-auto/page/5/#comments , un coleg a pus poze din care se vede bine diferenta intre o masina echipata cu senzor de lumina si alta neechipata.

In legatura cu activarea senzorului de ploaie (daca masina are in echipare acest senzor) trebuie facuta de altcineva pentru ca Dacia nu si-a dorit aceat lucru.

Acum 7 ore, Neek a spus:

Legat de sensibilitatea la socuri o impresie personala.

....

 Ce e de remarcat, ca atunci cand detecteaza socul filmarea se autoprotejeaza la stergere si astfel la ciclul de rescriere va sari peste ea. Astfel ajungi sa schimbi setarea pe cel putin soc mediu daca nu vrei sa ai cardul full cu inregistrari protejate ...

buna observatia, ar putea fi o explicatie pentru faptul ca ieri m-am trezit cu avertizare de la camera , ca am cardul full in conditiile in care ar fi trebui sa intre in rescriere fisiere mai vechi. Fiind pesemne un singur fisier  si ala protejat pesemene nu putea sa-l suprascrie. SI  eu aveam setat senzorul pe HIGH, azi am modificat setatare si o sa urmaresc sa vad daca asta a fost cauza, sau iar o fi vreun bug si nu stie/poate sa suprascrie.

Editat de Nasshu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 41 minute, Nasshu a spus:

capacele alea le am si eu pe bord , in conditiile in care senzorul de lumina /ploaie este lipit pe parbriz sus sub oglinda.

ce ai pozat tu nu este senzorul de lumina/ploaie. Senzorul de lumina, in primul rand, trebuie sa fie o fotocelula care sesizeaza intensitatea luminii exterioare.

 

Ar fi bine să mai studiezi:

1. senzorul de lumină și ploaie, din linkul tău, e pus de mine, și necesită lipirea pe parbriz.

2. la Duster ph3 echipările Esențial și Comfort NU mai au (cel puțin în RO) senzor de ploaie și lumină ci doar de lumină, capacul mai mare din poza lui Marius_DB

3. pentru senzor de ploaie funcțional, trebuie să treacă 1 stergător peste senzor.

4. dacă se aplică unei mașini punctul 2, atunci prinderea oglinzii e ca la Duster ph2, caz în care orice cameră se poate prinde doar pe partea dreaptă a mașinii, ca fapt divers Duster ph3 și Logan II au acelasi parbriz (formă și înclinare) deci nu mai trebuie reglată poziția camerei la transbordarea ei între mașini

Editat de t0rquemada
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 10 ore, Nasshu a spus:

Pai unele masini au acei senzori in dotoare, altele nu , fiecare plateste pentru ce doreste. dar asta nu insemana ca au pitit senzorii in/pe bord :))

De... Unii "e mai saraci"... :gandire:

Pe masina pe care am achizitionat-o lipsesc doar hartile Europei si scaune imbracate in piele deci nu e problema de dotari.

In ce priveste senzorul, vezi in pozele de mai jos:

IMG_20191011_083721.thumb.jpg.c5a44658c57ff6103ee70babc3e7364e.jpgIMG_20191011_084052.thumb.jpg.c225dfbad7e71124a2c7ece63582af61.jpg

Din cate vezi, pe parbriz nu exista niciun senzor si, cu toate astea, luminile functioneaza pe "auto". Si, culmea, daca acoperi senzorul, se aprind luminile! Magie!

Ba, mai mult, si in cartea masinii indica faptul ca "bulina" de pe bord este senzorul de ploaie.

Eu stiam de "Toma Necredinciosul" nu de "Nasshu Necredinciosul".  :P

Si, ca sa fiu si "on topic" acum, daca ma uit mai bine, cred ca se poate pune camera Viofo si in stanga oglinzii.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 12 minute, Zirius a spus:

Eu stiam de "Toma Necredinciosul" nu de "Nasshu Necredinciosul".  :P

 

mda, dar stii cum se spune, pina nu vezi nu crezi :))

ciudata alegere insa din partea astora de la Dacia, pesemne au vrut sa elimine total posibilitatea activarii unui senzor existent pe masina , poate chiar din considerente juridice .

In fine, multam de lamuriri.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Legat de "parking mode", nu stiu daca isi are rostul in cazul meu pentru ca atunci cand e parcata pe locul meu de parcare de la bloc este in raza unei camere video de la scara blocului.

In plus de asta utilitatea acestei functii o vad  scazuta pentru ca acopera doar partea din fata si continui sa am si rezervele mele in ceea ce priveste consumul bateriei, mai ales in a doua jumatate a vietii.

@Zirius, mai mult ca sigur ca acel senzor din bord pe care ni-l arati tu sa fie doar unul crepuscular (de lumina), nu prea vad cum poate avea si functia de "senzor de ploaie".

Discutia a plecat si de la faptul ca eu am spus ca pot amplasa un Viofo in partea stanga a suportului pentru oglinda si continui sa cred ca se poate face asta la echiparile care au tipul asta de suport, cel cu senzorul integrat in carcasa oglinzii:

image.png

image.png

Editat de Kidu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Eu am cerut.o la predarea masinii.E o hârtie A4.
    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
×
×
  • Creează nouă...