Sari la conținut

Zgomot / batai motor diesel la rece


Postări Recomandate

Nu, asa e, e mega stiintifica metoda cu uleiul 2T in motorina... mai ales ochiometric dupa o proportie aleasa arbitrar... hai ma sa fim seriosi. Uleiul ala e proiectat sa arda la o anumita temperatura si anumite conditii de presiune (motoare pe benzina in 2 timpi) si inclusiv acolo daca nu amesteci in proportie corecta iti face o calamina de n-ai idee... ori, sa nu comparam asta cu ce se intampla intr-un motor diesel ca o luam pe... ulei :)

Dar fiecare face ce vrea cu atelajul lui.

Cu chestia cu suta de mii de km ce am vrut sa zic e ca nu se compara cu vechile motoare E3 sau E4 din grup, care aveau injectie Delphi si probleme arhi-cunoscute cu span in pompa de injectie sau injectoare duse la 50 mii km.
Deci... principiul de baza ramane... daca nu e stricat, nu il "repara".

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 30
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare. Am o cunostinta cu un logan din prima generatie , cu motorul de 1,5 dci care a parcurs peste 400.000 km in zece ani , fara probleme la injectoare  si la turbo.  Motorina doar de la pomp

  • 1 month later...

Va salut!

La sfatul unui apropiat,am decis sa fac si eu acelasi lucru:la un plin de motorina,adaug in rezervor un bidon de 0,5 L de ulei 2 Timpi. Vreau sa va spun testat de mine,ca iarna isi schimba motorul zgomotul(in bine),merge mai rotund,reprizele de schimb trepte sunt mai line la turometru,mie unul mi-a placut.

motorina existenta pe piata e euro5,si foarte uscata comparativ cu motoarele vechi non euro sau euro3,4 etc

am tot citit pe alte forumuri postari datate cu 2005 pana in 2013 cand posesorii de Logan 1,5dci chiar erau mulțumiți de rezultatul acestui amestec. Daca intrebi mecanicii cu state vechi,sunt de aceeasi parere,daca intrebi mecanicii noi,tineri,parerile lor sunt inpartite si unii dunt reticienti in a face asta.

Vreau sa va spun ca am folosit un ulei mediu,mineral nici macar semi-sintetic,asta am urmarit pe o postare a unui coleg posesor Logan,care a testat toate uleiurile 2 T existente pe piata,chiar si acela pentru ambarcatiuni,varianta aleasa de el a fost aceasta a unui ulei mai ieftin,si mineral,deoarece se amesteca mult mai bine. Practic el a pus in cateva sticle motorina si ulei de 2 timpi,diferite marci si calitate,amestecand bine sticlele,lasand acest amestec peste noapte si a doua zi a vazut ca cel ieftin se amesteca mult mai bine neramanand nimic decantat comparativ cu marcile premium,semisintetice,care ramaneau decantate pe fundul sticlei. Eu unul folosesc uleiul de la peco Mol.

i-am spus si unui prieten posesor de mai multe modele Dacia realtiv noi,cu care efectueaza curse externe Romania-Italia,acesta spuanandu-mi ca sunt zgarcit?,el pune 1 L intreg in rezervor la plin de motorina odata pe luna,practic alimenteaza full rezervorul in Romania si introduce 1 L ulei (Castrol foloseste el),masina pleaca pe ruta Budapeste-Italia si retur,pe toata aceasta ruta alimenteaza doar cu motorina,abia cand pleaca din nou spre Italia pune iar ulei innrezervor.

eu unul va repet,sunt multumit de combinatie,vanzad la un service auto un BMW  care avea motorul uzat datorina motorinei foarte uscata existenta pe piata. In perioada calda ce e drept nu am pus deloc,cred ca din octombrie incep "tratamentul".

va urez succes,km cat mai multi fara incidente

Editat de Killer82
mutat post-ul cu uleiul in motorina la topicul despre zgomote motor unde se discuta aceeasi "metoda"
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Killer82 changed the title to Zgomot / batai motor diesel la rece

@Vasilev problemele motoarelor Euro 3 sau 4 (in special alea care aveau injectie Delphi) nu se aplica la motoarele E5 sau E6. 

Atentie cu uleiul 2T, altfel vei face tu experimente pe motorul E5 - exista riscuri, ca de exemplu cele enumerate de @dragosb - chiar daca ai facut asta o data (proportia de 0.5 L de ulei la peste 40 L motorina poate sa para mica) si chiar daca ai mers OK vreo ~500 km cu amestecul ala, asta nu inseamna ca o sa mearga OK pe termen lung.

Asta daca nu cumva este vreun coleg care a parcurs distante mai serioase folosind aceasta "metoda" pe un motor similar (1.5 dCi E5) si poate oferi feedback real si concret (nu din auzite si nici feedback de pe motoare E3 sau E4 sau de BMW :) )

Mia degraba spun colegii ca se simte calitatea motorinei, la toate aspectele enumerate de tine ca "imbunatatiri" obtinute cu uleiul 2T. Ai incercat sa vezi daca nu ai aceleasi efecte cu motorina mai de calitate?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 7/12/2017 at 9:04 PM, Killer82 said:

Ulei 2T nu care sens sa bagi la motoarele astea E5 sau E6... ca iti dai singur foc la caciula :) daca tot consuma putin dieselul poate merita motorina mai scumpa,  ce naiba :D

Sunt colegi care au peste suta de mii de km fara probleme la injectie. Si fara 2T sau alte metode folclorice. Motorina buna, talpa grea si revizii la timp.

Salutare. Am o cunostinta cu un logan din prima generatie , cu motorul de 1,5 dci care a parcurs peste 400.000 km in zece ani , fara probleme la injectoare  si la turbo. 

Motorina doar de la pompa , mai exact de la Petrom, fara bidoane si manevre, filtre schimbate din timp .. si s-a nu uit masina a fost folosit la taxi.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Eu am cerut.o la predarea masinii.E o hârtie A4.
    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
×
×
  • Creează nouă...