Sari la conținut

Aditivi De Ulei (*ce A Testat Fiecare)


Postări Recomandate

Orice ulei are in compozitie aditivi. Daca ulterior se intervine in compozitia uleiului, e clar ca se amelioreaza unele caracteristici in dauna altora. Nu-i bine.

 

Sau altfel: un super-aditiv din-ala e vreo 5 euro. Destul de accesibil chiar si pentru un Solution Designer de la Dacia.. cum de nu-l vand direct ei, eventual cu 3 lei mai mult?!

Editat de Stef13
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 42
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Wow.. eu nici nu m-as apropia de asa ceva... mai ales la dCi unde ai pompa de ulei cu presiune variabila, si atatea componente in miscare, unele foarte fine... Nu ai de unde sa stii cum face aditivul

Prea mult se despica firul in 4...pt unii bibilitul dusterului este singura ratiune de a trai pe pamant...mi se pare deja manie, exagerare...sunt de acord ca e bine sa discutam despre probleme si even

Dusterul meu are 269.000 km impliniti, fara aditivi de nici un fel. Am Dacia Oil in ea de vreo 10.000 km iar nivelul pe joja e acelasi ca la inceput. Asa ca intreb eu, de ce simtiti nevoia sa va compl

Posted Images

Eu am folosit in feb. 2015 un duralube pt. mot. pana in 60000km dar nu am observat nici o modificare (nici in bine , nici in rau). Va spun si motivul pt. care l-am fol. dar dupa ce imi raspundeti la o intrebare: dupa ce a-ti facut rev, vati uitat la joja sa vedeti cum arata uleiul pe ea? In cele mai multe cazuri este negru (sau aproape negru), de ce oare? Acum pote intelegeti de ce am pus aditivul, ca am avut o banuiala, in ce priveste schimbul facut corect. Banuiala confirmata asta vara, cand am schimbat eu filrul de ulei si uleiul,. Aproape dupa 2 saptamani am reusit sa vad si eu pe joja nivelul. Concluzia mea, ca astia la service (unele, nu toate) ori nu scurge tot uleiul ori nu schimba filtrul de ulei.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:poke:Oil additives:

 

Oil additives are chemical compounds that improve the lubricant performance of base oil (or oil "base stock").

The manufacturer of many different oils can utilize the same base stock for each formulation and can choose different additives for each specific application. Additives comprise up to 5% by weight of some oils.

Nearly all commercial motor oils contain additives.

Click on the issues below to discover more about oil additives:

 

http://www.elf.com/e...-additives.html

http://www.elf.com.r...-additives.html

 

@Stef13 Raspuns: Pentru deja ca tii vinde - integrati in propiul lor ulei de stoc, altfel poti doar sa cumperi aditivul si uleiul sa il iei de la altii. Nici o firma de uleiuri nu vinde aditivii separat.

 

@DAC

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu vad rostul folosirii de aditivi la motoare cu km putini, chiar nu va inteleg, ce are motorul ala, ce nu merge bine la el? Cand ai un motor cu 270.000 km asa imi indica mie kilometrajul atunci da folosim aditivi.Eu nu am folosit inca, am ales un ulei mai interesant 10w60.Ma bate gandul si la un aditiv dar sa vad.

Editat de Caphonne
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai e simplu - poti sa folosesti aditivi cand e uzat motorul si are nevoie sau poti sa folosesti aditivi cand nu e uzat si vrei sa il protejezi si sa intarzii uzura. Depinde cat vrei sa tii masina sau ce preferinte ai.

 

Aporpo - am vazut niste teste foarte bune cu:

http://www.oldieoel....page_topsellers

 

 

Ma bate gandul sa il folosesc la cutie si diferentiale. Mai ales ca Ceratecul nu m-a impresionat, desi din unele teste pe care le-am vazut - procesul de ceramizare la Ceratec poate sa dureze si 700km. Pacat ca Wagner nu se gaseste la noi.

Editat de Cain
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu am schimbat uleiul ( fiind de față și eu ...)

am pus castrol

și acum, după 3 săptămâni și vreo 3 - 400 km nu se vede pe jojă

 

insist să fiu de față căci din auzite ( și din lauda unora...) sunt unii mecanici care uită să schimbe filtrul de ulei sau chiar ... uleiul ! ( total sau parțial )

ce nu face omul pentru un ciubuc...

și uite așa îți nenorocește mașina!

 

așa că pe cât posibil ochii mari ...

 

stimă!

Editat de quarelin
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...