Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

• Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

Expertiza extrajudiciara a dovedit deocamdata defectul. Expertiza judiciara si de laborator va dovedi defectul de fabricatie si materialele neconforme folosite la etanseizarea motorului. Iar montatorul de gpl va demonstra ca prin operatiunile sale nu avea cum sa intervina asupra etanseitatii motorului. Si ramane inca misterul martorului de bord "sedus" de...cine?

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Defectul reclamat este clar ca lumina zilei si becul si materialele neconforme. In paranteza: luni am programare pentru remediere probleme scurgere de ulei pe la etansarea capacului colbutorilor (aparuta la 11.500 km) si, culmea, tocmai ma pregateam sa-mi instalez instalatia GPL. Asta pe celebrul K4M care nu se strica niciodata. Norocul meu a fost ca am tot amanat montajul asteptand prima revizie.

Dar chiar si cu viciile demonstrate Dacia are texte legale si conventionale de opus sustinerilor tale.

Cred ca treaba cu reclama negativa i-ar face mai deschisi la un compromis. Totusi exista si aici un mare DAR. Dar daca ei evalueaza ca posibilitatile tale de a face reclama negativa sunt mici sau inexistente te vor trata cu nepasare. Sunt alte tari in care situatia ar fi cu totul alta...

Editat de dacian
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca daca s-ar scoate din topic toate mesajele de compatimire si persiflare ar mai ramane vreo 5 pagini din cele aproape 40..

Greu de selectat mesajele cu adevarat valoroase dintre cele toxice sau total in afara subiectului, insa nu imposibil. Oricine are un dram de ratiune ar vedea ca topicul este conturat in jurul unei singure situatii si e cam prematur sa se traga o concluzie generalizata despre motoarele 1.2TCe.

Probabil ca si titlul ar fi trebuit adaptat mai bine la cuprinsul discutiei, ca sa nu produca si mai multe confuzii celor ce obisnuiesc sa citeasca in diagonala.

Eu il simpatizez pe tizul meu pentru modul in care-si apara cauza, dar pana mai apar si alte situatii asemanatoare avem de-a face cu o singura dilema: problema de etanseitate a aparut in urma unui viciu individual de fabricatie, ori a aparut in urma folosirii instalatiei de gpl.

De aici si pana la a ne vaicari cat de proaste sunt motoarele mici pe benzina, in speta 1.2 TCe, trebuie adunate mult mai multe argumente si musai potrivite cu regulile logicii.

Link spre post

Repet, la mine nu curgea uleiul. Nu erau probleme de etanseizare. Presiunea in cilindrii era ok. In afara de faptul ca amandoi am avut problema cu motorul, problema nu seamana.

E greu de demonstrat viciul ascuns pentru ca ... motorul nu mai era in garantie, la el a existat o interventie neautorizata in afara retelei Dacia.

• Masticul ala e omologat pentru utilizarea la motorare cu GPL?
  • Oare arderea GPL-ului nu se produce la alta temperatura, mai inalta decat cea a benzinei, ce poate afecta masticul?
  • Oare la arderea GPL-ului nu se elibereaza alti compusi chimici decat cei produsi de arderea benzinei, ce poate pot interactiona chimic cu masticul?
  • Si problema a aparut dupa multi km de la achizitie, tu afirmi in nenumarate randuri ca verificai des nivelul uleiului si era tot timpul intre cotele minime si maxime, si brusc ai ramas cu 200ml, adica ti s-au scurs cativa litri brusc; daca e asa, de ce nu ai vazut balta de ulei de sub masina? Daca se scurgea treptat, de ce nu ai vazut pe joja ca scade constant nivelul? Sarcina utilizatorului este de a controla pe joja nivelul uleiului periodic si de a informa service-ul in caz de probleme.

Incearca sa iti gandesti situatia la rece, priveste-o din afara. Poate eu iti par dur, in instanta va fi si mai dur. Nu vei primi nici un raspuns de la Dacia pana in instanta, si daca esti nepregatit acolo cu explicatii logice plauzibile, nu ai nici o sansa.

Nu e prima oara sau primul motor la care se foloseste mastic inlocuind astfel garnitura de chiuloasa .

La acest motor amestecul este optimizat de calculator astfel ca nu exista diferente intre funcionarea pe benzina si cea pe GPL.Azi am aflat ca se foloseste o tehnologie asemanatoare cu cea folosita la motoarele de la F1 pentru fabricarea acestui1,2TCe.

Exista situatia in care sa nu realizezi ca motorul pierde ulei si nu vezi ca exista scurgeri sub masina ca atunci cand ploua sau a plouat si nu se distinge clar in balta de sub masina cat e apa si cat ulei spre exemplu.

Exista directiva europena care se refera la constructia de automobile care prevede ca tote masinile fabricate incepand din 2005 sa aiba martor indicator lipsa de ulei la bord ,functional.Loganul meu din 2007 are acest martor si functioneaza.

Paranormal dar la Stefan nu a functionat si nu se stie de ce .In plus numeni nu vrea sa dea pronosticuri pripite caci asa cum ai spus si tu costa cam 40.000 un nou motor si e dificil de aprobat si semnat o astfel de decizie la acest cost.

Tu cat ai asteptat pana s-a aprobat schimbarea motorului?In ce conditii?

Link spre post

Azi am fost la reprezentanta si am intrebat daca pana acum au fost probleme la 1,2 Tce sau daca ei au informatii privind pierderea de ulei nejustificata la aceste motoare. Nu au auzit nimic pana acum de asta, dar pentru orice eventualiatate am facut o programare sa-mi faca un contol la motor.

Link spre post

Sunt curios.....

M-am dus sa fac programare ptr ca in urma discutiilor cu aerul conditionat am constatat ca nici mie nu-mi functioneaza. Cat despre pierderea de ulei la motor, cu voia lui Stefanudrea, voi copia fotografiile de pe acest topic si le voi da aceste fotografii.

Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...