Sari la conținut

Geometrie Si Directie


Postări Recomandate

'seara!

 

Va propun un exercitiu de imaginatie si inginerie aplicata :)

Se da una bucata duster cu care am coborat o panta de 30-40 grade plina de pietre si bolovani. Au fost zone in care eram cu volanul bracat maxim stanga/dreapta, eventual si cu una din rotile din spate usor in aer - cum nu se poate mai bine. Practic mare parte din masa masinii se sprijinea intr-o singura roata.

 

Buuun... dupa ce ajung la asfalt constanta subsemnatul faptul ca volanul nu mai sta drept, desi masina se comporta ok pe drum pana la 100 km/h. 3 drumuri de pamant cu sleauri si gropi mai tarziu - volanul isi revine in pozitia corecta.

 

De bine ce refacusem geometria acum 2 saptamani dupa o noroiala buna in urma careia o roata pe fata s-a gandit sa stea putin intr-o parte.

A mai patit cineva sa plece cu geometria zob dupa nitel offroad? Capetele de bara de la duster sunt din plastelina sau sunt eu un caz particular si poate ar fi bine sa le schimb? Imi seamana izbitor de asemanator cu alea de pe logan.

 

P.S. Am tras de toate articulatiile, bieletele si sfintii, nimic nu misca sau bate.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 45
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Spala rotile ca is pline de noroi (mai ales pe jante de tabla stilizate) si sunt dezechilibrate.

Sunt camber bolts (suruburi excentrice) la imbinarea caroseriei cu grisinele alea pe post de brate.

Am schimbat capetele de bara, bucsele pe fata ca erau zob si alea... si cand sa plec din service, dupa 3 ore de uitat radioul pornit la volum mediu spre mic - hop si bateria (bine ca nu m-a lasat pe u

Posted Images

si eu am obeservat comportament ciudat dupa ce am chinuit masina pe offroad. Cand am dat de sosea a inceput sa tremure volanu cand accelerez,dar la viteze mici,sa fie oare capetele de bara?

Editat de pogor
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din experienta proprie:

1. nu se stramba de la un singur soc, dar de la socuri multiple si suficient de tari, da\

2. capetele de bara, seamana, dar sunt diferite fata de logan, nu neaparat mai tari, dar un pic mai tari :D

3. la mine era stamba roata din cauza amortizorului; la service au zis si bieleta directie si fuzeta ( dar alea erau bune).

 

Parerea mea, ai un amortizor stramb si repet nu e doar de la un soc, e de la mai multe si destul de tari ( nu facem comparatii cu patrol, toyota, etc)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

si eu am obeservat comportament ciudat dupa ce am chinuit masina pe offroad. Cand am dat de sosea a inceput sa tremure volanu cand accelerez,dar la viteze mici,sa fie oare capetele de bara?

 

Spala rotile ca is pline de noroi (mai ales pe jante de tabla stilizate) si sunt dezechilibrate.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Spala rotile ca is pline de noroi (mai ales pe jante de tabla stilizate) si sunt dezechilibrate.

ce-i drept e ca aveam zapada si gheata pe roti,dar fenomenul s-a repetat si mai tarziu(pe uscat),o sa ma uit pe interiorul jantelor sa vad ce-i acolo
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rotile erau curate, azi cel putin, ca e uscat totul. (L.E. - acum am observat ca mesajul ii era adresat lui pogor)

Cand a fost episodul noroiala, primul pas a fost sa ma opresc la spalatorie.

Amortizoarele... vai steaua mea, le-am schimbat acum 6000km (stock), sper ca nu-mi fac iar gaura in buget.

Editat de dragosb
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De curiozitate ce jante si cauciucuri ai ? Dimensiuni si tip.

Sper sa ai noroc si sa fie ceva mai ieftin, dar roata sta stramb, in ordine, de la : amortizor, brat, bieleta directie si foarte greu sau deloc de la portfuzeta( ca asta mai degraba se rupe decat sa se strambe).

Si inca ceva, cum sta stramb roata ? Sus-jos sau stanga-dreapta ?

Editat de vsebas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jante stilizate, anvelope conti AT 215/65.

Foarte ciudat e ca si-a revenit, ca si cum ar fi fost ceva intepenit care avea nevoie de putina zguduiala sa se aseze la loc. Volanul e perfect centrat iar masina merge drept.

 

Data anterioara a iesit prost, dar nu foarte, semiconvergenta stanga fata, iar pe spate au reglat ambele roti. Din pacate nu mai am raportul ca sa iti zic exact valorile.

 

L.E. Chiar si dupa ce am iesit de pe dealul ala, cu toate ca volanul era descentrat, masina mergea drept... sau cel putin nu tragea evident, ca asfaltul in zona era destul de valurit pentru a fi 100% sigur.

Editat de dragosb
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Eu am cerut.o la predarea masinii.E o hârtie A4.
    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
×
×
  • Creează nouă...