Sari la conținut

Actiune Umanitara Craciun 2014 - Comuna UDA- Judetul Arges


Postări Recomandate

Salut

 

desii este postata la comunitatea Bucuresti - se adreseaza tuturor dusteristilor

 

Duster 4X4 Everyone offroad club organizeaza o actiune umanitara in Weekendul 19-21 decembrie in comuna Uda ( Judetul Arges) cu scopul de a aduce un pic de bucurie in casele unor familii care traiesc la limita saraciei. Comuna Uda este considerata locatie defavorizata in Judetul Arges datorita amplasarii pe dealurile Tolcestilor departe de orice drum asfaltat. Aici traiesc 2000 de oameni imprastiati pe culmea acestor dealuri, avand ca principala activitate cresterea pomilor fructiferi si a animalelor, agricultura este de subsistenta, pe parcele foarte mici, fara posibilitate de a se dezvolta datorita reliefului accidentat. Accesul in/catre comune sa face pe drumuri de pamant si piatra .

Am dori ca aceasta actiune sa o facem impreuna cu voi - prietenii nostrii de pe duster.ro si Asociatia Club Duster

Avem in plan sa aducem o raza de de bucurie pentru 154 de copii cu varste intre 2 si 16 ani - copii care merg la scoala pe jos mai multi kilomentrii, fac naveta zilnic catre liceu sau scoala. Pentru acestia avem in plan sa facem cate un pachet in functie de varsta - cu dulciuri jucarii, rechizite scolare. Acesti copii sunt parte a unor familii – cazuri sociale - pe care le vom ajuta cu alimente de baza, faina, ulei, zahar, malai, etc. Vom ajuta 93 de familii. De asemenea vom ajunge si la 20 de batrani care au nevoie de acest ajutor .

Pe langa aceste pachete vom incerca sa dotam gradinita comunei cu un laptop si un proiector – pentru activitati educative. De asemenea - comuna are un cabinet medical pe care dorim sa il dotam cu cateva medicamente si ustensile de baza.

Atasez si o prezentarea a actiunii

Pentru ca aceasta actiune sa reuseasca avem nevoie si de ceva sponsori si donatii – daca aveti cunostinte, prieteni, care ar dorii sa ajute aceasta actiune cu donatii in Bani, bonuri de masa, jucarii - va rog sa le transmiteti aceasta prezentare.

Editat de Duster 4X4 Everyone
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 77
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

O coloana la munca

Cu aceasta ocazie aduc mii de multumiri tuturor celor care s-au implicat in aceasta actiune si fizic si in alte moduri. Multumiri speciale colegului si prietenului @vsebas care a facut un efort extra

acum ca aceata actiune s-a incheiat - vrem sa va multumim pentru ca ati participat la actiune- fara voi aceasta actiune nu ar fi avut loc - va multumim ca ati fost alaturi de noi atat cu donatii dar s

Posted Images

o completare a mesajului e mai sus

 

actiunea se doreste a fi impreuna cu voi - cei de pe forum Duster si impreuna cu Asociatia Club Duster.

 

va prezint cateva informatii legate de actiune ( care erau in acea prezentae de fapt)

 

in comuna Uda traiesc 2000 de persoane din care doar 30% sunt apti pentru munca restul sunt copii sau batrani.

 

in colaborare cu primaria am indentinficat in jur 154 de copii intre 2 si 16 ani din 96 de familii - cazuri sociale acestia impreauna cu inca 20-25 de batrani singuri cu pensii sub 300 lei / luna - toti acestia au nevoie de un ajutor din partea noastra.

 

ca si cazuri speciale - o familie cu 3 copii care au casa si gospodaria departe e sat in padure pe un alt deal - familia aceasta nu are nici curent electric singurul castig in bani fiind doar lucrul ca zilieri in comuna. de asemenea mai sunt mai mutle familii in situatii asemenatoarea

 

pentru aceasta actiune este nevoie de mai mutle masini pentru a impartii pachetele ( sunt aprox 280 de pachete) pe toata raza comunei- in locatii se ajunge pe drumuri forestiere, unde e nevoie de masina 4X4 mai ales iarna cand doar drumurile principale se mai deszapezesc.

 

De asemenea mai avem nevoie pentru aceasta actiune de sponsorizari - atat persoane fizice cat si juridice care doresc sa doneze, bani, bonuri de masa, jucarii ( in stare buna si curate), medicamente uzuale - in termen de valabilitate pentur cei care nu au electricitate le vom duce ceva carburant pentru generator.

 

de asemenea pentru gradinita din comuna - dorim sa ducem in proiector si un laptop pentru activitati eucative ( in acest moment educatoarea imprumuta de la alte gradinite din zona aparatura cad e posibili si le duce cu " sacosa"

 

dorim sa otam cabinetul medical cu un minim de medicamente si alte obiecte medicale de uz general si i nazur de urgente. din ce am inteles de la primaria - ambulanta vine din Pitesti si face peste o ora doar sa ajunga si la fel pentru a duce pacientul la spital.

 

voi mai revenii cu informatii cat de curand

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Legat de organizare si programul actiunii

 

Vineri dupamiaza - intalnirea - incarcarea produselor de la un supermarket ( porbabil Pitesti)

Vineri seara - pregatirea pachetelor

Sambata dimineata - finalizare pregatire pachete

Sambata - imartire pachete

Duminica dimineata - impartire pachete ( daca mai sunt pachete de impartit)

Duminica la praz - plecare ( cine doreste ne putem plimba prin paduriledin zona ceva offroad usor for fun)

 

 

cazarea :

 

in spiritul actiunii acela umanitar unde sa ii ajutam pe cei care sunt la limita supravietuirii - cazarea participantilor se va face in salile de clasa - in saci de dormit pe saltele ( fiecare se descurca) - de preferat banii care s-ar da pe cazari la pensiuni - mai bine sa ajutam o familie sa aiba un craciun mai frumos

 

pentru cei care doresc sa se cazeze - se gasesc pensiuni la 15-20 km de comuna.

 

legat de mancare pentru noi - in principiu nu e nimic pregatit - vom discuta inainte de actiune.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu as putea dona niste haine second pt persoanele defavorizate din zina respectiva, cu siguranta as gasi ceva ce eu nu mai folosesc de care pot altii sa se bucure mai mult.

Legat de participat efectiv, e cam complicat cu cat ne apropiem mai mult de perioada sarbatorilor de iarna, fiecare dintre noi avem cate ceva de facut.

Sponsori nu stiu, insa cred ca ar ajuta daca fiecare membru activ all acestui forum ar putea "rupe" un 10 lei pt oamenii aia, 10 lei pt noi e o nimica toata (cred), insa pusi la un loc, ar putea face diferenta pt o familie amarata in timpul sarbatorilor de iarna. Zic si eu.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...