Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum am reusit sa atasez o poza .

Cum se observa o cruce cu diametrul la pastila mai mare cat si lungimea acesteia . Teava nu se inlocuieste ca dimensiune avand totusi o dimensiune generoasa . Culisanta traditionala cu caneluri cu o rezistente marita fata de tripoda clasica . Urmat de o echilibrare dinamica acesta functioneaza fara vibratii .

post-2599-0-67503600-1403547508_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 80
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cateva sfaturi pentru gresarea cardanelor (ca tot au fost intrebari pe acest subiect): Pentru gresarea cardanelor si a crucilor cardanice este obligatoriu sa se utilizeze numai unsori pe baza de

Ca tot am pus-o pe elevator am pus si cardan cu cruci cu gresor de dimensiune generoasa fata de standard .

Salut! Nu vreau sa sune a reclama dar aici mi se pare un pret bun. 1600 lei pt cardan nou de origine... https://www.pieseautoarges.ro/Cardan-DACIA-DUSTER-4X4-320003602R?search=320003602R

Posted Images

Acum am reusit sa atasez o poza .

Cum se observa o cruce cu diametrul la pastila mai mare cat si lungimea acesteia . Teava nu se inlocuieste ca dimensiune avand totusi o dimensiune generoasa . Culisanta traditionala cu caneluri cu o rezistente marita fata de tripoda clasica . Urmat de o echilibrare dinamica acesta functioneaza fara vibratii .

Da' nu reusiti sa le confectionati si cu gresor?

Link spre post

In viata reala in care aveti un Duster 4x4 veti reusi sa nu rupeti un cardan care dupa relativ putini km si blana in teren sau la iarba verde veti auzi un "trosc"sub masina.

Asta se intampla de obicei celor care au un Duster sau Qasqai sau alte acareturi din acest segment cu astfel de transmisie si care mai trag un pic de masina . Penru cei ca mine care au 3 km pana la servici nu vor avea nevoie , deci nu ma va ajuta in viata reala.

Link spre post

Spuneti-mi si mie cu ce ma ajuta in viata reala

Un astfel de proiect intereseaza pe absolut oricine. Toti o sa ajungem sa iesim, la un moment dat, din garantie.

Un cardan (O cruce de cardan) se poate defecta si daca mergi doar pe drumuri lejere. Sistemul de pe masinile mentionate mai sus de @Mircea Csg este unul pentru Low Cost si prezinta (spre exemplu) urmatoarele deficiente:

Crucea cardanica spate este intr-o pozitie destul de nepotrivita in sensul ca, la mers (chiar si) normal, ia in plin toata apa si praful facut de rotile fata. In consecinta, un sistem care nici nu are un sistam de ungere (gresor) este posibil sa se macine si doar din drumuri normale.

Este adevarat ca acest lucru nu se va intampla in 100 - 150 kkm... dar este si posibil.

Acum, daca vrei sa folosesti masina si mai mult in off... trebuie ceva mai tare si mai rezistent.

Link spre post

această cruce cardanică, supusă la apă și mai ales praf, nu se poate curăța?

mă gândesc eu, că dacă tot se adună acolo praf la greau, nu există o posibilitate ca acesta să fie eliminat și astfel uzura să fie mai mică?

acum întrebarea contrarie: dacă încercăm să curățim acea cuplă, nu există posibilitatea ca să-i micșoră durata de funcționare ?

prin curățare poate introducem agenți ”patogeni” și mai rău facem....

deci?

Link spre post

această cruce cardanică, supusă la apă și mai ales praf, nu se poate curăța?

mă gândesc eu, că dacă tot se adună acolo praf la greau, nu există o posibilitate ca acesta să fie eliminat și astfel uzura să fie mai mică?

acum întrebarea contrarie: dacă încercăm să curățim acea cuplă, nu există posibilitatea ca să-i micșoră durata de funcționare ?

prin curățare poate introducem agenți ”patogeni” și mai rău facem....

deci?

Posibilitate de curatare nu este!

Pentru aceste cuplaje, la casele mai mari se utilizeasa gresoare. In asa fel... din cand in cand, se introduce vaselina in interor iar curatirea se face dinspre interior spre exterior.

De curatat cu diverse solutii... nu e bine pentru ca acele solutii curata si vaselina care mai face ungerea...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...