Sari la conținut

SinSonnY

Intreruperi motor 1.6 16 v la relanti cand este cald - bobina crapata

Postări Recomandate

@Dust3r incearca sa verifici si bobinele sa vezi daca nu cumva ai vreuna crapata! Se vede foarte fin crapatura!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Revin cu aceeași problema, tot întreruperi când motorul este cald! Până acum fiind frig afara nu am avut nici o problema acum, iar a ineceput să întrerupă la relanti. Și a devenit destul de sâcâitor!  Pe tester nu iese nimic, nici mecanicii nu își dau seama de la ce ar putea fi!  Are cineva vre-o idee? 

P.s. Am incercat sa adaug un fișier video dar nu merge! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Postat (editat)

Rezolvarea la problemele mele a venit in mai multe parti:
1. Am scos duzele de la stopirorile de pe capota, le-ap pus un cerc de mastic sub ele si le-am fixat pe capota iar. De atunci s-a rezolvat problema cu infiltratiile de apa pe bobine si la bujii.
2. Am schimbat o bobina care era crapata si care fura curent. Am si curatat lacasurile in care intra bobinele(aveau oxid de fier - rugina) si vapori de apa, in unele lacasuri aveau ceva mai multa apa.
3. Cu alta ocazie functionarea motorului nu mi s-a parut a fi rotunda ai am scos iar bobinele pe care le-am curatat in capatul dinspre bujii cu spray de curatat contacte. S-a rezolvat functionarea cu noduri a motorului.
4. Am intampinat de cateva ori o problema cu functionarea motorului daca de exemplu mergi cu 100km/h si iei piciorul de pe acceleratie(practic o lasi sa mearga din inertie) de cateva ori aparea o eroare la motor pe bord, intr-un caz a disparut servo. Dupa oprire si repornire a functionat ok pana la urmatoarea data(intre aceste probleme au trecut mai mult de 5-6 luni). Solutia a fost sa dezmembrez si sa curat clapeta de aer, sensorul aferent, distribuitorul de aer si inlocuit oringurile aferente. De mai bine de un an nu am mai intampinat problema, cauza fiind cel mai probabil la senzorul de aer si la clapeta care se mai gripeaza in functie de cata mizerie aduna in timp. De asemenea, s-a rezolvat si problema cu turatia care acum este stabilizata la 700-800rpm la relanti(inainte fluctua si se ducea sau pornea cu 1500 si apoi scadea spre 1000->800)

Editat de Dust3r
edit
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
acum 1 oră, Dust3r a spus:

Rezolvarea la problemele mele a venit in mai multe parti:
1. Am scos duzele de la stopirorile de pe capota, le-ap pus un cerc de mastic sub ele si le-am fixat pe capota iar. De atunci s-a rezolvat problema cu infiltratiile de apa pe bobine si la bujii.
2. Am schimbat o bobina care era crapata si care fura curent. Am si curatat lacasurile in care intra bobinele(aveau oxid de fier - rugina) si vapori de apa, in unele lacasuri aveau ceva mai multa apa.
3. Cu alta ocazie functionarea motorului nu mi s-a parut a fi rotunda ai am scos iar bobinele pe care le-am curatat in capatul dinspre bujii cu spray de curatat contacte. S-a rezolvat functionarea cu noduri a motorului.
4. Am intampinat de cateva ori o problema cu functionarea motorului daca de exemplu mergi cu 100km/h si iei piciorul de pe acceleratie(practic o lasi sa mearga din inertie) de cateva ori aparea o eroare la motor pe bord, intr-un caz a disparut servo. Dupa oprire si repornire a functionat ok pana la urmatoarea data(intre aceste probleme au trecut mai mult de 5-6 luni). Solutia a fost sa dezmembrez si sa curat clapeta de aer, sensorul aferent, distribuitorul de aer si inlocuit oringurile aferente. De mai bine de un an nu am mai intampinat problema, cauza fiind cel mai probabil la senzorul de aer si la clapeta care se mai gripeaza in functie de cata mizerie aduna in timp. De asemenea, s-a rezolvat si problema cu turatia care acum este stabilizata la 700-800rpm la relanti(inainte fluctua si se ducea sau pornea cu 1500 si apoi scadea spre 1000->800)

