Daciashop Duster 4WD - 1.6
Started By
Dsign
, Aug 01 2011 06:17 PM
26 replies to this topic
Posted 01 August 2011 - 06:17 PM
Salutare tuturor. Sunt acel Dsign de pe toate forumurile Dacia. Cum de aproximativ un an in familie avem si un Duster, iata povestea lui, pe forumul dedicat.
Dacia Duster Laureate 4x4, 1.6 16v, Gris Platine
Nu are rost sa scriu aici ce dotari are, pentru ca oricine se poate uita pe site-ul Dacia.
Ca optionale i-am luat MP3 (despre care am aflat abia la livrare ca nu are fata detasabila), vopsea metalizata si garantie extinsa la 4 ani.
Mai puteam opta pentru Pack Look, o porcarie scumpa care presupunea sa aibe niste ornamente vopsite in Satin (un fel de gri metalizat) si geamuri fumurii, si mai exista Pachetul Piele, iarasi o porcarie, pentru ca aia este o imitatie ieftina de piele, pe care n-o vedeam bine dupa 2 ani.
Ca la orice Dacia (Logan, Sandero, etc) izolatia fonica lasa de dorit. Se aud bine de tot trecerile peste denivelari, se aude motorul, se aude transmisia in 4x4 Lock.
Cutia de viteze cu 6+1 trepte este etajata foarte scurt.
Fiind vorba de o masina din familia lui Dsign, evident ca nu va scapa de tiganeala. De fapt, omul de la dealer nici nu inmanase bine cheia lui taica-miu, ca masina deja avea plafoniera full- led, cu 3 compartimente.
La cateva ore de la livrare, SanduGolanu' a montat o alarma cu pager (ii multumesc enorm) iar DaciaShop a montat un set de lumini de pozitii cu LED.
Sunt foarte incantat de trotineta, mai mult din cauza faptului ca observ ca am de lucru la ea (antifonat, schimbat instalatie sunet, montat pilot automat, etc)
Am descoperit deja ceva mici defecte:
1. periiile de geam interioare de la usile de spate arata dubios, de parca ar avea 10 ani vechime
2. economie de material la mocheta, in zona schimbatorului se vede un pic tabla
Imbunatatiri :
- plafoniere full led (3 bucati, urmeaza o a patra)
- iluminare led pedalier, conectata la lumina de plafon
- iluminare led pozitii fata
- iluminare full led portbagaj, torpedou
- iluminare led in clantele usilor (de interior)
- incalzire in scaune - instalatie originala Dacia, legata la instalatia masinii (deja existenta)
- butoane actionare scaune incalzite cu iluminare si martor ON (lucrare proprie, instalatia masinii nu este prevazuta cu asa ceva, si nici butoanele respective)
- iluminare tablou de bord full led cu intensitate ajustabila - cadrane cu alb si indicatoare rosii
- inlocuit ledurile de la anumiti martori care nu se prea vedeau ziua (am pastrat culorile lor originale, acum sunt mai luminosi)
- iluminare panou central full led
- volan imbracat in piele (adevarata, nu minciuna de la Dacia), cu cusatura speciala cu ata rosie
- protectii aripi - original Dacia
- protectie rampa incarcare din inox - original Dacia
- huse scaune - original Dacia - materialul este o porcarie iar pretul este o gluma proasta
- anvelope Toyo Open Country AT 215/70/16 - pentru iarna, cu jante de tabla Dacia
- xenon H7 faza scurta - 4300k
- xenon H11 proiectoare - 4300k
- folie autorizata Llumar pe geamurile din spate, 23%, neagra
- folie anti UV Llumar pe geamurile fata, autorizata, 99%, este aproape incolora dar foarte utila
- butoane geamuri cu impuls, de la Logan Ph1, modificate pentru Duster/Ph2
- covorase cauciuc cu margine inaltata, speciale pt podeaua de 4x4 - originale Dacia
- alarma inteligenta, cu pager, senzor de proximitate, etc
... si multe alte chitibusuri pe care nu mi le amintesc.
Mi-e tare dor de magazia asta, la fel mi-e dor si de Loganel, nu le-am mai vazut de prin Februarie. Atasez cateva poze, cine are intrebari, stie unde ma gaseste :)
PS: Are un hectar de capac de rezervor.... mare uratenie
PPS: Imi cer scuze pt watermarkul pozelor, sunt departe de casa si nu am altele la indemana
Dacia Duster Laureate 4x4, 1.6 16v, Gris Platine
Nu are rost sa scriu aici ce dotari are, pentru ca oricine se poate uita pe site-ul Dacia.
