Sari la conținut

Clasament Anvelope AT - Duster AT tire rankings


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 31
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nota: Daca linkul preimei postari nu se mai poate updata, atunci cautati ultima versiune de clasament pe paginile urmatoare. Salutare, Am decis ca sa trec clasamentul de anvelope AT si aici,

Nu luati de bune notele din tabel, sunt puse acolo de Cain, multe din burta, unele subiectiv si altele din auzite.  

Stii ca nu ia in considerare decat anumite review-uri.  

Posted Images

5 hours ago, SYL40 said:

Ce parere ai ? Mentionez ca ma intereseaza in primul rand comportamentul pe timp de iarna (adica pe zapada, gheata, etc.)

Nokian Rotiiva este o anvelopa AT interesanta (*de vara dar si varianta all-seasons pe care vrei tu - ATENTIE sunt 2 modele cu 2 compozitii cauciuc), cu propietati foarte bune iarna, netestata insa de nimeni pe Duster (*parca cineva totusi..., ma lasa memoria). In fine - dupa cum bine observi sipurile / canerurile de bloc cauciuc - sunt de tip BFG in linie dreapta spre deosebire de cele ondulate interne si autoblocante. Cele drepte sunt de tip bite, se deschid mai larg si musca mai bine si precum la BFG sunt foarte bune iarna ca ATuri. Din ce am citit, stiu ca au o compozitie spre soft si avand in vedere linia centrala si carcasa mai flexibila, ma astept sa fie mai bune ca BFGul iarna.

 Din ce am citit se pot ciobi pe grohotis, insa puse pe masini mult mai grele, nu ma astept sa aiba problema asta pe un Duster. In principiu nu poti sa dai gres cu ele, singurele lor minusuri comparativ cu alte ATuri ar fi:

Cauciuc mai soft - uzura mai rapida (Chip risk). 

Tractiune de suprafata - buna overall - dar in mocirla cu apa o sa alunece lateral mai mult ca BFGurile si deasemenea nu le-as recomanda pt competitii offroad cu viteza.

Concluzie - Daca faci offorad mai cu noroi si munte (*gen iesi direct pe camp inafara drumului de pamant) poti sa mergi pe Rotiiva. Daca faci doar offroad pe soare si campie mergi pe Weatherproof SUV. 

 

 

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
3 hours ago, florinn said:

Nu luati de bune notele din tabel, sunt puse acolo de Cain, multe din burta, unele subiectiv si altele din auzite. ;) 

Florin stiu cat de mult iubesti BFGul si te inteleg, si eu inca mai am sentimente pt KO2, ai o anvelopa buna crede-ma si cu skilul tau nu ai de ce sa iti faci griji. Clasamentul e pt cei care nu pot compensa cu skill trasaturile unei anvelope AT.

Dupa cum bine observi la ATuri exista un numar limitat de variabile de analizat, deci nu e rocket science. Sunt 2 mari designuri de aranjament blocuri, le-as numi tip "Z" (*Rotiiva) si tip "C" (*KO2), 2 tipuri de caneluri de bloc (*linie sau serpuit), 2 tipuri de canale de evacuare (*cu perete drept sau cu perete spre "V"), 2 tipuri de armatura 2 ply simplu sau 2-3 ply cu OEM flavor (kevlar, aramid, etc), cu sau fara stone ejectors, cu distante mai mari sau mai mici la sant evacuare, cu adancimi diferite si cu artificii de perete canel diferite.

Legat de auzite, crede-ma ca m-au interesat detalii specifice si probleme clare, mai mult decat momentele lor de succes. Daca te referi specific la KO2 sa stii ca l-am testat mult mai riguros ca tine. Ca sa fiu mai clar - tu stii ce poate sa faca KO2ul cu tine la volan, pe mine m-a intresat mai mult ce nu poate sa faca cu oricine la volan.

