Sari la conținut

Curatare EGR


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 20
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca tot au fost discutii privitoare la amestecul de 2T in maotorina si calitatea acesteia am zis sa va prezint ce am gasit la aprox 98.000 km !

A durat dupa o zi pe alta pana am inmuiat tot gudronul fara al razuii la cota pentru ca zgarieturile ar atrage si mai mult depunerile , am folosit ceva de pe emag si decarburol ! in prealabil le am ti

Tradus de subsemnatul, sursa o alta grupare asemanatoare de pe net: - poate va intere...NU TRAGETI IN PIANIST!   Cei care au primit rechemare ( 1,5 DCI Euro-6), au putut citi ca se doreste o

Posted Images

A durat dupa o zi pe alta pana am inmuiat tot gudronul fara al razuii la cota pentru ca zgarieturile ar atrage si mai mult depunerile , am folosit ceva de pe emag si decarburol ! in prealabil le am tinut in imersie de motorina benzina apa si detergent fierbinte aprox 4-5 ore , bineinteles ca  a fost de indepartat si mecanic fara zgarieturi ce s a putut.

Este putin de munca !, mai ales la demontare ,colierele de pe furtun merg greu deschise fara clestele dedicat (eu am preferat sa le inlocuiesc total),atentie la montare sa nu scap suruburile jos si respectarea ordinii de montare , garniturile daca nu sunt patrunse, unse fin cu pasta de etansare rezistenta la temperatura.

Beneficiile au fost : atenuarea cu pana la 70% a ,,tacanelii" la rece , marirea demarajului, mersul cu motorul cald la relanti mai silentios si rotund , pornirea mai usoara , scaderea in turatie la aceiasi viteza de croaziera cu barca de aprox  800 kg la remorca , si cel mai evident consumul in oras ,apoi cel exterior (la viteze rezonabile bineinteles , ca peste 140 km/h este la liber cred!!):-D

 

res_9f3e658b2143fb74d7ab44be7dd25e13_450x450_u4k6.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
19 minutes ago, teopes said:

scaderea in turatie la aceiasi viteza de croaziera

... adica ai schimbat si rapoartele in cutia de viteze? sau iti patina ambreiajul si acuma ai unul nou? ca altfel nu inteleg cum ar putea sa iti scada turtatia la aceeasi viteza :)

In rest (fara gluma) jos palaria, toate celelalte aspecte imbunatatite sunt un progres clar - felicitari pentru operatiune!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 hour ago, Killer82 said:

... adica ai schimbat si rapoartele in cutia de viteze? sau iti patina ambreiajul si acuma ai unul nou? ca altfel nu inteleg cum ar putea sa iti scada turtatia la aceeasi viteza :)

In rest (fara gluma) jos palaria, toate celelalte aspecte imbunatatite sunt un progres clar - felicitari pentru operatiune!

Mai incearca , fii perseverant ! mergi la cursuri de specialitate si poate reusesti si sa citesti ce am scris (scaderea in turatie la aceiasi viteza de croaziera cu barca de aprox  800 kg la remorca )si sa ti explici fenomenul ! nu trebuie sa te superi si nici sa fii carcotas pe forum ! , suntem aci sa ne ajutam si nu sa ne dam artisti ! intelegi ? ! e simplu ! :-D

Editat de teopes
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@teopes - poate poti sa ma ajuti, sa imi explici tu daca stii fenomenul (pentru ca oricat mi-ar placea, nu cred ca o sa reusesc sa fac cursuri de specialitate prea curand... iar latura artistica mi-o mai exersez doar la chitara cand am vreme :).

Deci concret si serios - luand ca exemplu viteza de croaziera de 100 km/h in treapta 6 - aveai turatia X (inainte de curatare) si acum ai turatia X-Y (dupa curatare)?
Fara a avea un ambreiaj problematic eu nu prea inteleg cum se poate intampla asta. Ajuta-ma te rog sa inteleg aspectul asta, poate mai sunt si altii ca mine care nu inteleg.

Te rog sa nu interpretezi gresit - operatiunea facuta de tine e clar una benefica si revin - cat de serios se poate - respect si felicitari pentru munca depusa si pentru ca ai prezentat si aici pe f o r u m toata treaba !

Chiar nu vreau sa fiu carcotas (am incercat sa fac o gluma dar... poate nu mi-a iesit, sau poate nu ai gustat-o tu ... se mai intampla).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...