Sari la conținut

Duster 4X4 1,6 16V Vs Duster 4X4 1.2 Tce


Postări Recomandate

In conditiile in care din luna iunie se va putea cumpara DUSTER 4x4 cu motorul 1.2 tce consider utila o comparatie intre cele doua motoare pe benzina cu avantajele si dezavantajele fiecaruia, bineinteles in versiunea cu tractiune integrala si sa incercam sa ne lamurim daca merita sau nu schimbarea vechiului motor cu cel nou. Probabil ca diferenta de pret va fi de 1400 sau 1500 de euro.

 

La motorul 1,6 16V pe care multi dintre noi il folosim am putea bifa faptul ca e un motor ce nu prea mai poate face surprize dar la un consum relativ mare.

Motorul de 1.2 tce vine cu un cuplu foarte bun dar poate fi si un risc in privinta fiabilitatii. Poate posesorii de Duster cu acest motor ne vor da cateva detalii privitoare la consum si intretinere.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 101
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Neah, noi vrem dieselul de 1.6, benzinarii vor 2.0.

Acum vin de la dealer, am dat comanda de Duster Laureate 1.2 tCe 4x4....urmeaza sa imi zica care va fi termenul probabil de livrare.   Am comanda-o culoare alba, si ca optionale am adaugat: mediaNav

Am comandat asa: Laureate 4x4, 1,6 16V, euro5, gri platine, cruise si volan piele prin programul rabla 2015. Pretul final dupa scaderea tichetului este de 13.900 euro (excelent). Garantia este de 4 an

Posted Images

In curand vor fi 3 tipuri de motoare: 1,2 tce, 1.6 16V si 1.6 16V Turbo...cel din urma rezulta din motorul nostru la care se adauga o turbina si intercooler. Eu ultima varianta as recomanda-o. Sincer ma bate gandul sa o fac mai sportiva, dar distractia asta costa vreo 2000 de euro. Dar cine va avea Duster de 200 cai dupa?:D

 

Acuma sa revenim la topic. Eu tot as recomanda 1.6 16V, pe un simplu motiv: Motoarele mici cu turbo sunt fortate si nu duc mult. Sa asteptam sa treaca colegii nostrii de 100k-150k si sa vedem atunci cum se vor comporta. Fiind motoare noi, nu stim mare lucru de fiabilitatea lor...momentan. Aici e o pb.

 

Chiar nu sunt fan motor mic, pt ca "motor mic nu inseamna consum mai mic neaparat" mai ales pe un Duster. Si aici cu consumul depinde si de papucul fiecaruia. Daca era vb de un polo pe care sa il folosesti in oras, intradeva as recomanda 1,2-ul. Dar una e polo in oras, si alta dusterul pe dealuri.

 

Da, intradevar consuma un pic mai mult cel de 1,6 16v...dar e normal pt un motor de 1.6 benzina. Un prieten a avut Seat Leon din 2008 tot 1,6 benzina, avea consum de 7-8 inafara si 10 in oras...cu 1l mai putin ca dusteul...eu am avut inainte de duster, Dacie 1310 din '99 si sincer zic ca consuma mai mult ca dusterul(nu am facut niciodata calcului exact, dar vedeam cum se scurgeau aproape instant 50 de lei din rezervor). La Duster consuma asa mult din cauza cutiei de viteze. Tata are acest motor pe Logan, si are consum de 6,5l/100km....si sincer si fuge mult mai bn ca dusterul(datorita cutiei si celor 100km diferenta intre Logan-Duster).

 

Deci personal, eu sunt multumit de motorul de 1,6 16V, si nu l-as da pe un 1,2 tce nici sa ma platesti:)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am 1.2 tce si nu mi se pare deloc fortat motorasul si nici mic nu mi se pare. E adevarat ca nici multele noastre autostrazi nu mi-au opus prea mare rezistenta, iar dealurile asfaltate pe care am zburdat s-au inclinat cu respect sub talpa mea care nu are mai mult decat 41 si e chiar finuta la acceleratie. Am ajuns deja la 15000 km.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca raman la varianta de mijloc. La mix-ul de trasee pe care-l fac si la cat merg cu ea intr-un an, pt mine este suficient. Este tentant un turbo in plus, dar in oras nu-ti trebuie! Liniute la semafoare nu mai fac. :)

Iar consumul sigur va creste! Este un suv pana la urma.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca 1.2Tce e ok pentru 4x2, asa cum e acum.

La 4x4 s-ar putea sa se simta altfel in functie de talpa/necesitati.

 

Dar pana nu il incaleca cineva pe ala cu 4x4 mi-e teama ca nu sunt sanse sa facem o comparatie pertinenta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt convins ca un turbo in plus se simte....! Si este ft adevarat ca totul tine de necesitatea personala. Ce sa faci cu 200 de cai daca te plimbi cu ea prin oras 80%?! Cui nu i-ar placea un turbo sau un 2000 cmc?! :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiabilitatea la 1.2 TCe a fost deja demonstrata pe alte masini din gama Renault. La un moment dat gasisem pe un forum francez o postare a cuiva ce detinea o mica firma de curierat, avea cateva Renault (Kangoo cred) cu 1.2 TCe ce toate trecusera de 400.000 km si nu avusese nici o problema cu motorul la nicicare dintre ele.

 

Singurul avantaj pe care il vad eu la motorul de 1.6 16V este instalatia de gaz mai ieftina (pentru cine vrea asa ceva). In rest, nu are ce discuta cu 1.2 TCe, nici in varianta de 4x2 nici in 4x4, nici in oras nici in off. Parerea mea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Fiabilitatea la 1.2 TCe a fost deja demonstrata pe alte masini din gama Renault. La un moment dat gasisem pe un francez o postare a cuiva ce detinea o mica firma de curierat, avea cateva Renault (Kangoo cred) cu 1.2 TCe ce toate trecusera de 400.000 km si nu avusese nici o problema cu motorul la nicicare dintre ele.

 

Singurul avantaj pe care il vad eu la motorul de 1.6 16V este instalatia de gaz mai ieftina (pentru cine vrea asa ceva). In rest, nu are ce discuta cu 1.2 TCe, nici in varianta de 4x2 nici in 4x4, nici in oras nici in off. Parerea mea.

In plus, Mercedes nu cred ca l-a cumparat sa se joace cu el (motorul 1.2 tce)!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...