Multumesc mult de raspuns! De schimbat bujii, bobine si curatat am facut si eu. Eroarea de motor in bord nu mi-a aparut. In schimb nu am umblat la senzorul de aer si clapeta! Tie ti-a aparut pe tester sau ai presupus?

P.S. Mie pe tester nu imi apare nimic, nimic!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Erorile de la punctul 4 nu mi-au aparut pe tester, pe de-o parte ar fi si normal sa nu apara fiindca nu au fost defecte ci doar colmatate cu impuritati de aici si proasta functionare a lor. Daca de exemplu blochez tubul de admisie al aerului mai mult ca sigur primesc din nou o o eroare de motor inainte sa moara motorul.
Daca as fi sa iti fac o recomandare ar fi sa cureti clapeta si senzorul respectiv(automat trebuie sa schimbi si garniturile respective de la clapeta si eventual si de la distribuitor). Clapeta la mine nu era asa de murdara cum gasesti in filmuletele de pe net cu diverse clapete de wv sau audi pline de jeg dar cu toate astea operatia a fost definitorie pentru buna functionare a motorului. Acum nefunctionarea corecta a motorului este ori de la benzina ori de la GPL in cazul meu.
 

Ce mi-a aparut pe tester erau niste erori ca misfire la bobinele 1 si 3, dar in acest caz functionarea era defectuoasa rau, practic dintr-o data m-am trezit cand sa plec ca mergea in 3 pistoane. Problema atunci s-a rezolvat prin schimbarea bujiilor.
Problemele de la punctele 1-3, erau acolo si inainte de schimbarea bujiilor ceea ce ma face sa cred ca era pe de-o parte si vina bujiilor dar si a problemelor cu infiltratiile de apa(se vedeau urme de lichid de parbriz pe capacul de la motor).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La mine apar problemele numai cand se incalzeste motorul si dupa o perioada buna de mers. Benzina am folosit numai Petrom, nu am gaz pe masina. La tester mi-a aparut numai la prima bobina ca ar fi probleme si am si schimbat-o, era crapata foarte subtire. Referitor la problemele de la punctul 4 nu am avut de-aface cu ele.  O sa ma duc la mecanic cu recomandarile de la tine! Multumesc de ajutor! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si la mine tot cu motorul cald dupa cateva zeci de minute de mers(cam minim 1h).
Calitatea carburantului poate influenta functionarea motorului dar nu la nivelul asta.

Curatarea clapetei nu strica decat buzunarului sa spunem asa(te costa un spray de curatat, 2x oringuri la clapeta, 5 x garnituri la distribuitor(daca vrei sa il desfaci si pe acela) + manopera mecanicului(sau le poti face tu direct daca ai cu ce si te pricepi).

Incarca filmul de ziceai pe un site de share si da-mi un link, poate identific ceva ca la mine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 39 minute, Dust3r a spus:

Si la mine tot cu motorul cald dupa cateva zeci de minute de mers(cam minim 1h).
Calitatea carburantului poate influenta functionarea motorului dar nu la nivelul asta.

Curatarea clapetei nu strica decat buzunarului sa spunem asa(te costa un spray de curatat, 2x oringuri la clapeta, 5 x garnituri la distribuitor(daca vrei sa il desfaci si pe acela) + manopera mecanicului(sau le poti face tu direct daca ai cu ce si te pricepi).

Incarca filmul de ziceai pe un site de share si da-mi un link, poate identific ceva ca la mine.

Da-mi o adresa de e-mail si iti trimit direct!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează-te

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×