Ca optionale i-am luat MP3 (despre care am aflat abia la livrare ca nu are fata detasabila), vopsea metalizata si garantie extinsa la 4 ani.
Mai puteam opta pentru Pack Look, o porcarie scumpa care presupunea sa aibe niste ornamente vopsite in Satin (un fel de gri metalizat) si geamuri fumurii, si mai exista Pachetul Piele, iarasi o porcarie, pentru ca aia este o imitatie ieftina de piele, pe care n-o vedeam bine dupa 2 ani.
Ca la orice Dacia (Logan, Sandero, etc) izolatia fonica lasa de dorit. Se aud bine de tot trecerile peste denivelari, se aude motorul, se aude transmisia in 4x4 Lock.
Cutia de viteze cu 6+1 trepte este etajata foarte scurt.
Fiind vorba de o masina din familia lui Dsign, evident ca nu va scapa de tiganeala. De fapt, omul de la dealer nici nu inmanase bine cheia lui taica-miu, ca masina deja avea plafoniera full- led, cu 3 compartimente.
La cateva ore de la livrare, SanduGolanu' a montat o alarma cu pager (ii multumesc enorm) iar DaciaShop a montat un set de lumini de pozitii cu LED.
Sunt foarte incantat de trotineta, mai mult din cauza faptului ca observ ca am de lucru la ea (antifonat, schimbat instalatie sunet, montat pilot automat, etc)
Am descoperit deja ceva mici defecte:
1. periiile de geam interioare de la usile de spate arata dubios, de parca ar avea 10 ani vechime
2. economie de material la mocheta, in zona schimbatorului se vede un pic tabla
Imbunatatiri :
- plafoniere full led (3 bucati, urmeaza o a patra)
- iluminare led pedalier, conectata la lumina de plafon
- iluminare led pozitii fata
- iluminare full led portbagaj, torpedou
- iluminare led in clantele usilor (de interior)
- incalzire in scaune - instalatie originala Dacia, legata la instalatia masinii (deja existenta)
- butoane actionare scaune incalzite cu iluminare si martor ON (lucrare proprie, instalatia masinii nu este prevazuta cu asa ceva, si nici butoanele respective)
- iluminare tablou de bord full led cu intensitate ajustabila - cadrane cu alb si indicatoare rosii
- inlocuit ledurile de la anumiti martori care nu se prea vedeau ziua (am pastrat culorile lor originale, acum sunt mai luminosi)
- iluminare panou central full led
- volan imbracat in piele (adevarata, nu minciuna de la Dacia), cu cusatura speciala cu ata rosie
- protectii aripi - original Dacia
- protectie rampa incarcare din inox - original Dacia
- huse scaune - original Dacia - materialul este o porcarie iar pretul este o gluma proasta
- anvelope Toyo Open Country AT 215/70/16 - pentru iarna, cu jante de tabla Dacia
- xenon H7 faza scurta - 4300k
- xenon H11 proiectoare - 4300k
- folie autorizata Llumar pe geamurile din spate, 23%, neagra
- folie anti UV Llumar pe geamurile fata, autorizata, 99%, este aproape incolora dar foarte utila
- butoane geamuri cu impuls, de la Logan Ph1, modificate pentru Duster/Ph2
- covorase cauciuc cu margine inaltata, speciale pt podeaua de 4x4 - originale Dacia
- alarma inteligenta, cu pager, senzor de proximitate, etc
... si multe alte chitibusuri pe care nu mi le amintesc.
Mi-e tare dor de magazia asta, la fel mi-e dor si de Loganel, nu le-am mai vazut de prin Februarie. Atasez cateva poze, cine are intrebari, stie unde ma gaseste :)
PS: Are un hectar de capac de rezervor.... mare uratenie
PPS: Imi cer scuze pt watermarkul pozelor, sunt departe de casa si nu am altele la indemana
Posted 11 August 2011 - 10:20 AM
Am confectionat suporti de plafoniere din tabla de 0.3 taiata la laser, dupa modelul suportului de plafoniera de Logan Ph1 (primele modele aveau o intaritura pe marginea gaurii din plafon unde intra lampa)
Am masurat, am facut semne, aam taiat tapiteria plafonului, am montat suportii si aapoi lampile.
Lampile sunt de origine si au cuplele lor (adica nu e nimic lipit, innadit, etc)
Am masurat, am facut semne, aam taiat tapiteria plafonului, am montat suportii si aapoi lampile.
Lampile sunt de origine si au cuplele lor (adica nu e nimic lipit, innadit, etc)
Posted 11 August 2011 - 09:57 PM
Dsign said:
Am confectionat suporti de plafoniere din tabla de 0.3 taiata la laser, dupa modelul suportului de plafoniera de Logan Ph1 (primele modele aveau o intaritura pe marginea gaurii din plafon unde intra lampa)
unde putem gasi cuple cu cablu pentru plafoniera?
