Sari la conținut

Uleiuri utilizate Dacia Duster

Postări Recomandate

Eu as alege Elf. Il folosesc de 2 ani jumate pe duster si l-am folosit si pe logan, nu am avut nici o problema cu masina in perioada asta. Eu schimb mai des uleiul si la mine dupa schimb primele zile uleiul inca isi pastreaza culoarea, negreala vine dupa 3-4 zile.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 150
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Pentru ca toata lumea sa afle ce tipuri si marci de ulei se utilizeaza pentru Duster, scrieti aici ce fel de uleiuri au fost folosite pentru reviziile Duster-ului vostru.   Modelul: Dacia DUSTER 1,5

Uleiul din cutii nu se inlocuieste periodic my ass...   Astazi mi-am facut de lucru pe sub masina si am scos asta (dupa 120.000 km si 5 ani):   In stanga e din cutia de viteze, in dreapta e di

Ma repet.   ELF Evolution Full-Tech FE 5W30. Este pentru DPF, motoare Renault+Dacia.   De ce sa te legi la cap daca nu te doare?

Posted Images

Va rog exprimati-va parerea cu referire la uleiul pe care ar trebui sa-l aleg in momentul in care voi face schimbul.

Mai exact am de ales intre Castrol EDGE Turbo Diesel si ELF Evolution Full Tech FE 5W30.

Multumesc!

Castrol Edge TD este 5w40. Pt Duster dCi, avand filtru de particule, iti trebuie neaparat ulei 5W30 sau 0w30, care indeplineste norma Renault RN 0720. Nu ai voie sa pui ulei 5w40, risti sa afectezi filtrul de particule. Deci din cele doua nu iti ramane decat Elf.

PS. Pana la urma Daciaoil nu e Elf ? Am inteles ca specificatiile celor doua uleiuri sunt identice, cel putin in cazul Daciaoil Premium Plus 5W30 si Elf 900 SXR 5W30, adica uleiurile pt benzinar.

PPS. Pt Logan (e 1.6 16V euro 5) atat mecanicul cat si mai multi ingineri de la Dacia mi-au zis ca Daciaoil 5W30 e f bun, cel putin in cazul meu care merg cam 12mii km/an si nu fortez masina. Am pus la una din revizii Elf SXR 5W30 si nu am observat vreo diferenta notabila fata de Daciaoil.

Ca idee, astept sa imi vina Duster 1.2 TCe 4x4 euro 6, si probabil voi folosii la el tot Daciaoil 5w30...

Link spre post

Eu am observat, tot asa in comparatie cu logan benzinar, ca dacia oil e ok la motoarele pe benzina MPI. La dieselul de pe Duster, Elf pare mai ok, dar numai daca ai un regim de exploatare mai intens, cum spuneam in alt post.

La benzinarele turbo 1.2 TCe, sunt curios ce impresii vor avea cei de aici, care vad ca se inmultesc, de cand e optiunea si pe 4x4 :)

Link spre post

De ce va complicati viata?

Cei de la Renault si-au imperecheat motoarele cu gama ELF sau TOTAL, de aici concluzia simpla, le place acest ulei. Sau, concluzia mai complicata, au dezvoltat uleiul in jurul motoarelor lor sau invers.

Deci, ELF.

Link spre post
  • Mak pinned this topic
  • Mak locked this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...