Sari la conținut

Roata de rezerva Duster facelift

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dragi colegi... care aveti o problema cu roata de rezerva... Este bine ca este acolo! este bine ca poti merge chiar si cu 80 km/h! Cum ar fi ca producatorul sa fi pus o roata mai mica (in latime), a

Cred ca toate vin cu anvelope "de rezerva " . Cele care au 80 marcat sunt anvelope care probabil sunt declasate si nu pot marge mai tare in siguranta ...Nu invinovatesc pe nimeni ca am o guma alt mode

Daca-i roata de rezerva si pusa pe spate pe 4x2 si mers incetut pana la vulcanizare este bine dar pe 4x4 se schimba situatia . Daca diferenta de diametru este mare cand folositi alta dim de anvelooa

Posted Images

In legatura cu roata de rezerva ma intreb daca, in caz de pana, montez o roata mica (ca a lui psystem) masina sesizeaza aceasta anomalie? In manual scrie ca da. Dar in acest caz oare cum se manifesta?

Din ce scrie în manual, dacă roțile nu sunt identice, roata diferită se va monta pe spate și se va merge doar 4x2. Dacă vorbim doar de diferența Continental/Michelin, eu unul cred că nu e așa o mare problemă, dar dacă e o roată mai îngustă, cum și-a luat psystem, presupun că contează. Mă gândesc că apar niște tensiuni suplimentare pe diferențial dacă roțile diferă.

La fel, dacă (prin absurd) roțile din față diferă ca diametru de cele pe spate și se cuplează 4x4, apar niște forțări pe transmisia către spate.

Cât despre rezerva Michelin, eu nu mi-am făcut niciun fel de griji, sincer. Mi-a zis dealer-ul de la bun început că așa va fi livrată... Cât timp are aceleași cote și eventual rotesc roțile ca rezerva să ajungă pe spate, nu văd ce mari probleme să apară.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

legat de roata mai mica pentru rezerva - legat de duster4X4 nu e corect sa existe o roata mai mica indifere fata sau spate - asta duce clar la uzura cuplorului de 4X4 din diferențialu spate ( acele placute se vor freca ma mult si se si uzeaza si la un drum lung se pot praji.

o roata mai mica fie pe fata fie pe spate va face ca vitezele de rotatie a diferetialelor sa difere si dierenta care este preluata de cuplor care are rol si de diferential central. viteza de rotatie a diferentialului este viteza media intre cele doau roti de pe punte

eu unul nu va recomad sa utilizati o roata mai mica/ mai mare decat celelalte indiferent dacă e pe puntea fata sau spate - pentur o masina 4X4 - daca nu exista alta soluție - viteza de deplasare sa fie mica si pe scurta distanta - eventual cu pauze pentur a se racii cuplorul.

pentru o mașina 4X2 nu este problema - la distante lungi poate apară ceva uzura in diferențial pe sateliți si mai ales pe axul satelit - ( si asta la distante mari si foarte mari)

Link spre post

Cand zic oamenii de pe aici de roata mai mica - probabil se refera la latimea rotii, nu neaparat la diametru !

Masinile care vin din fabrica cu roata de rezerva de dimensiuni reduse - au roata de aceeasi circumferinta, doar ca e mai ingusta.

Eu am o alta masina cu roata de rezerva cu diametrul putin diferit de cele de pe masina (cateva procente doar) - si de aceea se scrie pe ea sa mergi cu maxim 80km/h.

Link spre post

cred ca limitarea de viteza este pentru ca roate fiind mai ingusta sau mai mica - are alte caracteristici de aderenta si performante rutiere,

@i96nds eu am înțeles ca este vorba de roti mai mici si in diametru nu doar in latime.

sincer nu cunosc aceste echipări pe Duster cu roti mai mici sau cine stie ce alte solutii tehnice.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...