Sari la conținut

Montare Camera Marsarier


Postări Recomandate

Acum 26 minute, t0rquemada a spus:

E greu cu sarcasmul.

1+4 Bricheta e legată și de poziția cheii pe accesorii, cum accesoriile pierd plusul în poziția demaror, rezultă că pui contactul, introduci în marșarier, apare imagine(cameră alimentată) pui cheia pe demaror și 1 secundă cameră rămâne fără alimentare - ecran negru/Cameră deteriorată sau deconectată. - asta era problema nu consumul.

Camerele aftermarket nu suportă un regim de alimentare 24/7 așa că alimentarea permanentă nu e recomandată.

5. Toate camerele folosibile la Duster/Logan II au gâlma aia, problema era la ce tensiune merg ele nu cu cât le alimentezi

 

 

In acea pozitie tie iti sta cheia doar maxim 1 sec ( de obicei cateva fractiuni de secunda) cat demarezi, dupa cheia trece in regim normal si ai tensiune pe camera/releu. Camera nu sta 24/24 pornita/alimentata. Ea este alimentata de releu cu cei 12V DOAR atunci cand este cuplat marsarierul ( pinul 3 primeste cei 12V de la becul din spate si cand apar cei 6V pe pinii 9 si 21 ai MediaNav-ului. In acea PRIMA secunda cand tu pui cheia pe pozitia DEMAROR, intr-adevar se pierde alimentarea, dar cat timp stai cu cheia in pozitia DEMAROR? Cateva fractiuni de secunda ( poate mai mult, ca ai electromotorul varza si nu porneste la prima cheie si oricum nu te misti de pe loc ca inca nu ti-a pornit masina). Si daca chiar vrei sa scapi si de acele cateva fractiuni de secunda care poate te supara, ia cei 12 V necesari camerei direct de la baterie prin releu. CAMERA NU VA STA PERMANENT PORNITA, tensiunea de 12V la camera este prezenta doar la aparitia celor 6V la intrarea releului comandat de MediaNav, releul fiind normal deschis in absenta celor 6V pe bobina primara.

Editat de sharkyslro
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 446
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Iaca si pozele, daca mai aveti nevoie de ceva detalii va stau la dispozitie cand ma intorc din oras

Am mai gasit un film foarte explicit cu montarea camerei  

Le-am dat de capat pana la urma:  

Posted Images

Acum 6 ore, sharkyslro a spus:

1. ... Daca tot iti este frica ca vei arde UCH-UL poti lua cei 12V direct de la bateria auto printr-o siguranta de 200 mA si ai scapat de belea. ....

 

Mai citește o dată ce ai scris.

Ca idee am cameră de marșarier din 2014 ! și funcționează cum a vrut fabrica (RVC alimentat de Medianav gen1 ) așa că e inutil să-mi explici cum crezi tu că a vrut fabrica să funcționeze.

 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De acord cu @sharkyslro. Pentru cei ce opteaza pentru camere mansarier after market e cea mai buna solutie.

In setari MediaNav personal, mie nu imi place acele 5s sa mentina camera dupa scoaterea din mansarier. La toate unitatile pe care le-am setat am redus la 0.5s si toate persoanele au fost incantate de aceasta.

Si eu am avut Dacia din 1992, ba chiar mai multe si ar trebui sa castig incredere pe asta?

 

 

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 22 ore, t0rquemada a spus:

Sigur arzi UCH-ul dacă peste firul de culegere semnal marșarier mai pui 110mA cât consumă o cameră aftermarket. Singura piesa care poate suferi e sonda de marșarier/neutru care s-ar putea defecta antrenând erori în calculatoare și nefuncționarea HSA, Cruise control și S&S(care are)

Ok,un ajutor (contra cost)se poate?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salut , am si eu o rugaminte ...am cumparat o camera tip oglinda , as vrea sa stiu la duster 2019 pe ce fir trebuie sa leg firul rosu de la camera spate ??am optat pentru asta sa vad cum merge si sa nu ma leg la navigatie , masina e in garantie si la reprezentanta dacia au un pret de montare camera de faci infart , mai bine renunti.incerc asa ceva si apoi mai vedem..  ...mai are cineva montat asa ceva , am tot citit aici despre posibilitatea arderii sigurantei , la bricheta , si alte probleme , un sfat de la cineva care are asa ceva montat , ..multumesc.

Editat de cosmin72
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, tipul ala de camera cu afisaj tip oglinda retrovizoare, functioneaza exact ca si camerele aftermarket. Firul acela rosu se va lega neaparat de firul plus de la becul marsalier al masinii. Din pacate asta inseamna sa te legi de acel fir prin decojirea acelui fir ( mascheaza cat mai bine si totodata izoleaza bine firele ca sa nu se vada la un eventual control la service cat timp ai garantie) sau prin cleme de conectare rapida. Recomand a 2 variata pentru ca este minim invaziva si nu duce la pierderea garantiei. Si stai linistit, nu se va arde asa usor acea siguranta. Gandeste-te ca sunt persoane care pe acel circuit de bricheta ( implicit acea siguranta) au alimentate 2-3 telefoane la incarcat, un gps sau detector radar, un mp3 player sau alte nebunii, plus ca aprind tigara de vreo "n" ori. Un telefon modern se incarca cu minim 1A= 1000mA,pe cand acea camera consuma maxim 150mA. Hai sa mai consume display-ul vreo 300-400mA, si tot nu este suficient sa arda siguranta aia de 30A ( parca atat are valoarea ). Daca ti-e teama sa nu pierzi garantia, eu am masina de 1 an si cateva luni ( este inca in garantie) si am fost la prima revizie cu camera montata de mine si nu au zis nimic atata timp cat totul functioneaza  corect.

  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...