Sari la conținut

Postări Recomandate

Prima problema , Adresarea si glumele in public ... Cu suzele de rigoare dar o privire lunga spunea ca probabil a glumit dar cu siguranta nu a facut-o corect .

 

A II a problema , timpul sau km , tip si calitate vaselina .

 

De fel pentru o masina de utilizare zilnica fara sa traga noroi permanent este suficienta grasarea la reviziile clasice in care se schimba ulei , filtre , verificare uleiuri grup , cutie ... Referitor la tip vaselina , orice vaselina pentru rulmenti este buna dar calitativ clar ca aici discutam si de pret . De la LiCA 2 pana la Skf bearing grease .

 

Pentru cei au drumuri grele permanente este bine sa verifice nu numai cardanul dar si restul componentelor nu sa o lase sa cada . un drum la service si se rezolva .

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...
  • Răspunsuri 80
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cateva sfaturi pentru gresarea cardanelor (ca tot au fost intrebari pe acest subiect): Pentru gresarea cardanelor si a crucilor cardanice este obligatoriu sa se utilizeze numai unsori pe baza de

Ca tot am pus-o pe elevator am pus si cardan cu cruci cu gresor de dimensiune generoasa fata de standard .

Salut! Nu vreau sa sune a reclama dar aici mi se pare un pret bun. 1600 lei pt cardan nou de origine... https://www.pieseautoarges.ro/Cardan-DACIA-DUSTER-4X4-320003602R?search=320003602R

Posted Images

  • 2 years later...
  • 3 months later...

Mai devreme cei de la Csg auto isi faceau reclama pe aici cum ca ei o reparatie totala a unui cardan de Duster nu depaseste ca pret jumatate din valoarea unui cardan nou....gogosi...eu am platit pentru reparatie 1500 RON , in conditiile in care am cumparat un cardan nou de origine cu 1920 RON...la cel reparat am mai platit si taxe curierat 120 RON. deci???????pentru putin peste 200 RON cumparati unul nou....pentru cei interesati am factura celui reparat cu 1500 Ron....una postam pentru reclama iar cind ajungi la csg preturile se schimba......

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 year later...

Dar povestiti mai departe de dimensiuni aveau crucile , ce garantie aveti la acesta ... povestiti ca pietre exista peste tot !

Buna ziua tuturor

Din pacate nu putem raspunde  la toate intrebarile adresate cat si celor care desi ar avea ceva de spus prefera sa comenteze din tastatura .

Recomand cu caldura ca atunci cand cineva are o problema sa intrebe pe loc ....

Va urez toate cele bune , sanatate si fericire ! 

Echipa CSGauto.ro 0729898278  tel atelier pentru nelamuriri .

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 months later...

Cateva sfaturi pentru gresarea cardanelor (ca tot au fost intrebari pe acest subiect):

Pentru gresarea cardanelor si a crucilor cardanice este obligatoriu sa se utilizeze numai unsori pe baza de Litiu. Utilizarea unsorilor pe baza de disulfid de molibden (MoS2) este strict interzisa!

Unsoare recomandata: FUCHS RENOLIT HLT 2

-          Pentru regim normal de functionare: FUCHS RENOLIT LX-PEP 2

-          Pentru aplicatii in temperaturi inalte, pentru cardane industrial si cand temperatura este in afara limitelor normale (-30°C / +150°C), trebuie folosita o unsoare speciala: FUCHS RENOLIT LX-PEP 2

-          Pentru aplicatii in temperaturi joase, pentru vehicule si cardane industriale, cand temperatura este in afara intervalelor normale (-40°C / +140°C), trebuie folosita unsoarea FUCHS RENOLIT HLT 2

-          Pentru autobuze si camioane cu system de franare cu retarder trebuie folosita ca unsoare FUCHS RENOLIT LX-PEP 2

Cardanele care sunt montate dupa o perioada de 6 luni de depozitare, inainte de a fi puse in functiune, trebuie gresate din nou.

La curatarea cardanelor este strict interzisa utilizarea jetului de apa cu presiune mare, sau a detergentilor chimici agresivi, deoarece acestia deterioreaza etanseitatile cardanului, astfel impuritatile putand patrunde in partile etansate.

De fiecare data dupa curatarea cardanului, toate partile acestuia care au posibilitatea, vor trebui gresate. Gresarea se va face pana in momentul in care unsoarea va aparea pe langa etanseitatile garniturilor. 

In cazul unor medii de exploatare nefavorabile (temperaturi ridicate, diverse impuritati, noroi, apa etc), cardanele necesita gresari mai dese. In cazul gresarii cardanelor, trebuie evitata utilizarea presiunilor mai mari de 2 MPa, pentru a preveni deteriorarea etanseitatilor acestora. La gresarea partilor culisante ale cardanelor, de regula este suficienta utilizarea unei cantitati intre 10 si 30 grame de unsoare, in functie de dimensiunile culisantei.

Editat de cardanexpert
completare detalii
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Ce o fi asa de greu sa spui cat costa remedierea unui cardan cu cruci sau fara, cu rulment sau fara, cu vaselina sau fara, cu vaselina aia sau aialalta, cu centrare sau fara, cu curier sau fara, cu bunavointa sau fara, cu orice respect sau fara, cumva sa raspunzi ca nu sunteti un service al S.R.I. sau al M.A.I., ori M.A.P.N. sau cosmico-planetaro-stelar care aveti tarife secrete.

Ori sunteti la vedere ca la piata adica daca omul e imbracat mai bine sau are nu stiu ce masina il taxam mai mult.

Pe mine ma tinut cardanul 200.000 km si o sa cumpar altul nou-nout

Cardan DACIA DUSTER 4X4 320003602R

Producător: DACIA

Cod produs: 320003602R

1.398 RON

  in detrimentul celui pe care il oferiti voi la tocmeala la telefon.

Rusine pentru cei ce nu au preturi transparente si nu pot scrie aici pretul unei reparatii

Editat de asyone2001
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...