Sari la conținut

Postări Recomandate

@iuli23, tocmai postase @danielcojocar un link la un topic in care se discuta de reparatie la cardan - eventual consulta acel topic si ia legatura cu omul respectiv, probabil poate sa iti repare cardanul schimband crucea respectiva si re-echilibrand axul.

 

Mnoa scuze ca nu vazusem postul lui Daniel cand eram in Edit Mode :)

Editat de Killer82
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 24
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Trepidatia poate sa apara de la un cardan descentrat, lovit, indoit, la unele masini se poate indrepta si echilibra.Nu stiu cum este la Duster, nu am apucat sa citesc tot dar daca este un ax cu doua c

Am lasat mesaj acolo. Multumesc pt sugestii. Ideea este ca deja dupa 100k km pt o masina care nu prea vede offroad a cedat destul de usor cardanul ( crucea ) . Merg 95 % cu 2wd prin oras si este destul de frustrant ca a picat asa repede zic eu.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dusterel de flota.Rulaj doar asfalt 170000 km .In plaja de turatie 2200-2800 trepidatie accentuata mai ales pe deceleratie.Peste turatie 3000 comportament normal(fara trepidatii).Intr-adevar cand am simtit prima data am crezut si eu ca-i o roata lovita,descentrata etc..Imediat la service si un ditamai jocul pe cruce spate.Schimbat transmisie longitudinala si acum OK.

Ce pot sa va spun din experienta e ca se schima piesa dincolo de 120KKM dar mai sunt si exceptii.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inca odata: stima si respect pt Verbita [reprezentanta Dacia din Arad]. A venit cardanul azi[miercuri], in loc de joi, si tot azi mi-a fost si montat. Totul suna perfect sub masina, am si facut un test lite de off-road dupa ce am luat-o d la ei.

 

O mica problema ar fi ca a ramas sunetul pe care il aveam si inainte, din partea stanga-spate, asemanator cu o roata cu probleme. Am fost cu rotile la echilibrat si am schimbat cauciucurile pe spate, dar face la fel.. la vulcanizare mi-au zis ca gentile mele [Dacia din aliaj] sunt ff greu de echilibrat, una chiar a fost sudata pe o portiune mare.

 

Oare sa incerc niste jenti Alcar Hybrid de pe emag: http://m.emag.ro/janta-hybrid-alcar-dacia-duster-6-5x16-5x114-3-50-60-1-130402/pd/DKNBZYBBM/#

 

Ms

 

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 9 months later...

Salut. Am observat ca daca misti cardanul in sensul rotatiei si invers, are un putin joc cu usoare zgomote mecanice cand ajunge pe capete. Cineva care repara 4x4 a zis ca nu crede ca e normal dar la service zic ca e normal un joc. A ramas sa ma programez pentru o verificare dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La nimic. Este foarte normal sa ai jocuri tehnologice. Daca invarti de roata cu masina suspendata, inainte si inapoi tot asa o sa auzi.

Orice angrenaj trebuie sa aiba un joc tehnologic, altfel daca este strans nu functioneaza cum trebuie.

Orice cardan cand este pe duca face zgomot in mers, mai ales la o turatie critica.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 years later...

Buna ziua.

Am și eu o mică nelămurire. La Dusterul meu 1,5dci 4x4 din 2010 , 185000 km , dacă trag fata spate de partea din spate a cardanului , flansa care intra în  grup are un joc axial de 3-4 mm . este normal acest joc?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...