Sari la conținut

Fum/Noxe sub capota la prima pornire de dimineata


Postări Recomandate

 Ai putea sa faci o verificare mai amanuntita si o curatare de egr in functie de cati km ai, masina vad ca este din 2011daca tot desfaci acolo.Daca nu te pricepi si nu ai chefi mai bine mai amani treaba sau mergi la un atelier.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 22
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Completeaza-ti profilul cu tipul motorului, n-avem de unde sa ghicim ce ai sub capota. In alta ordine de idei, baga nasul sub capota si pune pe cineva sa porneasca motorul, macar sa identifici zona ge

Posted Images

1 hour ago, dragosb said:

Greu de zis, mai ales din vorbe. Sunt 1000 de furtune si conducte... si toate inghesuite in mare parte in spatele motorului. EGR, turbo, evacuare.

@standdupp cu nivelul antigelului cum stai? Eu cand am curatat EGR-ul n-am prins bine un furtun si picura, iar din zona aia antigelul poate ajunge direct pe galeria de evacuare. 

Acum am sunat mecanicul si acelasi lucru mi l-a spus cu antigelul. A zis sa verific nivelul la antigel, ce-i drept ca dupa schimbul distributiei a mai tot necesitat sa mai adaug cate putin antigel , dar initial ma gandeam ca din cauza ca nu a reusit sa aeriseasca bine intalatia.

La fel mi-a zis ca e posibil sa ajunga antigel pe galeria de evacuare. Dar e posibil ca acel antigel sa faca asa fum ? intreb pentru ca nu stiu, nu dati cu pietre :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Galeria de evacuare se incinge prima, iar daca picura direct pe ea se evapora cu un fum/abur albicios usor mirositor. Si eu l-am confundat prima oara cu  gaze de evacuare, credeam ca nu am fixat EGRul bine.

Daca ai schimbat si pompa de apa e normal sa scada nivelul antigelului o perioada scurta, instalatia e cu autoaerisire. Dar mai mult cateva zile inseamna ca pierde pe undeva... doar ca pompa de apa nu are nici o treaba cu galeria de admisie dpdv al amplasarii.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am mers acum pana la masina sa mai pornesc odata. Ce iese este fum de esapament dupa miros.

L-am sunat pe mecanic si a zis ca e posibil sa fie ceva garnitura ca daca e cald motorul se dilata si acel fum nu mai iese.. Am ramas ca merg maine sa ii las masina si sa o porneasca dupa cateva ore sa vada exact si el.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am revenit de la mecanic. Problema e ca tabla care inveleste filtrul de particule este desprinsa de la imbinarea sudata de fabrica. Sper ca voi reusi sa rezolv problema prin sudare, si ca nu trebuie sa schimb filtrul de particule.

Maine o sa merg la un service specializat pe asa ceva sa vedem ce se poate face.

Daca aveti sugestii/idei va rog sa imi scrieti.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am revenit si de la serviceul pentru tobe. Tabla care inveleste diltru de particule era praf, coapta toata si a trebuit inlocuita. A dat-o jos, a inlocuit-o, a sudat-o, a vopsit-o si pare ok.

Acum problema e ca am ramas in bord cu eroarea de Check injection aprinsa si trebuie sa vad cum sau unde o pot reseta. Probabil de la cum au desfacut baietii pe acolo a ramas eroarea.

Daca stie cineva cum pot reseta acea eroare fara sa merg sa o pun pe un tester cumputerizat va rog sa imi spuneti.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intentionez sa achizitionez un CLiP - o sa iti dau un semn cand se concretizeaza. Din pacate nu stiu pe nimeni in Cluj in afara de reprezentanta.

La ce service de esapamente ai fost?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...