Sari la conținut

Probleme indicator consum


Postări Recomandate

Citeste tot topicul.

Resume:

Indicatorul este sensibil la pozitia masinii, citeodata inexact dar i-si revine. La 4 x 4 in mod special e predispus spre indicatii incorecte din cauza formei rezervorului doua parti alingite in jos spre fund. 

La PH2 au fost unele probleme legate de electronica care comanda afisajul si s-au rezolvat prin resoftare.

Cu anii sistemul plutitor traducator de semnal de la capacul rezervorului se poate uza. Se misca uniform cu fiecare miscare a masini. Eventuala lui reparare inlocuire recomandata la service din motive de siguranta. Nu cred ca rasturnarea ar fi afectat acest subansamblu dar se poate verifica.

Dar numai daca defectiunea si/sau eroarea apare repetat si asemanator. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 393
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Defapt ai făcut ceva, ai consumat din carburantul din rezervor - suficient cât să facă recalibrarea singur.

Eu la toate masinile detinute in peste 33 de ani am alimentat pana la primul “click” al pompei si nu am vazut “becul rosu”, lucru valabil si la masina actuala: alimentare pana la primul click si cand

Dacă în loc de L/100km ai km/L atunci: a) cineva s-a jucat aiurea b) mașina e de afară, dintr-o tară cu km/L - cam greu e teritoriul european   Se rezolvă din diagnoză.

Posted Images

Nu ma mai iau decât dupa nr. De litri consumați de la alimentare, resetand de fiecare data când fac plinul. La mine indiferent daca e pe aproape plin sau la jumate, tot 1 maxim 2 liniuțe am lipsa. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Eu de cand am masina alimentez la fel ca tipul din  foto,estimez undeva la 60 litri un plin...abia dupa foarte mult timp se stinge prima liniuta,apoi restul cam la intervale identice...am mers si pe rezerva aproape la limita,deci indica sa spunem ok,dar am ajuns la concluzia ca  ideal e sa alimentezi cand ajungi la doua pavele.

27545472_10213834556649608_5260341222252926032_n.jpg

27751502_10213834556609607_2730037531809538684_n.jpg

Editat de 22DCI
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

1. Totul e bine daca s-a terminat cu bine.

2. N-ai parcat intr-un loc inclinat?

3. Cind ai parcat masina daca vrei sa stii exact, de fapt nu exact ci mai sigur,  fa testul cu cantitatea de combustibil din rezervor. Il gasesti undeva prin acest topic.

4. Poate a fost o pozitie de moment,  ' incomoda ' a sistemului plutitor traducator.

5. Mentionez inca o data ca sistemul nu este ' briceag elvetian '.

Editat de ISZY56
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Bună seara,

Faptul că sunt deranjat de nr. mic zic eu de litri folosiți, cu 12-13 mai puțini decât volumul maxim de 50 ai benzinarului meu 4x4 fabricat în 2016, am tot căutat pe forum o explicație...

Ce a spus @torquemada:"Problema e că la ph2 ai rezervor de 50L iar indicatorul pe 8linii indică 45L(așa e gândit)...“ e cam singura explicație însă Dacia nu o acceptă/recunoaște.

De când am cumpărat-o mi s-a părut ciudat la pompă să nu pot alimenta mai mult de 37-38 litri, cu insistențe...după ce martorul a apărut în bord.

Mergând din plin în plin (fac plinul după cel puțin 5 km după ce sunt atenționat în bord) am ajuns la concluzia că nu pot folosi măcar 45l fără stres din cei „aprox.50l“ declarați în manual și fișa tehnică.

Am fost de mai multe ori în service și nu au știut decât să-mi dea lecții de fizică, ceea ce nu contest, dar ce mă deranjează că nu au fost corecți de când mi s-a prezentat autoturismul că nu se vor putea utiliza mai mult de 40 litri din cei 50 ai rezervorului.

Rog dacă mai deține cineva exact acest model să-mi confirme că nu poate pune mai mult de 40 litri după atenționarea în bord pentru alimentare... sau doar eu merg așa din plin în plin și cu o canistră în spate?

P.S.

Scuze dacă nu am postat bine dar cred că tot legat de indicarea defectuoasă în bord a combustibilului este vorba.

Vă mulțumesc pentru orice informație.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu la 4x2 am alimentat constant 43-47 litri. Dar cred ca la 4x2 este alt model de rezervor. 

Este pacat de asemenea probleme marunte dar na este o masina low cost. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Mak changed the title to Probleme indicator consum
  • Mak pinned this topic
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Eu am cerut.o la predarea masinii.E o hârtie A4.
    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
×
×
  • Creează nouă...