Hope it helps - O sa trec mentiunea de feedback type in clasament.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti raspund doar o singura data aici, doar ca sa-mi demonstrez punctul de vedere de mai sus. Nu sunt posesor de KO2 :). Ti-am atras atentia pe FB ca ai dat nota 6 iarna unui cauciuc cotat de iarna (KO1) in comparatie cu nota 8 pe care o dadusei Conti-unui stock (pe care il injura multa lume pe aici iarna), si ca era o diferenta foarte mare fata de nota 10 pe care o dadusei KO2-ului. Tu ce-ai facut? In loc sa cresti nota pe baza feedback-ului, ai scazut notele in celalate parti. :) Si tu nu te dadusei niciodata cu acele cauciucuri. Altceva: tu ca utilizator de KO2 iarna, care erai foarte satisfacut de ele si le-ai dat 10, le-ai scazut nota doar ca sa nu o cresti in alta parte. :) Bazat pe o singura situatie particulara patita de altcineva.

P.S.: Si ca sa nu creada lumea ca vorbesc si eu din auzite, am peste 70k km si 4 ierni pe actualul det de KO1 (si m-am dat si cu Conti stock iarna). :) Si nu sunt iubitor de BFG, dar inca nu am gasit alt AT all-season, ranforsat ca lumea si bun si iarna. :) 

Si inca ceva, la toata analiza ta cu zigzaguri V-uri si alte nebunii nu ai luat in calcul lucrul cel mai important, si care e greu de cuantificat doar uitandu-te la o anvelopa, compozitia cauciucului, ca in p[rivinta design-ului se gasesc pe piata si copii de prifil, mai reusite sau nu, mai resapate sau nu, etc. :) 

Acum poate incepe hatereala, ca nu ma mai bag :) 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Repet in caz ca nu ai citit bine pe FB, Duster Trails & Technical. WIP = Work in Progres/Modificabil (*si sincer chiar il prefer asa dinamic, decat ceva invechit si uitat)

Quote

The Duster AT ratings chart information is WIP

Daca imi amintesc bine am trecut ca reference Duster OEM Michelin&Conti (*pe care nu le-am testat personal) - adica anvelopa generica OEM. Fiind doar o singura nota la capitolul iarna  - ceea ce e putin!... pt ca binenteles ar include gheata, diferite tipuri de zapada si inclinatii, presiuini anvelopa, etc - partile negative (ex. frana urgenta ud) au tras in jos mai mult decat partile pozitive au impins anvelopa in catalog. Si apropo KO2ul nu mai are 10 ci 8.5 iarna datorita tie :) La fel si OEMul a scazut. Din pacate KOul nu a primit puncte pt ca altele erau si ele slabe.

Deci feedbackul tau e luat in calcul, insa pt mine KOul ramane tot corigent si depasit ca design fata de "elevii" mai noi.

Legat de compozitia cauciucului, asta se poate extrage in mare parte din feedbackul de pe net, pt ca e la fel la toti si nu e decat - mai soft sau hard. Comenturile legate de uzura iti indica deasemenea cat de soft sau hard e compozitia.

 

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Update:

- Pe ploaie in Offroad BFGurile (ex. KO2) sunt superioare anvelopelor de tracțiune pe suprafata. Pe asfalt e invers.

- La ceva timp dupa ploaie situatia insa se schimba, si Nokianurile, AT3urile, etc sunt mai bune. 

- Cand vorbim de diferente/mai bune intre ele vorbim undeva la max 30%.

Nota: BFGurile sunt favorizate pe ploaie si se curata mai bine. Astfel isi fac ciclul de aderenta de sapare & curatare mai bine. In noroi cu apa putina se incarca insa prea mult sau isi sapa propiile gropi la plecari de pe loc. 

Anvelopele cu o tractiune de suprafata mai pronuntata se descurca mai bine inafara ploii pt ca se curata mai usor si nu isi "sapa propia groapa" la fel de repede :)

In functie de cantitatea de noroi, tipul sau si volumul de apa cele 2 anvelope se vor comporta diferit.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...