Sari la conținut

apa la pasager - scurgere condens AC infundata


Postări Recomandate

Salut, stie cineva unde este localizata scurgerea de la ac la duster ph1? m-am trezit cu o gramada de apa sub covorasul de la pasager, si nu a plouat.

Multumesc!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Neaparat verificata aeroterma si curatata temeinic. Praf + resturi frunze + umiditate (condens AC) = zeama propice pt bacterii => mucus si mocirla cu praf (care infunda usor scurgerea respectiva).

Ala e scut termic, mai bine il lasi asa. Sa nu crezi ca de acum va trebui sa desfunzi pe acolo in fiecare luna.  

La fel fac si eu: inainte de a ajunge la destinatie, opresc A/C de la buton, dau ventilatorul pe maxim (evident cu aer aspirat de afara, nu recirculare). PS. Daca circuli mult in oras e recomanda

Posted Images

Tavita de colectare de care zice @SnakeBiteTwo trebuie sa fie sub vaporizatorul AC, deci undeva in vecinatatea filtrului de polen (habitaclu). Poate ar merita facuta o igienizare profesionala a instalatiei AC (din cate stiu era ceva produs mai profi... ceva spuma de curatare antibacteriana si antifungica cu o tija lunga de jos in sus pe scurgere - oricum si daca se da cu bactericid e posibil sa se dizolve "mucusul" care formeaza acel "dop" in colectorul tavitei respective).

Merita verificat si filtrul de polen si aspirat / suflat cu aer comprimat toate mizeriile din aeroterma, dar ma astept ca o operatiune facuta cum trebuie sa includa asa ceva. Poate merita intrebat si la un dealer Dacia poate au mai facut (vazusem ceva reclame de la ei cu promotii in acest sens insa nu stiu ce operatii concrete presupune igienizarea AC la ei).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Drenarea condensului de la aerul conditionat se face printr-o piesa de cauciuc care este situata sub aeroterma si iese afara in spatele unor table de protectie a liniei de esapament. De obicei acea piesa poate sa aiba un capacel mobil la partea dinspre exterior care face mai mult rau decat bine. Rezolvarea consta in eliminarea acelui capacel si desfundarea gaurii de evacuare a apei. Eu am patit asta la Logan si a trebuit sa inlocuiesc piesa respectiva pentru ca la service au rupt-o incercand sa desfunde gaura sau poate chiar din rea intentie.. ajunsesem sa am apa sub mocheta pana la locurile din spate. Am rezolvat-o cu o piesa de la dezmembrari si nu am mai avut probleme de atunci. Trebuie sa stai langa ei la sevice si sa le spui exact ca stii care e problema si sa o rezolve.  Bafta! ;-)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deci e pe la linia de evacuare pe acolo pe dedesubt. O sa ma bag eu sub ea, ca tot imi place sa ma murdaresc, poate dau cu ochii de el. Avantaju la duster e ca nu trebuie elevator ;)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...

Am rezolvat pana la urma, se desface scutul de aluminiu, se trage intr-o parte, si cu o sarma indoita in 3 directii se desfunda. M-am cam chinuit da am reusit.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Killer82 changed the title to apa la pasager - scurgere condens AC infundata

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...