Sari la conținut

Primul Meu 4X4


Postări Recomandate

Salutare,

 

De cateva luni ma tot bate gandul sa imi cumpar un Duster. Intr-un final am facut rost si de bani si acum vreau sa incep procesul de cumparare. Ca si echipare vreau un Laureate alb, 4x4, cu MediaNav, cruise control, scaune incalzite si senzori de parcare (eventual si camera). Ca motorizare nu sunt inca hotarat, oscilez intre 1.2TCE si 1.5DCI, dar mai am de citit despre ele pana ma hotarasc. Personal inclin spre motorizarea pe benzina dar nu sunt 100% hotarat. Pentru ca situatia mea este putin mai deosebita (cred eu) vreau un motor care sa fie foarte fiabil (consumul este mai putin relevant).

 

Am cateva intrebari:

1. Exista dealeri in Bucuresti cu masini pe stock?

2. Este recomandat/contraindicat sa plec cu masina din tara imediat dupa achizitie? Sau tre sa fac rodajul si dupa aia daca totul este ok pot sa plec?

3. A "folosit" cineva garantia in alta tara?

4. Masina se poate cumpara in Euro sau numai in RON la cursul lor?

 

Multumesc,

 

Daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze si rog un admin sa mute

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 114
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Planul meu a fost dat peste cap. De la Dusterul meu Laureate, alb cu motor 1.2tce am ajuns la un Duster Orange, vert altai cu motor 1.5dci. Astazi am platit avansul si acum incepe lunga asteptare

Astazi am primit poze cu masina. Din pacate mai am ceva de asteptat pana o sa o iau.

Si inca cateva poze

Posted Images

Punctul 4.Platesti in ron. la cursul Bnr + xx %..poate fi 1,0.5... Ea este in euro dar tu platesti in ron.

Din ce stiu cu numerele rosii nu poti iesi din tara.

Un coleg de aici a gasit model laureat Tce cu aproape tot ce.ti doresti tu.

 

Editat de Micutzu666
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspunsuri.

 

Nu ma refeream la numere rosii. Ci daca dupa ce e inmatriculata este bine ("wise") sa plec la drum lung cu masina sau e mai bine sa fac rodajul in tara.

 

La punctul 3 ma refeream mai mult la eventualele probleme care pot aparea cu masina cand sunt in alta tara si am nevoie de reparat/schimbat ceva pe garantie.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cateva raspunsuri punctuale:

1. Posibil Da. Pana nu incepi sa te duci peste toti dealeri nu ai de unde sa sti.

2. In perioada rodajului poti sa descoperi probleme ale masinii si sa revii cu masina in service pentru remedirere. Nu te obliga nimeni sa mergi cu ea doar in tara. Pe varianta in tara te intelegi mai bine cu mecanicii sa le spui ce problema are :)

3. Garantia Renault/Dacia este internationala. Eu unu m-am oprit cu a mea si in grecia si in germania la service-urile dacia si aveau istoricul masinii vizibil. Si certificatul de garantie era valabil.

4. ai deja raspuns.

 

Sper sa te ajute cele de mai sus. In ce priveste motorizarea vezi sa nu deschizi razboiul :P diesel vs benzina. Daca crezi ca masina va da de "greu" eu as zice diesel. Dar totul depinde de tine.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. Exista dealeri in Bucuresti cu masini pe stock?

- Daca exista masina cum vrei tu pe stoc in tara o sa ti-o aduca, e posibil in Bucuresti sa vina repede, insa doar un dealer poate sa iti raspunda concret aici, cred.

2. Este recomandat/contraindicat sa plec cu masina din tara imediat dupa achizitie? Sau tre sa fac rodajul si dupa aia daca totul este ok pot sa plec?

- depinde ce inseamna sa pleci din tara si la drum lung - daca ai de mers prin muntenegru, etc, sau sa rulezi la viteze mari pe autostrazi, poate e mai bine sa faci aici rodajul - 1 mie de KM nu se fac asa greu, si te inveti cu masina

3. A "folosit" cineva garantia in alta tara?

- Nu pot sa ma pronunt insa e garantie internationala, cel mai probabil suni la call-center in RO si cred ca te redirecteaza la un numar local care te preia - aici poti trimite un mail la Vocea Clientului sau sa intrebi la dealer cum e treaba.

4. Masina se poate cumpara in Euro sau numai in RON la cursul lor?

- Plata finala se face in RON, chiar daca preturile de lista sun in EUR (ah, vad ca a raspuns deja un coleg) - completare cred ca va fi nevoie de transfer bancar in contul Renault Romania (nu stiu sincer cine ar vrea sa mearga cu un geamantan de bani la dealer sau daca incaseaza asa sume mari...)

Editat de Killer82
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu vreau sa pornesc un razboi, am vazut deja destule discutii in contradictoriu. Masina nu o sa dea de greu. O sa fie folosita preponderent in regim de autostrada/extraurban si ceva offroad ocazional. Pentru inceput destul de putin si lejer ca sunt incepator in ale offroad-ului. Probabil ca in viitorul apropiat o sa primeasca si o mica remorca dar asta ramane de vazut.

Eu sunt un fel de digital nomad si vreau o masina/motor pe care sa ma pot baza. E foarte dubios cand te duci la service si nu cunosti limba :frantics:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...