Sari la conținut

comportament rutier 1.6 benzina, 4x4

Postări Recomandate

Salutare.

Motorul de pe Duster 1,6 ,16 valve, 4x4,este de pe Reno Fluence sau de pe reno Megan an 2008?

Daca stie cineva pe ce masina a fost folosit.

Motorul a fost pe Megane 1 (avea 107cp, si era euro 3)...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 82
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

pt mosumf; citeste manualul de utilizare; respecta indicatiile din carte: zice la carte: pana la 1000 km, nu depasiti 130 km/h in ultimul raport de viteza sau 3000-3500 rot/min.pag 2.2 manual de ut

Francezii nu s-au hazardat niciodata sa arunce in joc motoare netestate. Motorul 1,6 cu sau fara 16 valve, este un motor cu cariera lunga si prestigioasa:

Avantaje:

- putere suficienta

- fiscalitate corecta

- consumuri corecte

- fiabilitate maxima

- elasticitate exceptionala

- silentiozitate in top

- adaptabilitate maxima la norme de poluare

- costuri mici de intretinere

- preturi corecte in caz de defectiuni/lovituri

- Printre putinele motoare care NU consuma ulei (nu consuma vizibil, adik intre schimburi nu necesita completare ceea ce ofera - dupa parerea mea de exemplu - un confort MAXIM - acela de a nu umbla cu bidonul in portbagaj precum la alte marci de traditie)

Dezavantaje:

- putin depasite ca tehnologie (dar nu mai proaste)

- puteri mai mici decat la nemti

- consumuri ceva mai mari decat la unii concurenti

- cuplu maxim destul de mic

-raspunsuri prompte la turatii mari (trebuie putina obisnuinta pentru a scoate ceea ce stie sa faca)

Link spre post
Motorul 1,6 cu sau fara 16 valve, este un motor cu cariera lunga si prestigioasa:

Avantaje:

- adaptabilitate maxima la norme de poluare

Dezavantaje:

- puteri mai mici decat la nemti

Referitor la adaptarea la norme de poluare, din ce stiu eu motoarele cu 8v (1.4 si 1.6, de pe Logan, Sandero,...) nu pot fi facute sa respecte norma euro5, de aceea s-a bagat pe Logan si Sandero motorul 1.2 16v (care are tot 75cp ca cel de 1.4 8v, iar cuplu mai mic).

Referitor la putere, la motoarele nemtesti (cele din grupul VAG), doar FSI-urile, respectiv TFSI-urile au puteri mai mari decat cele de Renault, in rest cele "clasice" sunt net inferioare... Spre exemplu 1.4 16v, are 75-80cp la VAG si 98cp la Reno, cel de 1.6 16v are 102 la VAG, si 105-113cp la Reno.

Link spre post

de acord. dar totusi 1.6 16 v s-a adaptat in timp de la euro 3 la euro 5. Pe cutia cu 5 trepte este euro 4 pe cutia cu 6 trepte este euro 5. s.a.m.d. si cu celelalte motoare. 1.4 va avea euro 5 din ianuarie. si al renault la fel. iar la puteri ai dreptate . eu faceam referire la cele clasice pe care nemtii le-au upgradat. de ex. un 1.4 tsi a devenit mai puternic dar consuma de rupe (am testat personal).

Link spre post
Salut.

Si o alta curuozitate.

La ce turatie este cel mai indicat schimbarea treptelor de viteza la un motor pe benzina, adica cel de pe Duster.

La ce turatie este necesar sa schimbi. Eu unul schimb pe la 2500 cand nu ma grabesc, dar nu ma feresc sa schimb la peste 5000 daca situatia o impune. E benzinar, nu se sperie de turatii, ba chiar le vrea. :)

Link spre post

Uzual schimbarea vitezelor o fac la 2.500-3.000 rpm, însă prinde şi 4.000 rpm la depăşiri sau drumuri cu pantă accentuate în trepte inferioare de viteză pentru a valorifica capacităţile de putere şi cuplu ale motorului.

Link spre post

Nu s-au semnalat probleme la aceste motoare. Am scris ceva mai sus despre plusuri si minusuri. Schimbarea treptelor se recomanda la peste 2500 - 3000 rpm si chiar 5000 daca este nevoie. Sunt motoare de turatie , elastice cu plaja larga de schimbare a treptelor. Totusi nu sunt masini de curse iar peste 3000 consuma destul de mult. Nici subturat nu este indicat pentru ca se va observa atat la consum cat si la innegrirea uleiului sau chiar la consumul acestuia . de principiu se recomanda 2500 - 3500 rpm.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...