Sari la conținut

apa la pasager - scurgere condens AC infundata


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Neaparat verificata aeroterma si curatata temeinic. Praf + resturi frunze + umiditate (condens AC) = zeama propice pt bacterii => mucus si mocirla cu praf (care infunda usor scurgerea respectiva).

Ala e scut termic, mai bine il lasi asa. Sa nu crezi ca de acum va trebui sa desfunzi pe acolo in fiecare luna.  

La fel fac si eu: inainte de a ajunge la destinatie, opresc A/C de la buton, dau ventilatorul pe maxim (evident cu aer aspirat de afara, nu recirculare). PS. Daca circuli mult in oras e recomanda

Posted Images

Nu trebuie dat jos bordul. Cel mai probabil nu ai curatat suficient de bine (sau suficient de sus) pentru ce mizerie ti s-a adunat acolo. Exista o solutie sub forma de spuma intr-un tub cu tija lunga - asta se introduce in scurgerea ACului (pe sub masina) si se pulverizeaza. E vorba de bactericid si fungicid, ca sa nu se mai faca mazga de-aia organica, asta si spala eventualele impuritati. De asemenea trebuie verificat filtrul de habitaclu, suflat cu un compresor si aspirat bine in cutia aerotermei. Dupa astea pornita masina cu AC pe maxim, trebuie sa vezi cum se scurge condensul sub masina. In afara de astea n-are cu ce sa se infunde.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand am desfundat ultima oara a curs o gramada de apa, apoi tot am facut probe si curgea sub masina. Acum poate o mai fi ceva mizerie pe acolo, o sa caut un tub in genul ala sa vad poate din a doua incercare nu se mai infunda.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Neaparat verificata aeroterma si curatata temeinic. Praf + resturi frunze + umiditate (condens AC) = zeama propice pt bacterii => mucus si mocirla cu praf (care infunda usor scurgerea respectiva). Ajuta si folosirea frecventa (la incepulul si mijlocul sezonului) a unui spray de dezinfectare a instalatiei AC. Pot sa pun ceva poze cu ce am folosit eu in trecut, poate or fi si altele mai bune... o sa incep un topic separat pt produse de igienizare instalatia de AC, pt ca nu am gasit nici unul la o cautare rapida. Update: am creat acest topic pentru curtatare / igienizare instalatie AC.

De asemenea, la toate masinile cu AC pe care le-am avut, inainte de a ajunge la destinatie cu cateva minute, obisnuiesc sa opresc ACul si sa dau ventilatia pe maxim, pentru ca sa se usuce pe-acolo condensul (pe cat posibil). Nu stiu daca sau cat ajuta si asta... insa de cand fac asta nu am avut probleme ca cele descrise de tine - se pare ca si alti colegi sunt de aceeasi parere :)

Editat de Killer82
adaugat link pentru topic de curatare instalatie AC
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La fel fac si eu: inainte de a ajunge la destinatie, opresc A/C de la buton, dau ventilatorul pe maxim (evident cu aer aspirat de afara, nu recirculare).

PS. Daca circuli mult in oras e recomandat sa schimbi filtrul de polen la 6 luni, nu astepta un an, nu e o avere.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Killer82 changed the title to apa la pasager - scurgere condens AC infundata
  • 5 years later...

Duster 2019 1.3 4x2 clima automata

Am și eu o problema cu scurgerea condensului de la AC. Am ajuns la conducta de scurgere și am constatat ca era infundata cu o "chestie" atașez poze. Întrebare: acea mizerie de forma rotunda /cilindrica face parte din conducta de scurgere? E vreo garnitura? Era fixata undeva? Acea mizerie era cam pe la jumătatea conductei. Am curățat tot și am montat la loc și sper sa nu mai găsesc apa / condens. Mulțumesc 

IMG_20230623_200027.jpg

IMG_20230623_195828.jpg

IMG_20230623_195731.jpg

IMG_20230623_195711.jpg

IMG_20230623_195108.jpg

IMG_20230623_194221.jpg

IMG_20230623_195735.jpg

IMG_20230623_195717.jpg

IMG_20230623_195706.jpg

IMG_20230623_195647.jpg

IMG_20230623_201209.jpg

IMG_20230623_202040.jpg

Editat de marcu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



  • Susține forumul

    Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

    și vei susține forumul.

    Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

    De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

  • Inregistrare/Autentificare

    Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

  • ForumDuster.ro pe Facebook

  • Topicuri

  • Postări

    • Eu am cerut.o la predarea masinii.E o hârtie A4.
    • Intervalele si ce se schimba/verifica la revizii exista in fisa de intretinere pe care o primesti la cumparare. Cred ca poti sa ceri o fisa de la dealer inainte.
    • Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida. Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea. Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil. Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi. Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ... Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura!  Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema!  Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.
    • Salut. Știe cineva să îmi spună unde găsesc intervalul de revizii în garanție și ce anume se face? Am descarcat manualul dar nu am găsit ce caut. Încerc să îmi dau seama dacă e mai convenabil cu rate și totul inclus 5 ani.
×
×
  • Creează nouă...