Duster 1.5dci 110CP 4x4 Laureate
Posted 14 August 2011 - 12:20 AM
Cuple se pot gasi la orice atelier de dezmembrari, recuperate din instalatii electrice de logan, megane 2, clio 3 sau in targul vitan, duminica dimineata, pe la paturi.
Trebuie sa te pricepi un pic sa recuperezi cuplele si pinii. Cablul (de fapt cele 3 cabluri) - multifilar ordinar.
Legaturile se fac in paralel pe traseul plafonierei din fata.
De la 1 sept ma intorc in tara si va pot ajuta, care doriti, cu montajul. Cu cuplele, va descurcati :)
Trebuie sa te pricepi un pic sa recuperezi cuplele si pinii. Cablul (de fapt cele 3 cabluri) - multifilar ordinar.
Legaturile se fac in paralel pe traseul plafonierei din fata.
De la 1 sept ma intorc in tara si va pot ajuta, care doriti, cu montajul. Cu cuplele, va descurcati :)
Posted 26 August 2011 - 09:36 AM
Dupa ce ai facut zeci de astfel de operatiuni, nu e greu :)
Partea aiurea e ca plafoniera este comandata de UCH si nu stiu cum se comporta acesta daca il incarci cu tzashpe beculete. Eu macar am trecut la leduri.
Oricum, si portbagajul poate fi luminat asa cum trebuie, cand ajung acasa am sa fac si am sa va arat.
Partea aiurea e ca plafoniera este comandata de UCH si nu stiu cum se comporta acesta daca il incarci cu tzashpe beculete. Eu macar am trecut la leduri.
Oricum, si portbagajul poate fi luminat asa cum trebuie, cand ajung acasa am sa fac si am sa va arat.
Posted 10 November 2011 - 10:46 AM
Salut
Imi vine luna asta Dusterul.
M-ar interesa cat mai multe detalii in legatura cu montarea incalzirii in scaune.
Eu sunt din Bucuresti
Mail: dumitru.nenov@gmail.com
Imi vine luna asta Dusterul.
M-ar interesa cat mai multe detalii in legatura cu montarea incalzirii in scaune.
Eu sunt din Bucuresti
Mail: dumitru.nenov@gmail.com
Posted 31 December 2011 - 02:19 AM
Auci, n-am mai intrat pe aici demult :) M-am ocupat mai mult de Logan, Dusterul inca nu l-am scos la inzapezeala
Pai, imi place sa cred ca fac o instalare cat mai apropiata de standardul de fabrica, mai ales ca la Duster este deja precablajul facut . Cam greu cu gasitul instalatiei de origine zilele astea, dar se rezolva si aia
Pai, imi place sa cred ca fac o instalare cat mai apropiata de standardul de fabrica, mai ales ca la Duster este deja precablajul facut . Cam greu cu gasitul instalatiei de origine zilele astea, dar se rezolva si aia
Posted 03 January 2012 - 12:33 PM
Dsign said:
Auci, n-am mai intrat pe aici demult :) M-am ocupat mai mult de Logan, Dusterul inca nu l-am scos la inzapezeala
Multumesc mult. Am rezolvat deja..mi-am luat huse mi-a fost tarsa sa bag incalzire..e in leasing 3 ani.. imi e frica de garantie..
Ia zi te rog, daca te pricepi, mi-am montat un sony cdx gt35u , am nevoie de un adaptor 4 s pentru comenzi volan. stii de unde pot face rost?
Multam fain
Posted 18 January 2012 - 07:48 PM
Dsign said:
salut
maine imi ajung plafonierele ptr spate si portbagaj , poti sa imi spui cu le-ai pus ptr ca vad ca plafonul este aproape lipit de tabla si plafonierele sunt cam groase ?
merci
Posted 23 February 2012 - 11:08 PM
Despre plafoniere: le-am montat in suporti de tabla, cum erau la Logan primele modele. Suportii respectivi sunt taiati in tabla de 1mm grosime, cu laserul. Ca sa distantez un pic tapiteria de plafon, am folosit niste bureti cu densitate mare si cu suprafata suficienta cat sa nu faca tapiteria "burta"
Pt colegul cu husele : cine ce sa zica la garantie, daca montajul e facut ca din fabrica??? Va e frica degeaba
Pt colegul cu husele : cine ce sa zica la garantie, daca montajul e facut ca din fabrica??? Va e frica degeaba
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Parteneri |
||||||||
| www.dacia-club.eu | ||||||||