Sari la conținut

Prima Mea Masina Noua - Duster-Ul Meu 1.5 Dci 4X4 E6


Postări Recomandate

Salutare oameni buni,

 

Am intrat si eu in grupul posesorilor de Dacia Duster si sunt extrem de multumit de alegere !

Varianta luata de mine, este Laureate 1.5 dCI 4x4 - 109 CP - Euro 6.

Optiuni :

- MediaNav

- Jante aluminiu - Dark Metal

- Incalzire in scaune

- Cruise-control

- Volan imbracat in piele

- Senzori parcare spate (aftermarket - bonus dealer)

E prima mea masina noua, primul disel si prima masina cu volan pe stanga :D - am condus un BMW cu volan de dreapta 5 ani.

M-a surprins placut masina la aproape toate capitolele. Nu ma astepam sa am si functia Start-Stop, cu care m-am invatat destul de repede. Deocamdata singurul capitol la care ma asteptam la ceva mai mult este aerul conditionat - nu mi se pare ca raceste cum ar trebui. Apreciez insa enorm cuplul motorului, portbagajul incapator, medianav-ul, consumul si o gramada de alte chestii.

 

Voi reveni dupa 1 an si dupa 4 ani cu pareri. Mentionez ca am avut destui prieteni care m-au sfatuit sa o iau, dar si destui care ma incurajau sa iau o masina la mana a doua de aceeasi bani (BMW X3 de ex. - desi era modelul cu bord vechi la banii acestia). Deocamdata cred ca am ales mai bine :D

 

Am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta :

1. Are cineva functia Start-Stop de macar 1 an ? Ma intereseaza cum e iarna cu ea, avand in vedere consumul mai mare de curent si temperaturile joase.

2. Nu am si mi-as dori cotiera. Am vazut tutoriale pe . Ce as vrea sa stiu este : daca o montez singur, se pierde garantia masinii ?

3. Din experienta voastra sau ca si pareri personale - ar trebui sa ma duc sa verific instalatia de A/C ? Am citit destule cazuri de probleme cu asta ceva. Mentionez ca parerea mea ca nu este ok racirea vine dupa testarea ei pe caldurile acelea puternice, cu masina mea neagra si comparand cu clima BMW-ului meu anterior (inteleg ca e diferenta de sistem, dar racirea ar trebui totusi sa faca fata, zic eu).

 

Multumesc, si cateva poze cu "Amfibianul' :

post-3979-0-92985500-1440690859_thumb.jpgpost-3979-0-14621300-1440690866_thumb.jpg

Editat de theravengod
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 29
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare oameni buni,   Am intrat si eu in grupul posesorilor de Dacia Duster si sunt extrem de multumit de alegere ! Varianta luata de mine, este Laureate 1.5 dCI 4x4 - 109 CP - Euro 6. Optiuni :

Sa o stăpânești sănătos.   Functia start stop este disponibilă de ... acum ... iarna ce vine este prima iarna pentru masinile cu ea în dotare.   Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatal

Felicitari pentru alegere si asteptam si mai multe impresii din partea ta fiind printre primii cu Euro 6. Ca sa incerc sa iti raspund nitel la intrebari: 1. Nu are mai nimeni pe aici asa ceva. Dar d

Posted Images

Salutare !

 

Cand ai dat comanda de masina ? ...nu stiam ca deja se livreaza modele euro 6, si mai ales in periada asta cand fabrica e in concediu...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru alegere si asteptam si mai multe impresii din partea ta fiind printre primii cu Euro 6.

Ca sa incerc sa iti raspund nitel la intrebari:

1. Nu are mai nimeni pe aici asa ceva. Dar daca ai grija de masina nu ar trebui sa ai probleme.

2. Cotiera o poti lua chiar de pe aici de pe forum , gasesti la planetara. Din ce tin minte pachetul are si instructiuni de montaj. In ceea ce priveste garantia nu prea ai la ce sa pierzi pe acolo, poate doar la tunelu central. dar cam atat.

3. Primul pas ar fi sa testezi cu un termometru ce temperatura ai la gura de ventilatie cand dai drumul la AC. Daca temperatura este sub 10 grade atunci nu ai probleme.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Să vă plimbați mult și bine împreună: tu și amfibianul. Peste 2-3 săptămâni intru și eu în horă. Aceeași motorizare dar fără jante aliaj și navigație.

 

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

 

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Să vă plimbați mult și bine împreună: tu și amfibianul. Peste 2-3 săptămâni intru și eu în horă. Aceeași motorizare dar fără jante aliaj și navigație.

 

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

 

Multumesc si succes !

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru achizitie, Sa te poarte sanatos si pe-acolo pe unde iti doresti tu.

Incerc si eu sa-ti raspund la cele intrebate.

1. Aceasta functie este introdusa incepand cu modelele Euro 6. Cum ele abia acum au aparut (si tu esti printre primii fericiti posesori), nu are cine sa-ti povesteasca cum e iarna.

2. Nu pierzi nici o garantie, Unde umblii tu ca sa montezi cotiera nu ai nici o piesa care sa aibe ceva cu garantia. Singura chestiune este sa verifici, inainte de a monta cotiera, tot plasticul tunelului (ca nu cumva sa aiba vre-o defectiune de fabricatie). Daca cumva o crapi la montaj, oricum nu ti-o mai schimba.

3. Parerea mea este ca nu ar trebui sa faci comparatia cu instalatia de climatizare a BMW-ului. Este diferenta destul de mare. Inafara puterii instalatiei, pune la socoteala si ca protectia impotriva transferului de caldura (prin tabla) este mai slaba la Duster in comparatie cu BMW.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...